Πώς θα είναι ο Οκτώβριος αστρολογικά;

Μπαίνουμε στον Οκτώβριο τον μήνα που έρχεται να τα αλλάξει όλα, καθώς έχουμε τη μεγαλύτερη πλανητική κινητικότητα των τελευταίων μηνών και φυσικά τις εκλείψεις της φθινοπωρινής περιόδου που οδηγούν σε δράσεις, πρωτοβουλίες, αλλά και αντιθέσεις όπως και εντάσεις.

Ο Ερμής επιτέλους μετά από 2 μήνες προχωρά παρακάτω στον ζωδιακό

Οι τελευταίοι δυο μήνες χαρακτηρίστηκαν από την πορεία του Ερμή, του πλανήτη της επικοινωνίας, των δοσοληψιών και των μετακινήσεων μας στο ζώδιο της Παρθένου. Για την παρατεταμένη παραμονή του σε αυτό το ζώδιο ευθύνεται η ανάδρομη φαινομενικά πορεία του από τις 23/08 μέχρι τις 15/09 που δημιούργησε κυριολεκτικά αλαλούμ, αλλά και χαώδεις συνθήκες τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και στις επικοινωνίες στη χώρα μας κι όχι μόνο. Η σκιά της ανάδρομης πορείας του διατηρήθηκε μέχρι τις 30/09 παρατείνοντας τα προβλήματα. Όμως στις 05/10 ο Ερμής έχοντας ανακτήσει ταχύτητα προχωρά στο ζώδιο του Ζυγού, δημιουργώντας πιο ευχάριστες συνθήκες στην επικοινωνία και λιγότερα εμπόδια στη δράση μας. Πιο έντονη θα είναι η πορεία του στον Σκορπιό από τις 22/10 που θα μας κάνει ακόμη πιο αποφασιστικούς.

Η Αφροδίτη ξεκολλάει… από τον Λέοντα

Μετά από 4 μήνες, καθώς τόσο διήρκεσε η παραμονή της στον Λέοντα, επιτέλους η Αφροδίτη αλλάζει ζωδιακό χώρο και προχωρά στην Παρθένο από τις 09/10. Στη νέα της θέση δεν ικανοποιείται από μεγάλες υποσχέσεις και κούφια λόγια αλλά μόνο από πράξεις. Θα ευνοήσει περισσότερο Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους σε όλη τη διάρκεια του μήνα.

Οι ανάδρομοι… που γίνονται ορθόδρομοι

Ο Πλούτωνας είναι ο πρώτος από τους αργούς πλανήτες που μπαίνει στον χορό των ορθοδρομήσεων αυτό τον μήνα, καθώς στις 11/10 γυρίζει σε ορθή πορεία. Να σας θυμίσω ότι ήταν ανάδρομος από το τέλος Απριλίου. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τον θάνατο και την αναγέννηση σε συμβολικό επίπεδο. Ας δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να αναγεννηθούμε λοιπόν και να παρουσιάσουμε μια πιο εξελιγμένη έκδοση του εαυτού μας είτε σε εξωτερικό επίπεδο (εμφάνιση, υγεία, κλπ.) είτε εσωτερικά και ψυχολογικά.

Άρης στον Σκορπιό

Ο μήνας συνεχίζεται με την είσοδο του Άρη στις 12/10 στο παραδοσιακό ζώδιο της διακυβέρνησης του τον Σκορπιό, δίνοντας μας την ευκαιρία να αφοσιωθούμε στους στόχους μας και κυρίως να διακρίνουμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον. Για τις επόμενες 6 εβδομάδες ο Άρης από τον Σκορπιό μας καλεί να γίνουμε πιο επίμονοι αλλά πιο αποφασιστικοί.

Η Ηλιακή έκλειψη – Νέα Σελήνη της κάθαρσης και των αλλαγών στον Ζυγό στις 14/10

Η πρώτη έκλειψη της φθινοπωρινής περιόδου συνδέεται με υψηλή ενέργεια, πάθος, αποφασιστικότητα, πρωτοβουλίες, αλλά ταυτόχρονα και με ένταση, με ανυπομονησία, επαναστατικότητα και ακραίες αλλαγές εξαιτίας της όψης με τον Ουρανό. Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα δίνει μια διάσταση «κάθαρσης», αλλά μπορεί στην αρνητική της έκφραση η όψη αυτή να βγάζει στο προσκήνιο ανασφάλειες, εμμονές, κολλήματα. Είναι μια έκλειψη που μας καλεί να κάνουμε αλλαγές στις σημαντικές μας σχέσεις και συνεργασίες. Για κάποιους μπορεί αυτό να σημαίνει μια καινούρια σχέση ή συνεργασία και για άλλους το οριστικό τέλος μιας προσωπικής ή επαγγελματικής σχέσης που έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της στη ζωή μας. Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι βρίσκονται στο στόχαστρο αυτής της Νέας Σελήνης και πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.

Τελευταία Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 28/10

Πρόκειται για την τελευταία έκλειψη όχι μόνο της φθινοπωρινής περιόδου αλλά και στον συγκεκριμένο ζωδιακό άξονα για τη δεκαετία. Η έκλειψη αυτή αφορά κυρίως τα οικονομικά, τα θέματα ασφάλειας, την πρακτικότητα στη ζωή μας. Επηρεάζει τα σταθερά ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου του πρώτου δεκαημέρου. Η αντίθεση της με τον Ερμή και τον Άρη μας κάνει πιο αποφασιστικούς από τη μια, αλλά και πιο παρορμητικούς, ανυπόμονους και γεμάτους ένταση στις σχέσεις μας.

Τα ζώδια που θα κυριαρχήσουν στις εξελίξεις τον Οκτώβριο θα είναι ο Κριός, ο Ζυγός, ο Ταύρος και ο Σκορπιός.

Διάβασε αναλυτικά τις προβλέψεις του Οκτωβρίου για όλα τα ζώδια στο asibiliou.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet