Η τελευταία έκλειψη της χρονιάς πραγματοποιείται στις 08/11/2022 στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού και έρχεται με άγριες διαθέσεις και πολλές ανατροπές. Η συγκεκριμένη Σεληνιακή έκλειψη, που φυσικά είναι ταυτόχρονα και Πανσέληνος, μπορεί να αποτελεί την κορύφωση των καταστάσεων που ξεκίνησαν τον προηγούμενο μήνα με την Ηλιακή έκλειψη στις 25/10/2022 και ίσως τώρα δείτε κάποιους κύκλους να ολοκληρώνονται.

Απρόβλεπτες καταστάσεις και αποδιοργάνωση

Η έκλειψη πραγματοποιείται στις 16 μοίρες του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, τον πλανήτη των ανατροπών και των εκπλήξεων, και ίσως φέρει απρόσμενα γεγονότα, γι’ αυτό καλό είναι να παραμείνουμε ψύχραιμοι και εστιασμένοι στις ανάγκες μας και στις προτεραιότητες μας. Επίσης, σχηματίζει και αντίθεση με τον Ερμή και μπορεί να υπάρξουν ξαφνικά προβλήματα που αφορούν στις επικοινωνίες, την τεχνολογία ή και πολιτικές και κοινωνικές αστάθειες. Η έκλειψη αυτή αν μη τι άλλο είναι απρόβλεπτη στις επιδράσεις της και ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με εξελίξεις και αποκαλύψεις που θα μας σοκάρουν, με αλλαγές που θα μας ξεβολέψουν ή με το τέλος καταστάσεων ή σχέσεων, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι και για το πιο απίθανο σενάριο. Ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού που πραγματοποιείται η έκλειψη είναι υλικό-οικονομικός και ίσως επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, τους φυσικούς πόρους και την ενέργεια, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μπορεί να έχουμε ανατροπές στα οικονομικά μας, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συντηρητικοί αυτή την περίοδο στα έξοδα μας και γενικώς να μη διακινδυνεύσουμε τη σταθερότητα μας, αλλά και την υγεία μας. Η ημέρα που λαμβάνει χώρα η έκλειψη συμπίπτει με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ και ίσως υπάρξουν ανατροπές, εκδηλώσεις βίας και αντίδρασης. Όμως και η χώρα μας επηρεάζεται, καθώς η Ελλάδα είναι Υδροχόος και η έκλειψη είναι σε σύνοδο με τον Ουρανό, τον πλανήτη του χάους, που είναι κυβερνήτης του Υδροχόου και ίσως υπάρξουν εξελίξεις τόσο σε κοινωνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Επίσης, οι όψεις της έκλειψης δημιουργούν ένταση, απρόβλεπτα γεγονότα και έξαρση φυσικών, μετεωρολογικών και γεωφυσικών φαινομένων.

Συναισθηματική αστάθεια

Οι εκλείψεις έχουν πάντα έναν απρόβλεπτο χαρακτήρα, είτε αυτό που συμβαίνει είναι κάτι θετικό είτε είναι αρνητικό. Δεδομένου ότι η Σελήνη κυβερνά τα συναισθήματά μας, η έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο απειλεί τη συναισθηματική μας ασφάλεια και ξαφνικά μπορεί να νιώθουμε άγχος, αμφιβολία ή μερικές φορές και φόβο. Σε αυτό συνηγορούν και οι όψεις της Αφροδίτης, που είναι ο κυβερνήτης πλανήτης της έκλειψης. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού και σχηματίζει αντίθεση με την έκλειψη, έτσι τα θέματα της καρδιάς και των σχέσεων φαίνεται ότι μπορεί να μας δυσκολέψουν αρκετά, ενώ και οι επαγγελματικές σχέσεις μπορεί να ζοριστούν αυτές τις μέρες. Μάλιστα η Αφροδίτη, εκτός από την αντίθεση με την έκλειψη, την ίδια μέρα σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο, δείχνοντας ότι τα θέματα των σχέσεων αλλά και των οικονομικών θα μας πιέσουν πολύ αυτό το διάστημα, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό.

Οι αντίθετες ενέργειες και η αναγέννηση

Οι Σεληνιακές εκλείψεις, όπως και η Πανσέληνος, δημιουργούνται όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται απέναντι και αντιτίθενται οι ενέργειες των ζωδίων στα οποία βρίσκονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σελήνη βρίσκεται στον Ταύρο και ο Ήλιος στον Σκορπιό. Ο Ταύρος έχει να κάνει με τη δομή, την αξιοπιστία, την ασφάλεια -οικονομική και συναισθηματική. Ο Σκορπιός, από την άλλη πλευρά, έχει ως στόχο τη μεταμόρφωση και την αναγέννηση που πολλές φορές έρχονται μέσα από επώδυνες και τραυματικές εμπειρίες. Αυτή η αντίθεση λοιπόν μας καλεί να κοιτάξουμε στα βάθη της ψυχής μας, να αγκαλιάσουμε ό,τι βρίσκεται εκεί και να πάψουμε να συμβιβαζόμαστε στο όνομα της όποιας επιφανειακής ασφάλειας, αλλά να βρούμε την ουσία.

Οι ανατροπές και οι εκπλήξεις που μπορεί να φέρει η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού δεν θα γίνουν όλες σε μια μέρα. Μπορεί κάποιες καταστάσεις, που ενδεχομένως να εκδηλωθούν με αυτό το φεγγάρι, να μας μπερδέψουν και να προσπαθούμε να τις κατανοήσουμε. Όταν όμως έρθει η συνειδητοποίηση, θα μας ταρακουνήσει και θα ξεκινήσει η συναισθηματική μας μεταμόρφωση. Η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να αναδείξει σε ποιους τομείς της ζωής μας αισθανόμαστε ανασφαλείς, τι μας κάνει να νιώθουμε αβεβαιότητα και αστάθεια και εξαιτίας αυτού να ξεκινήσουμε τις κινήσεις που θα τονώσουν την αυτοπεποίθησή μας.

Οι όψεις της Σεληνιακής έκλειψης

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη σχηματίζει σύνοδο με τον Ουρανό και θα υπάρχουν εκπλήξεις ή ανατροπές εκεί που δεν το περιμένουμε. Ίσως κάποιες καταστάσεις μας αποδιοργανώσουν ή μπορεί να νιώσουμε έλλειψη εσωτερικής ισορροπίας και ασφάλειας. Επίσης, μπορεί να κερδίσουμε ή να χάσουμε ξαφνικά χρήματα ή αντικείμενα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ο Ουρανός είναι και ο πλανήτης της αφύπνισης και της επανάστασης, γι’ αυτό μπορεί να θέλουμε να σπάσουμε τις αλυσίδες από ό,τι μας κρατά καθηλωμένους και να απελευθερωθούμε από τυχόν περιορισμούς που υπάρχουν στη ζωή μας. Ίσως οι επιλογές μας σοκάρουν τους γύρω μας ή μπορεί να εκδηλώσουμε εκκεντρικές απόψεις και παράξενες συνήθειες. Ακόμη, μπορεί να εμφανιστούν από το πουθενά άτομα στη ζωή μας και να ταράξουν τη ρουτίνα μας. Γενικώς, θα είμαστε παρορμητικοί, κυκλοθυμικοί και με επαναστατική διάθεση.

Η Σεληνιακή έκλειψη σχηματίζει τετράγωνο με τον Κρόνο και η διάθεση μας θα είναι πιο βαριά. Μπορεί να νιώθουμε υπερβολικά καταβεβλημένοι, ευερέθιστοι ή απογοητευμένοι, ειδικά αν σκεφτόμαστε λάθη και άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος. Ενδεχομένως η θλίψη και οι αρνητικές σκέψεις να κάνουν κατάληψη στο μυαλό μας και να νιώθουμε ότι κανείς δεν μας καταλαβαίνει και δεν μας εκτιμά. Δεν θα έχουμε όρεξη να κάνουμε συμβιβασμούς και ίσως η ψυχρή και απόμακρη συμπεριφορά μας να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και εντάσεις. Δεν είναι καλή περίοδος να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις και να υπογράψουμε συμβόλαια και δεσμεύσεις.

Η Σεληνιακή έκλειψη σχηματίζει αντίθεση με τον Ερμή και ίσως να μην γλιτώσουμε τους καβγάδες, τα νεύρα, την κυκλοθυμία, αλλά και τα προβλήματα σε μέσα επικοινωνίας, τεχνολογίας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και στο μεταφορικό μας μέσο. Οι οικογενειακές διαφωνίες, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ συντρόφων, τα παρατράγουδα στην επικοινωνία και η σύγχυση στη σκέψη μας, θα δυσκολέψουν την καθημερινότητα μας, γι’ αυτό και δεν πρέπει να λάβουμε σοβαρές αποφάσεις ή να εμπλακούμε σε σημαντικές συζητήσεις και διαπραγματεύσεις και σε οτιδήποτε απαιτεί ξεκάθαρο μυαλό και αντικειμενική σκέψη.

Η Αφροδίτη, που κυβερνά την Πανσέληνο – Σεληνιακή έκλειψη, δυστυχώς δεν σχηματίζει θετικές όψεις, αφού είναι σε αντίθεση με τη Σελήνη και σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε το ανικανοποίητο και μπορεί να αμφισβητούμε συναισθήματα και σχέσεις και να επιδείξουμε εγωιστική συμπεριφορά. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην τα παίρνουμε όλα προσωπικά, αλλά και να είμαστε προσεκτικοί με τις υπερβολές, τις καταχρήσεις και τα έξοδα.

Η Πανσέληνος – Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 16° 1′ του Ταύρου και επηρεάζει έντονα τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που είναι γεννημένοι από τη 14η έως τη 18η μοίρα των ζωδίων αυτών, ή όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στις συγκεκριμένες μοίρες των παραπάνω ζωδίων.

Μάθε τα ζώδια που θα επηρεαστούν περισσότερο από την Πανσέληνο – Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού κάνοντας κλικ στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet