Την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ο Ερμής αρχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Υδροχόο. Κινούμενος ανάδρομα θα περάσει στον Αιγόκερω στις 26 Ιανουαρίου, όπου θα επανέλθει σε ευθεία πορεία στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο Ερμής είναι ο πλανήτης της επικοινωνίας, της νόησης, της σκέψης, του λόγου, του εμπορίου. Παίζει πρωτεύοντα ρόλο στην καθημερινότητά μας καθώς είναι παρών σε κάθε ανθρώπινη εκδήλωση είτε στις επαφές μας με τους άλλους είτε σε κάθε μας πράξη.

Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος προκαλεί σύγχυση, αναβολές, ανατροπές, κακή συνεννόηση, παρεξηγήσεις, εντάσεις. Συνεπώς καλό είναι να αποφεύγουμε τα ξεκινήματα, τις σημαντικές κινήσεις, τις πολύ σοβαρές συζητήσεις και τις υπογραφές συμβολαίων.

Ωστόσο, τίθεται το ερώτημα: μόνο αρνητικά είναι τα γεγονότα που έχουμε να περιμένουμε από τον ανάδρομο Ερμή; Η απάντηση είναι σαφέστατα αρνητική. Με τον Ερμή ανάδρομο καλούμαστε να κάνουμε την ενδοσκόπησή μας, να αφουγκραστούμε την εσωτερική μας φωνή, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να μετατρέψουμε τα παθήματα του παρελθόντος σε μαθήματα για το μέλλον. Συνεπώς, οι περίοδοι που ο Ερμής είναι ανάδρομος, είναι περίοδοι αναθεωρήσεων, επαναπροσδιορισμών, αναπροσαρμογής και επαναξιολόγησης. Είναι περίοδοι σπουδών επί των τεκταινόμενων. 

Ο Ερμής ανάδρομος στον Υδροχόο μας εξωθεί να αναθεωρήσουμε τη στάση μας σε σχέση με τους στόχους, τις φιλίες, τις συμμαχίες μας. Καλό είναι να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις επιλογές και τις συμπεριφορές μας. Λάθη που μπορεί να προέρχονται ακόμη και από καλές προθέσεις. Επίσης, είναι πιθανές οι επανασυνδέσεις με παρέες, φιλίες, συνεργασίες, σχέσεις του παρελθόντος.

Σε επίπεδο ζωδίου με τον ανάδρομο Ερμή καλό είναι να εστιάσεις την προσοχή σου:

ΚΡΙΟΣ: Επαναπροσδιορισμός στόχων, συμμαχιών, φιλιών. Επανασυνδέσεις με παλιές φιλίες.

ΤΑΥΡΟΣ: Αναβολές, καθυστερήσεις, ανατροπές σε επαγγελματικά σχέδια. Επαναξιολόγηση κάποιων διαδικασιών στη δουλειά.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Επανασυνδέσεις με παλιούς συμμαθητές, συμφοιτητές, φίλους. Προσοχή σε λάθη επικοινωνιακά, ιδιαίτερα αν κάνεις επαγγελματικά ραντεβού.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Κάποια οικονομική εκκρεμότητα έρχεται στο προσκήνιο και θα χρειαστεί να τη διεκπεραιώσεις. Συναισθηματική φόρτιση.

ΛΕΩΝ: Αναθεωρήσεις σχέσεων, προσωπικών ή επαγγελματικών ή κοινωνικών συναναστροφών. Διαχώρισε την ήρα από το σιτάρι στις σχέσεις σου και βγάλε από τη ζωή σου τα τοξικά άτομα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ανατροπές, αναβολές, καθυστερήσεις στην καθημερινότητά σου. Προσπάθησε να καταστείλεις τα νεύρα και την υπερέντασή σου.

ΖΥΓΟΣ: Επανασυνδέσεις με ερωτικές σχέσεις του παρελθόντος. Αναθεωρήσεις σε προσωπικά ζητήματα. Η ενασχόληση με παλιά χόμπι θα σε ανανεώσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Ξαφνική μετακόμιση, ένταση λόγω παρεξηγήσεων και ασυνεννοησίας με τους οικείους σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Επανασυνδέσεις με πρόσωπα του παρελθόντος. Προσοχή στην οδήγηση. Καλό είναι να σκέφτεσαι τα λόγια σου γιατί μπορεί να κάνεις κάποια επικοινωνιακά λάθη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Καθυστερήσεις των αμοιβών σου ή έκτακτα έξοδα. Καλή περίοδος για να διεκδικήσεις χρήματα που σου χρωστούν.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Συναισθηματική φόρτιση και ένταση. Αναθεωρήσεις σχέσεων και, κυρίως, της στάσης που θα κρατήσεις έναντι κάποιων άλλων.

ΙΧΘΥΕΣ: Αναπόληση του παρελθόντος. Επιβεβλημένη ανάγκη να διεκπεραιώσεις εκκρεμότητες του παρελθόντος.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!