Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” δήλωσε πως έχουν αποκλειστεί όλοι οι παράγοντες θανάτου των δύο παιδιών από παθολογικά αίτια και οι ιατροδικαστές έχουν επικεντρωθεί στο να εντοπίσουν τι είναι αυτό που τα σκότωσε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το που ακριβώς βρίσκονται οι έρευνες για τα άλλα παιδιά και γιατί ο πρόεδρος των ιατροδικαστών επιμένει στην εκταφή της 9χρονης εκείνος απάντησε:

“Να τα διευκρινίσουμε όλα. Να σας πω λοιπόν ότι είμαστε στη φάση της επαναξιολόγησης για τα δυο παιδιά. Η επαναξιολόγηση γίνεται από πολύπειρους και έγκριτους συναδέλφους με επικεφαλής τον κ. Καρακούνη στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη από την Πρόεδρο των Ιατροδικαστών Πατρών, η οποία έχει διενεργήσει και τη νεκροψία/νεκροτομή στο άτυχο βρέφος. Εδώ είμαστε στην τελική ευθεία, έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά αίτια, έχουν αποκλειστεί επίσης τα γενετικά αίτια […] Εδώ πρόκειται για μια ξεκάθαρη διαδικασία, για έναν εξωγενή παράγοντα, ο οποίος σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έχουμε, έγκαιρα για αυτά τα παιδιά κι αυτό θέλω να το τονίσω, ότι ουσιαστικά και στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί, διενεργήθηκαν τοξικολογικές εξετάσεις. Όπως βέβαια έγινε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας και απλά οι τοξικολογικές αυτές ήρθαν αρνητικές. Δηλαδή δεν είχαμε κάποια παρουσία ουσίας”.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet