Αναμφίβολα ο Superman και ο Batman είναι οι διασημότεροι χαρακτήρες που ξεπήδησαν από τα αμερικανικά comics. Το γεγονός, όμως, ότι η Wonder Woman καταφέρνει 80 σχεδόν χρόνια τώρα να βρίσκεται συνεχώς και αδιαλείπτως ανάμεσά τους σαν ίση προς ίσους, τα λέει όλα.

Η Wonder Woman είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας, ένα κοινωνικό και πολιτισμικό ίνδαλμα.

Είναι μια γυναίκα που επιβάλλεται, χωρίς να προκαλεί, κερδίζει με την ευγένεια και τη χάρη της, αλλά όποτε χρειαστεί ρίχνεται πρώτη στη μάχη με αυτοθυσία. Στέκεται άνετα δίπλα σε όλους τους αγαπημένους ήρωες της μυθολογίας και της λογοτεχνίας και δίνει δύναμη και έμπνευση σε όλους και ιδιαίτερα σε κορίτσια και γυναίκες, εδώ και 75 χρόνια!

Και αν είναι να μάθω κάτι για τη ζωή από κάποιον, γιατί αυτός να μην είναι από μια σούπερ ηρωίδα;

Γνώρισε τη δύναμή σου

Η ζωή μπορεί να σου φέρει πολλές αναποδιές αλλά σίγουρα μπορείς ν’ αντέξεις περισσότερα από όσα νομίζεις ότι μπορείς. Η αποστολή της Νταϊάνα τη φτάνει στα φυσικά και συναισθηματικά της όρια, αλλά χάρη στην καλή καρδιά της βρίσκει τη δύναμη να πολεμήσει. Αυτό είναι ένα μάθημα για να μην ξεχνάς ποτέ ως γυναίκα πόσο δυνατή είσαι. Και ότι η καλοσύνη αξίζει τον πόλεμο.

Wonder Woman

Πάλεψε για μια αξία

Και κάνε θόρυβο και φασαρία. Το να κάνεις θόρυβο για ένα κοινωνικό σοβαρό ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε πραγματικές αλλαγές. Συνήθως στη ζωή θόρυβο κάνουν μόνον οι άντρες. Τώρα οφείλεις να κάνεις κι εσύ.

Μην ακολουθείς τους κανόνες

Αν θέλεις να περπατήσεις με κάπα ή με πανοπλία είναι δικαίωμά σου και δεν αφορά κανέναν. Αν θέλεις να φορέσεις σορτς και διχτυωτό καλσόν, μην αφήσεις κανένα να σε σταματήσει. Φόρεσε ότι σε κάνει να νιώθεις δυνατή. Και φορέστε το για σένα και μόνο για σένα.

Ρώτησε

Η περιέργεια είναι δύναμη. Όχι η αδιακρισία. Η αυθεντική αυθόρμητη παιδική περιέργεια μπορεί να σε βοηθήσει να μάθεις πολλά. Ανεξάρτητα από το πόσο νομίζουμε ότι γνωρίζουμε, υπάρχει πάντα κάτι καινούριο να μάθουμε. Η Νταϊάνα δεν διστάζει να ρωτήσει για τα πάντα. Από τα πιο ασήμαντα, (όπως τι είναι αυτό που φορά ο καπετάνιος Στιβ Τρέβορ στον καρπό του εννοώντας το ρολόι), μέχρι τα πιο σημαντικά, (γιατί αφήνει αυτό το ρολόι να του πει τι να κάνει στη ζωή του;).

Μην δέχεσαι το “όχι” ως απάντηση

Ακούει η Νταϊάνα όταν της λένε να μην εκπαιδεύεται ως πολεμιστής; Υπακούει όταν ο καπετάνιος Τρέβορ της απαγορεύει την είσοδο στο γκαλά της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης; Εσύ γιατί να υποκύπτεις τόσο εύκολα στο όχι; Ισχύει ότι δε θα βρεθείς στη θέση της, αλλά η άρνηση της Νταϊάνα να δεχτεί το όχι ως απάντηση θα πρέπει να χρησιμεύσει ως έμπνευση για να πολεμήσεις γι’ αυτό που σου αξίζει.

Wonder Woman

Πίστεψε στην αγάπη

Γιατί μόνο η αγάπη μπορεί πραγματικά να κάνει αυτόν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Και η αγάπη είναι ρήμα

Η αγάπη δεν είναι απλώς μια λέξη. Eίναι πράξη. Όταν η Νταϊάνα λέει «Πιστεύω στην αγάπη» και «μόνο η αγάπη μπορεί να σώσει τον κόσμο», εννοεί πώς η αγάπη μπορεί να γίνει πράξη. Μόνο όταν βάλεις την αγάπη σε δράση μπορεί να αρχίσει να αλλάζει ο κόσμος.

Διάβασε ακόμα: Όλα όσα μου έμαθαν τα LEGO για τη ζωή

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet