Αργά το βράδυ της Κυριακής 9 Οκτωβρίου, 4 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, πραγματοποιείται η Πανσέληνος στον άξονα Ζυγού – Κριού. Ο Ήλιος θα λάμπει στον Ζυγό αγκαλιά με την Αφροδίτη και ακριβώς απέναντί του, στην αντίθεση, θα βρίσκεται η Σελήνη στον Κριό. Ανάμεσά τους μπαίνει σφήνα ο Κρόνος, ο οποίος σχηματίζει όψεις τριγώνου με τη σύνοδο Ηλίου – Αφροδίτης και εξαγώνου με τη Σελήνη. Αυτός ο πλανητικός σχηματισμός ονομάζεται διευκολυμένη αντίθεση καθώς ο ρόλος της σφήνας είναι καταλυτικός για τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις της αντίθεσης.

Εν ολίγοις, στην περίπτωσή μας, ο Κρόνος απορροφά τις παρορμήσεις και τις σκληρότητες της αντίθεσης και την κάνει λιγότερο αιχμηρή. Ο Κρόνος είναι το κλειδί για να αμβλυνθούν οι εντάσεις αλλά απαιτεί προσπάθεια, υπομονή, επιμονή, αίσθημα καθήκοντος, διάθεση για θυσία του εγωισμού μας και -ενίοτε-των αναγκών μας και ανάληψη ευθύνης. Κοινώς έχουμε έναν καταλύτη απαιτήσεων που θα διευκολύνει όσους είναι πιο συνειδητοί στις αντιδράσεις τους, όσους μπορούν να επιβληθούν στις συναισθηματικές τους εξάρσεις, όσους έχουν αυτοέλεγχο και δεν αφήνουν τα εγωιστικά κίνητρά τους να κρατούν τα ηνία των συμπεριφορών τους.

Η συγκεκριμένη Πανσέληνος σκοπό της έχει να δούμε τον εαυτό μας μέσα από το καθρέφτισμά μας στους άλλους. Να καταλάβουμε, επίσης, ποιες σχέσεις είναι αυτές που έχουν κάνει τον κύκλο τους και να δεχθούμε το γεγονός ότι πρέπει να δώσουμε ένα τέλος που να το μετατρέψουμε σε αφετηρία για όσα θέλουμε να χτίσουμε στον τομέα των σχέσεων μας από εδώ και στο εξής. Προσωπικές, επαγγελματικές, φιλικές, οι σχέσεις μας είναι αυτές που αποκαλύπτουν σημαντικές πτυχές μας που πρέπει να αναγνωρίσουμε κι αν χρειάζεται να τις αναθεωρήσουμε.

Ας δούμε σε ποιον τομέα μας επηρεάζει η Πανσέληνος στον Κριό, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο μας:

ΚΡΙΟΣ: Η Πανσέληνος είναι αποκαλυπτική για εσένα καθώς σου δείχνει με ποιους να πας και ποιους να αφήσεις. Να θυμάσαι ότι τα νεύρα, ο εγωισμός, η αδιαλλαξία θα σε οδηγήσουν σε λάθη. Αντιθέτως, θα κερδίσεις αν έχεις την ψυχραιμία να κρίνεις με αίσθημα δικαίου και αντικειμενικότητα.

ΤΑΥΡΟΣ: Καιρός να κλείσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος που σε δεσμεύουν και δεν σε αφήνουν να προχωρήσεις μπροστά. Καιρός να νικήσεις τον κακό σου εαυτό που σε αποτρέπει από το να τολμήσεις το καλύτερο που ονειρεύεσαι.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Αποκαλύπτονται αυτοί που με το πρόσχημα της φιλίας, δρούσαν σε βάρος σου ή -έστω- όχι υπέρ σου. Οι αναθεωρήσεις των συμμαχιών σου είναι επιβεβλημένες. Ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης θα σου φανεί χρήσιμο στη δύσκολη στιγμή.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Ένταση και άγχος σου προκαλεί η κοινωνική σου ζωή και η καριέρα. Πιθανές συγκρούσεις με τους ανωτέρους σου μπορεί να σε απογοητεύσουν αλλά, αν τις χειριστείς με ψυχραιμία, μπορεί να αναστρέψεις το κλίμα υπέρ σου.

ΛΕΩΝ: Ευκαιρία να διεκπεραιώσεις εκκρεμότητες που αφορούν σε επαφές με το εξωτερικό, σπουδές, εκδηλώσεις. Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις υπερβολές στον τρόπο που επικοινωνείς και διεκδικείς. Τα ταξίδια σε γνώριμα μέρη θα σε ανανεώσουν.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Προσπάθησε να κλείσεις υποθέσεις που αφορούν σε δοσοληψίες με τράπεζες, δημόσιο, ασφάλειες, οργανισμούς, κλπ. Ψυχολογικά θα νιώθεις υπερένταση και θα σου βγαίνει ένα αίσθημα θυμού. Προσπάθησε να μην ξεσπάς στους άλλους.

ΖΥΓΟΣ: Υπερένταση και άγχος δημιουργούν αντιπαραθέσεις με σημαντικά πρόσωπα της ζωής σου. Με ψυχραιμία, αίσθημα ευθύνης για τις σχέσεις σου και αφήνοντας την αγάπη να πρυτανεύσει θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Πολλή δουλειά, πολλές αγγαρείες και λίγη ενέργεια. Η συνταγή δεν είναι ότι καλύτερο για την καθημερινότητά σου. Πάντως, σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να ακούς το σώμα σου και να μην υπερβαίνεις τα όριά σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Υπερχειλίζεις συναισθηματικά με το ερωτικό σου ταίρι. Βάζετε πολύ μελό στη σχέση σας. Με γεια σας με χαρά σας, αρκεί να μην γίνετε εύθικτοι και τελικά θίγεστε άνευ λόγου και αιτίας με το παραμικρό, χάνοντας τις στιγμές σας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Οικογενειακές υποθέσεις που σε βαραίνουν ψυχικά και πρακτικά αποζητούν την παρουσία και την ενέργειά σου. Ίσως χρειαστεί να επιμεληθείς ένα θέμα που σχετίζεται με την ακίνητη περιουσία σου ή να κάνεις επισκευές στο σπίτι σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Πρόσεχε τι λες και τι γράφεις στο διαδίκτυο καθώς μπορεί να κάνεις ένα επικοινωνιακό λάθος που θα σου κοστίσει συναισθηματικά. Η περίοδος προσφέρεται για να δώσεις τέλος σε μια παρεξήγησε με μια συζήτηση καλής θέλησης.

ΙΧΘΥΕΣ: Θα έχεις την τάση να υπερβάλλεις σε συναισθήματα και έξοδα. Γενικά θα ξοδεύεσαι. Καλό θα ήταν να ασκήσεις αυτοέλεγχο και με ευθυκρισία να δεις ποια πράγματα και ποιοι άνθρωποι αξίζουν τα συναισθήματα ή τα χρήματά σου.

Διάβασε ακόμη: Οι αστρολογικές προβλέψεις 01- 07 Οκτωβρίου

Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα Οκτωβρίου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!