Οι διακοπές τελείωσαν και όλοι γυρνάμε στις βάσεις μας. Το ίδιο ισχύει και για την Έλενα Ακρίτα η οποία επέστρεψε στο podcast της για το 43ο επεισόδιο. Οι δύο βασικοί πυλώνες του ήταν φυσικά ο θάνατος της Βασίλισσα αλλά και η επιστροφή στα σχολεία. Με αφορμή το δεύτερο η Έλενα Ακρίτα έδωσε μια σπουδαία συμβουλή στους γονείς και θυμήθηκε τα παιδικά της χρόνια.

«Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα, που μας υποχρέωναν παλιά, αλλά ακόμα και τώρα να λέμε. Τι καλά που άνοιξε το αγαπημένο μου σχολείο, θα δω τους αγαπημένους μου συμμαθητές και την αγαπημένη μου δασκάλα και θα μάθω πολλά γράμματα. Αυτά εξωραΐζαν τότε, την πρώτη 12ετία της ζωής μας, αυτή την καταπιεστική, δυστοπική δεκαετία, όχι μόνο στη δική μου την εποχή και την εποχή του γιου μου, αλλά και στη δική σας, τώρα. Το πρωινό ξύπνημα, η κατήφεια, η μούρη μέχρι το πάτωμα κι εκείνο το υπέροχο το “μαμά, άσε με να κοιμηθώ πέντε λεπτά ακόμα” και πόσο γρήγορα περνούσαν αυτά τα πέντε λεπτά».

Συμπληρώνει κάτι πολύ σημαντικό που ίσως δεν θυμούνται όλοι οι γονείς: όλα τα παιδιά δεν χαίρονται όταν πάνε σχολείο και δεν περνούν καλά.

«Ούτε τα δικά μου χρόνια στο σχολείο δεν απόλαυσα, ούτε και ο γιος μου, τα δικά του. Παρόλο που δεν είχαμε βαριά περιστατικά. Δεν αντέχεται, είναι βαρύ. Σκεφτόμουν την Κυριακή το βράδυ τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο, και κυρίως τα παιδιά αυτά που προέρχονται και θα πάνε σε ένα σχολείο κακοποιητικό. Σε ένα σχολείο όπου υπάρχει ο σχολικός εκφοβισμός, το bullying. Υπάρχει ένα παιδάκι που είναι πιο μικρό, πιο αδύναμο, πιο “φτωχό”, που φοράει γυαλάκια, που είναι διαφορετικό, που είναι γκέι που είναι οτιδήποτε, το τι τρομοκρατία θα υποστεί αυτό το παιδί. Και σκεφτόμουν αυτή τη νύχτα της Κυριακής, πριν την πρώτη Δευτέρα του σχολείο. Σας παρακαλώ θωρακίστε τα παιδιά σας από το bullying, είτε είναι δυνάμει θύτες, είτε είναι δυνάμει θύματα. Μάθετέ τα να μην κακοποιούν και να μη χλευάζουν. Μάθετε να κρατάνε βουλωμένο το στοματάκι τους όταν είναι να πει τέτοια βατράχια. Και μάθετε αν μη τι άλλο στα παιδιά σας όταν είναι μικρά και ανυπεράσπιστα ακόμα, το παραμικρό ψήγμα bullying κι αν δεχτούν, να έρθουν αμέσως και να σας το πούνε. Ό,τι κι αν είναι. Για να δείτε μαζί με το παιδί πια, πώς θα το διαχειριστείτε.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο, ένα παιδί το οποίο καταθέτει την εμπειρία του από το bullying μπορεί να το πούνε και “ρουφιανάκι” στο σχολείο. Θέλει μεγάλη προσοχή και ευαισθησία. Μην επαναπαύεστε. Καλώς ή κακώς, τα παιδιά που φέρνουμε στον κόσμο, είναι επιλογή μας. Όπως είναι και τα παιδιά που υιοθετούμε. Πρέπει να είμαστε πάνω, κοντά και δίπλα στο παιδί μας. Γιατί αν γλυτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα.», ανέφερε η Έλενα Ακρίτα κλείνοντας.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet