Πρώτο και κύριο: το κέρατο πονάει! Σε θίγει και σε πληγώνει πολυπλεύρως – από τον εγωισμό σου μέχρι την καρδούλα σου! Ειδικά όταν πιστεύεις πως βρίσκεσαι σε μια σχέση εμπιστοσύνης κι έχεις ανοίξει την καρδιά σου και θεωρείς ότι συμβαίνει το ίδιο κι από την άλλη πλευρά. Βέβαια, η απιστία φωνάζει πως ο σύντροφός σου έχει πρόβλημα στη σχέση με τον εαυτό του κι όχι με εσένα.

Μπορεί να βιώσεις πολλά συναισθήματα μαζί: αηδία, αποτροπιασμό, αδικία, απελπισία, πόνο, ντροπή κα.- και όλα αυτά ανεξάρτητα από το εάν είσαι με κάποιον 6 μήνες ή 6 χρόνια. Βέβαια κάθε σχέση είναι διαφορετική, έτσι και ο πόνος τον οποίο βιώνεις και οι σκέψεις που κάνεις! Μπορεί να ακούσεις να σου λένε να συνεχίσεις, δεν αξίζει να το σκέφτεσαι, προχώρα τη ζωή σου, να είσαι δυνατή. Αυτό όμως που πρέπει να κάνεις είναι να… αισθανθείς! Να νιώσεις τον πόνο, να επεξεργαστείς τα συναισθήματά σου. Πάντα να έχεις στο μυαλό σου πως τα πράγματα θα καλυτερέψουν και μάλιστα μπορεί να πάρεις και κάποια μαθήματα!

απιστία

Τέσσερα απ’ αυτά μας τα δίνει η Samantha Jayne, σύμβουλος σχέσεων:

Μην εσωτερικεύσεις την απόρριψη

Είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις. Μην το πάρεις προσωπικά επ΄ουδενί! «Τι θα μπορούσα να είχα κάνει διαφορετικά;», «Ποιο ήταν το λάθος μου;», «Τον παραμέλησα;» «Γιατί δεν με θέλει;», «Τι θα μπορούσα να είχα πει ή να είχα κάνει;». Η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορούσες να έχεις κάνει τίποτα. Αν είναι κάποιος να σε απατήσει, θα σε απατήσει! Το κέρατο που σου έριξε κάποιος δεν σε αφορά, δεν έφταιγες εσύ! Έχει να κάνει με τον δικό του εγωισμό, με τα δικά του κόμπλεξ και προβλήματα. εσύ δεν έκανες τίποτα.

Ο έρωτας της ζωής σου δεν υπάρχει, τον χτίζεις

Πολλές φορές μας κολλάει στο μυαλό ότι έχουμε τον έρωτα της ζωής μας δίπλα μας κι όταν αυτός ο έρωτας κάνει την κουτσουκέλα, πέφτουμε στα πατώματα και πονάει ακόμα περισσότερο η προδοσία. Το ότι εμπιστεύτηκες και χαλάρωσες με κάποιον δεν σε κάνει αυτόματα θύμα του αν σε απατήσει, ούτε σημαίνει ότι έχασες τον έρωτα της ζωής σου γιατί αν ήταν όντως αυτό δεν θα σε απατούσε! Οπότε βγάλε αυτό το βάρος από πάνω σου!

Να γνωρίζεις την αξία σου

Οι καλές σχέσεις απαιτούν δουλειά κι όλοι είμαστε ο «κακός» στην ιστορία κάποιου. Εσύ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να θέσεις τα όρια σου: «αξίζω αυτή τη συμπεριφορά;», «άξιζα αυτόν τον πόνο;»  Η απάντηση είναι όχι γιατί κανένας άνθρωπος δεν την αξίζει! Να σε βάζεις πάνω απ΄ όλους και να θυμάσαι ότι οι σχέσεις πάνε κι έρχονται!

Δεν μπορείς να ελέγξεις τη συμπεριφορά κάποιου. Μόνο τη δική σου

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι δεν θα το ξαναπάθεις ποτέ στη ζωή σου δυστυχώς! Δεν είναι κάτι που θα σου συμβεί απαραίτητα μια φορά. Πρέπει να κατανοήσεις και να κάνεις κτήμα σου πως έχεις μηδενικό έλεγχο στις πράξεις των άλλων, όσο καλά κι αν τους ξέρεις, όσο θάρρος κι αν έχεις μαζί τους. δεν μπορείς να ελέγξεις που θα πάνε, αν θα σε απατήσουν, αν φλερτάρουν με άλλες, αν μετάνιωσαν ή αν θα ζητήσουν συγγνώμη για παράδειγμα. Το μόνο που μπορείς να ελέγξεις είναι η δική σου αντίδραση, η δική σου συμπεριφορά και οι δικές σου αποφάσεις! 

απιστία

Διαβάστε επίσης: Emily Ratajkowski: Γιατί μας κάνει εντύπωση που την απάτησε ο άντρας της;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet