Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Οι Θρύλοι του Πάθους» έκανε αποκαλύψεις σχετικά με τον Brad Pitt και τη συνεργασία τους.

Στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Hits, Flops, and Other Illusions: My Fortysomething Years in Hollywood», τα οποία δημοσιεύονται από το Vanity Fair, ο Ed Zwick γράφει για τη συνεργασία του με τον Brad Pitt. Ο Zwick έγραψε ότι η ταινία του 1994 βρισκόταν «σε εκκρεμότητα», αφού ο Tom Cruise, ο οποίος ήταν σε συζητήσεις για τον ρόλο του Tristan Ludlow, αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων με την «ηθική» του χαρακτήρα.

Ο Brad Pitt αρχικά δέχθηκε

«Ωστόσο, ποτέ δεν εγκατέλειψα την ελπίδα να γυριστεί το Legends και πάντα έψαχνα τον κατάλληλο ηθοποιό για να υποδυθεί τον Tristan», έγραψε ο Zwick. Μετά τη συνάντηση με τον Brad Pitt, ο Zwick παρατήρησε ότι ο ηθοποιός είχε γνήσιο πάθος για το σενάριο και έντονη έλξη για τον χαρακτήρα».

Μεγαλώνοντας στο αγροτικό Μιζούρι, είχε γνωρίσει άνδρες σαν τον Tristan, είπε. «Όταν έφυγε από τη συνάντηση, ένιωσα ότι είχα βρει τον σωστό ηθοποιό. Ήμουν πιο αποφασισμένος από ποτέ να το προωθήσω όσο δεν παίρνει», έγραψε ο Zwick.

Πότε άλλαξαν οι σκέψεις του Brad Pitt για την ταινία

Σύμφωνα με τον Zwick, τα συναισθήματα του Brad Pitt για την ταινία άλλαξαν έπειτα από μια ανάγνωση του σεναρίου. Θυμήθηκε ότι ο ατζέντης του Brad Pitt τηλεφώνησε στο στούντιο λέγοντας ότι ήθελε να παραιτηθεί και ο παραγωγός Marshall Herskovitz «τον βοήθησε να αποφύγει τη ριψοκίνδυνη κατάσταση».

Ο Zwick σημείωσε ότι «ήταν το πρώτο προμήνυμα για τις βαθύτερες πηγές συναισθημάτων που αναβλύζουν μέσα στον Brad», εκφράζοντας ότι μπορούσε να γίνει «ευμετάβλητος όταν εκνευρίζεται».

«Μερικές φορές, ανεξάρτητα από το πόσο έμπειρος ή ευαίσθητος είσαι ως σκηνοθέτης, τα πράγματα απλά δεν λειτουργούν», έγραψε ο Zwick. «Νομίζεις ότι ο ηθοποιός είναι αντιδραστικός, ενώ εκείνος σε βρίσκει αυταρχικό. Μερικοί ηθοποιοί έχουν προβλήματα με την εξουσία, αλλά εξίσου πολλοί σκηνοθέτες απειλούνται όταν οι ευφυείς ηθοποιοί κάνουν προκλητικές ερωτήσεις που αποκαλύπτουν την έλλειψη προετοιμασίας τους. Και οι δύο έχουν δίκιο και οι δύο κάνουν λάθος».

Περιστατικά από τα γυρίσματα

Μετά την έναρξη των γυρισμάτων, προέκυψαν ζητήματα παραγωγής που περιλάμβαναν «το πιο υγρό καλοκαίρι στην ιστορία της Αλμπέρτα», ένα «κολαστήριο λάσπης» και δαπάνες «άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για κοστούμια», είπε ο Zwick, «το άγχος του Brad για την ταινία δεν έφυγε ποτέ».

Περιέγραψε περιστατικά κατά τα οποία οι δυο τους διαφωνούσαν για τον χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένου ενός κατά το οποίο «άρχισε να δίνει οδηγίες φωναχτά μπροστά στο συνεργείο», με αποτέλεσμα ο Brad Pitt να γίνει επίσης «φωνακλάς και να του πει να κάνει πίσω».

«Προς υπεράσπισή του, τον πίεσα να κάνει κάτι που ένιωθε ότι ήταν είτε λάθος για τον χαρακτήρα, είτε πιο “emo” από ό,τι ήθελε να φαίνεται στην οθόνη. Δεν ξέρω ποιος φώναξε πρώτος, ποιος έβρισε ή ποιος πέταξε την πρώτη καρέκλα. Εγώ, ίσως; Αλλά όταν κοιτάξαμε γύρω μας, το συνεργείο είχε εξαφανιστεί», έγραψε ο Zwick.

Ο Zwick έγραψε ότι το συνεργείο συνήθισε τις φασαρίες τους, αλλά ότι αυτός και ο Pitt τα έβρισκαν ύστερα από κάθε έκρηξη. «Δεν ήταν ποτέ προσωπικό. Ο Brad είναι ένας ευθύς, ντόμπρος άνθρωπος, διασκεδαστικός και ικανός για μεγάλη χαρά. Ποτέ δεν ήταν κάτι λιγότερο από πλήρως αφοσιωμένος στο να κάνει το καλύτερο δυνατό», έγραψε ο Zwick.

Τι θα άλλαζε ο Zwick

Τώρα που το ξανασκέφτεται, υπάρχει ένα πράγμα που ο Zwick θα άλλαζε στο τελικό κόψιμο. «Όταν έδειξα στον Brad την τελική ταινία, δεν ήταν ευχαριστημένος. Ένιωθε ότι είχα υποβαθμίσει την τρέλα του χαρακτήρα του», θυμήθηκε. «Στην πραγματικότητα είχα κόψει μόνο ένα πλάνο από τη σκηνή όπου ο Tristan λυσσομανάει από τον πυρετό, ουρλιάζοντας καθώς τα κύματα τον κατακλύζουν στη σκούνα. Αλλά ήταν ένα πλάνο που αγαπούσε πολύ, και θα έπρεπε να το αφήσω. Ζητώ συγγνώμη, Brad».

Διαβάστε επίσης:

Sofia Vergara: O λόγος που κρατάει μια γυμνή φωτογραφία στην ντουλάπα της

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet