Θυμάμαι όταν είχε βγει το hi5 (ναι τόσο παλιά) που η συνομιλία με τους followers σου ήταν φανερή σε όλους και όλοι μπορούσαν να συμμετάσχουν; Έπειτα, ήρθε το Facebook όπου κυριολεκτικά γράφαμε αυτό που σκεφτόμασταν και κάπως έτσι έχουν δημιουργηθεί αυτές οι cringe δημοσιεύσεις που έκανες το 2010 και λες χριστέ μου γιατί!

Η μεγαλύτερη είσοδος της χρονιάς στα social media είναι αναμφισβήτητα το BeReal. Το τελικό αποτέλεσμα των αναρτήσεών σου στη νέα πλατφόρμα εξαρτάται αποκλειστικά από την κάμερα του κινητού σου, ενώ όλες οι δημοσιεύσεις είναι φωτογραφικές.

Πλέον τα social media έχουν γίνει λίγο αγχωτικά: ποιος θα έχει το πιο «καλογυαλισμένο» profile, την καλύτερη λήψη, τους περισσότερους followers. Στον αντίποδα όλου αυτού του καλογυαλισμένου κόσμου θέλησε να βρεθεί το BeReal, ένα app κοινωνικής δικτύωσης που έβαλαν μπρος πίσω στο 2019 και κυκλοφόρησαν το 2020 οι Γάλλοι Αλέξις Μπαρεγιά (με προϋπηρεσία στην GoPro) και Κέβιν Περό.

BeReal

Βασίζεται σε μια συγκεκριμένη ιδέα: μέσα στη μέρα η εφαρμογή στέλνει ειδοποίηση στους χρήστες του. Τότε αυτοί έχουν στη διάθεσή τους 2 λεπτά ώστε να τραβήξουν ό,τι κάνουν εκείνη τη στιγμή -χρησιμοποιώντας τόσο την εξωτερική όσο και την εσωτερική κάμερα συγχρόνως. Φυσικά τα φίλτρα δεν επιτρέπονται! Δεν μπορείς να ανεβάσεις κάτι που τράβηξες μόνος σου κάποια άλλη στιγμή της ημέρας όμως μπορείς να κάνεις πάνω από μια λήψεις. Οι φίλοι σου φυσικά θα μάθουν πόσες λήψεις έκανες αλλά και εάν έκανες skip μια μέρα. Σκοπός είναι οι άλλοι να δουν μια αυθεντική και αυθόρμητη στιγμή.

Μπορεί το BeReal να μετρά δύο χρόνια «στον αέρα», πάντως, μέσα στο 2022 είδε τους χρήστες του να αυξάνονται κατά 315% -στα τέλη Αυγούστου, η πλατφόρμα είχε πάνω από 10 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά, ενώ οι μηνιαίοι χρήστες ανέρχονταν στα 21.6 εκατομμύρια, με τη Gen Z να κρατά τα ηνία. Ενδεικτικά, το 65% των συνολικών downloads της εφαρμογής έχουν γίνει μέσα στη φετινή χρονιά.

Το κατά πόσο το BeReal θα δώσει μια ανάσα στον φτιαχτό κόσμο των social μένει να το δούμε στην πορεία. Σαν ιδέα είναι αναζωογονητική να μην είσαι δέσμιος των φίλτρων και του συνεχούς κυνηγητού της τελειότητας!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet