Ριζικές αλλαγές και συνειδητοποιήσεις

Στις 22/07/2023 ο Ήλιος από το ζώδιο του Καρκίνου θα σχηματίσει την ετήσια αντίθεση του με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω και θα μας φέρει αντιμέτωπους με ριζικές αλλαγές και βαθιές συνειδητοποιήσεις. Ο Ήλιος συμβολίζει το φως, την ενέργεια και τη χαρά της ζωής, ενώ ο Πλούτωνας συμβολίζει τη σκοτεινή μας πλευρά και το ένστικτο της επιβίωσης μέσα στην αρένα της ζωής. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι η αντίθεση αυτή είναι μια δύσκολη και απαιτητική όψη, η οποία θα βγάλει προς τα έξω τα σκοτεινά μας συναισθήματα και θα φωτίσει την πλευρά εκείνη που προσπαθούμε να κρατήσουμε κρυφή από τους άλλους.

Κάθε τέλος είναι μια καινούρια αρχή

Ο Πλούτωνας συμβολίζει επίσης τον ψυχολογικό θάνατο και τη μεταμόρφωση και μας διδάσκει ότι κάθε τέλος συνοδεύεται από μια καινούρια αρχή. Η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα σηματοδοτεί το οριστικό τέλος μιας κατάστασης και μας καλεί να αφήσουμε πίσω μας οριστικά ό,τι δεν μας ωφελεί πια και είναι τοξικό για εμάς με κάποιο τρόπο. Όσο επίπονο κι αν είναι λοιπόν το να βγούμε από μια δύσκολη κατάσταση, ο Πλούτωνας είναι εδώ για να μας κάνει να σταθούμε ξανά στα πόδια μας και να μας υπενθυμίσει πόση εσωτερική δύναμη κρύβουμε μέσα μας.

Ανάγκη για έλεγχο και εξουσία

Τα συναισθήματα θα είναι έντονα αυτές τις ημέρες και θα νιώσουμε έντονη την ανάγκη να επιβληθούμε και να ασκήσουμε έλεγχο στους άλλους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να μας κυριεύσουν οι εμμονές και να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας. Μπορεί επίσης να νιώσουμε ότι όλα όσα έχουμε χτίσει καταρρέουν ή ότι κάποιες καταστάσεις είναι έξω από τον έλεγχο μας, κάτι που θα μας δημιουργήσει έντονη ανασφάλεια.

Οριστικά ξεκαθαρίσματα

Είναι στο χέρι μας λοιπόν το να διαχειριστούμε με ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση τις αλλαγές που είναι προ των πυλών και να διοχετεύσουμε όλη αυτή την ενέργεια σε πιο δημιουργικά μονοπάτια. Προσπαθήστε λοιπόν να μείνετε μακριά από χειριστικούς ανθρώπους, να μην υποκύψετε σε παιχνίδια εξουσίας και κυρίως να μην παρασυρθείτε σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές που θα σαμποτάρουν τις σχέσεις σας, αλλά και τον ίδιο σας τον εαυτό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να εκμεταλλευτείτε αυτές τις ημέρες για να ξεκαθαρίσετε οριστικά κάποιες καταστάσεις και να κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας διαγράφοντας οριστικά όποιον και ό,τι σας πλήγωσε.

Αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Ήλιος από τον Καρκίνο θα σχηματίσει αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Καθώς ο Πλούτωνας από το 2024 θα προχωρήσει στον Υδροχόο οι αντιθέσεις πια θα γίνονται στον άξονα Λέοντα Υδροχόου.

Πιο πολύ από την αντίθεση Ήλιου – Πλούτωνα θα επηρεαστούν Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι με γενέθλια τις τελευταίες ημέρες των ζωδίων τους. Ανεξαρτήτως ζωδίου θα επηρεαστούν όσοι έχουν ωροσκόπο ή και πλανήτες στα παραπάνω ζώδια μετά την 25η μοίρα.

ΚΡΙΟΣ

Η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα στις 22/07 έρχεται για να κλονίσει τον άξονα οικογένειας-καριέρας και δεν αποκλείεται να σας φέρει σε σύγκρουση με τον σύντροφο ή με άτομα από το οικογενειακό σας περιβάλλον ακόμη όμως και από το επαγγελματικό σας περιβάλλον. Οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις θα είναι πολύ αυξημένες αυτό το διάστημα, κάτι που θα σας δημιουργήσει ψυχολογική πίεση και θα σας φέρει αντιμέτωπους με ανασφάλειες και φοβίες. Γενικώς, η ψυχολογία σας θα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη και δεν αποκλείεται να ξεσπάσετε στους οικείους σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να αξιολογήσετε τις καταστάσεις με λογική και αποστασιοποιημένη ματιά πριν κάνετε σπασμωδικές κινήσεις που μπορεί να σας φέρουν σε ρήξη με τους γύρω σας. Είναι επίσης σημαντικό να απομακρυνθείτε από τοξικά μοτίβα συμπεριφοράς και να αφήσετε οριστικά πίσω σας καταστάσεις που σας κρατάνε δέσμιους του παρελθόντος και δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε.

Θα επηρεαστείτε περισσότερο αν ο Ήλιος σας είναι από τις 25 μοίρες μέχρι τις 29 του ζωδίου ή αν έχετε ωροσκόπο ή και πλανήτες από τις 25-29 μοίρες του Κριού, Καρκίνου, Ζυγού και Αιγόκερου. Αν δεν γνωρίζετε θέσεις και μοίρες των πλανητών σας φτιάξτε τον αστρολογικό σας χάρτη πατώντας εδώ.

Μάθε τα υπόλοιπα ζώδια στο Asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet