Αυτό που συμβαίνει στις περισσότερες πρωινές εκπομπές είναι αστείο. Παρακολουθούμε όλοι το νέο επεισόδιο της σειρά Γρηγόρης Πετράκοςμέτρα Covid, τον οποίο ενώ τον είχαμε ξεχάσει για χρόνια μετά το Fame Story, επανήλθε δριμύτερος και ξεκίνησε νέα καριέρα ως επαναστάτης του παγκακιού, γιατί το σπίτι του δεν τον χωρούσε.

Αρχικά, εδώ να πούμε πως όλοι έχουμε περάσει μια πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει φτάσει τις αντοχές  μας στα άκρα. Θα προσπαθήσω λοιπόν να είμαι σύντομη, σαφής και περιεκτική όπως ο Γρηγόρης! Τα 7.000.000 των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί από τα 10 περίπου εκατομμύρια των Ελλήνων έχουν “καταπιεί” κι εκείνοι όλους τους Πετράκους που εμφανίζονται κατά διαστήματα, επαναστατημένοι και «γνώστες» των πραγμάτων. Να σημειώσω επιπλέον ότι ο εμβολιασμός θα σώσει αποδεδειγμένα τους γέροντες, τους γονείς μας που τόσο αγαπά και σέβεται ο ψαγμένος Πετράκος, που τόσα βίντεο έχει δει στο YouTube, και τους οποίους παρακαλούν σχεδόν ένα χρόνο τώρα γιατροί και ειδικοί για να τους σώσουν τη ζωή.

Covid

Τα σχόλια δε, τα οποία ακούστηκαν στις εκπομπές, είναι ποικίλα. Πάντα ως δημοσιογράφοι έχουμε την ευθύνη να μην περνάμε την γραμμή ανάμεσα στο επιχείρημα και τον λαϊκισμό. Δεν μπορεί λοιπόν να βγαίνει ένας δημοσιογράφος σε γνωστό πρωινό και να λέει πως το σωστό μέτρο θα ήταν να μην μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ. Αυτό, ναι, είναι φασιστικό καθώς ο γιατρός έχει δώσει όρκο να τους σώσει όλους ανεξαιρέτως, ακόμα κι αν έχουν δολοφονήσει το παιδί τους… 

Δεν έχω κατασταλάξει αν πραγματικά συμφωνώ με το μέτρο των 100€ αλλά δεν έχει σημασία τι πιστεύω εγώ ή ο Πετράκος ή ο οποιοσδήποτε. Καλώς ή κακώς, η δημοκρατία προχωράει με τους πολλούς, οι λίγοι θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν. Είναι όπως ακριβώς στις εκλογές: το κόμμα που ψήφισαν οι περισσότεροι θα κυβερνήσει και όχι αυτό που πήρε 5%. Sorry!

Covid

O λαϊκισμός πάλι, είναι άλλη μια πανδημία που απειλεί τη δημοκρατία, που τόσο πασχίζουμε να προφυλάξουμε. Άλλο λέω τη γνώμη μου άλλο λαϊκίζω. Άλλο έχω σπουδάσει 15 χρόνια γιατρός κι άλλο έχω δει 15 βίντεο στο Ίντερνετ. Το κράτος οφείλει να ενημερώσει τους πάντες, να κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους περισσότερους και τελικά να προστατεύσει τους πολλούς- τελεία και παύλα.

Η ενημέρωση για τον Covid έχει φτάσει μέχρι τα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας- όλοι ξέρουν κι όλοι έχουν ενημερωθεί. Και τέλος πάντων, νομίζω πως όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα: να τελειώνουμε με τον ιό! Αν δεν εμβολιαστούμε, δεν θα ελευθερωθούμε και θα παραμείνουμε έρμαια μιας μειοψηφίας που χωρίζεται σε αντιεμβολιαστές, σε δικαιωματιστές, σε ψυχοπαθείς και σε πολίτες που ακόμα φοβούνται και περιμένουν να δουν τι θα πάθουν οι εμβολιασμένοι – και τότε θα αποφασίσουν!

Τέλος, εμείς οι Έλληνες αρεσκόμαστε να  διαφωνούμε μεταξύ μας και να μιλάμε για διχασμούς, εμφυλίους και να σηκώνουμε τις σημαίες της επανάστασης από τον καναπέ ή από… τα παγκάκια της γειτονιάς μας. Είναι μια πολύ κρίσιμη περίοδος για τη χώρα καθώς πρέπει να προσέξουμε μην μας καταπιεί τελικά ένας άλλου είδους φασισμός… ο φασισμός του ανεύθυνου!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet