Το έχουμε ζήσει όλοι όταν είμασταν παιδιά: δεν θέλαμε με τίποτα να κάνουμε εμβόλιο! Και μεταξύ μας μερικοί από εμάς γκρινιάζουμε ακόμα. Όχι άδικα, αφού η βελόνα είναι κάτι που φοβίζει μικρούς και μεγάλους! Και η αλήθεια είναι ότι και οι γονείς δεν θέλουν να βλέπουν το παιδί τους να κλαίει και να φοβάται. Αλλά τι να κάνεις; Είσαι “υποχρεωμένος” για την υγεία του να το πας στον παιδίατρο!

Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορεί να βοηθήσουν εσένα και το παιδί σου να πάτε ήσυχοι για να κάνετε τα απαραίτητα εμβόλια.

εμβόλιο

Μην πεις πολλές λεπτομέρειες

Εάν έχεις κλείσει με τον παιδίατρο το ραντεβού σας προς το τέλος της εβδομάδας, δεν χρειάζεται να το πεις στο παιδί σου τη στιγμή που το κανονίζεις γιατί θα νιώθει ανήσυχο για μέρες. Πολλά παιδιά κλαίνε συνεχώς για να το αποφύγουν και η εβδομάδα θα γίνει ατελείωτη χωρίς λόγο.  

Μέσα ή έξω από την αίθουσα;

Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Εάν δεις ότι το παιδί εκμεταλλεύεται την παρουσία σου για να σε εκβιάσει να το πάρεις από τον γιατρό και να γλιτώσει τότε ίσως είναι καλύτερο να κάτσεις για 1 λεπτό έξω. Εάν είναι τρομοκρατημένο συμφωνείστε να το πάρεις αγκαλιά και να το περάσετε μαζί. Εξαρτάται από το πως αντιδρά το παιδί σας και τον χαρακτήρα του.

εμβόλιο

Κάντε συμφωνία

Είναι πολύ πιθανό την ώρα του εμβολίου να αρχίσει να κλαίει έντονα. Κάντε συμφωνία πως μόλις του κάνουν το εμβόλιο θα κάνετε αγκαλιά και θα παίξετε! Ρώτησέ το τι δραστηριότητα θέλει να κάνει μετά τον γιατρό ή μέσα στο Σαββατοκύριακο, έτσι θα ξέρει πως μπορεί να δυσκολευτεί για λίγη ώρα αλλά μετά το περιμένει διασκέδαση!

Ένα γλυκάκι επιβάλλεται

Μετά το εμβόλιο επιβάλλεται να πάτε για παγωτό, κρέπα ή βάφλα! Ό,τι ζητήσει το παιδί. Πες του μπράβο που ήταν τόσο γενναίο και πως τα κατάφερε περίφημα!

Να είσαι ειλικρινής

Τα παιδιά πιάνουν τις αντιδράσεις και τα ψέματα στον αέρα. Εξήγησέ του πως το εμβόλιο μπορεί να τσούξει για ελάχιστα δευτερόλεπτα όμως το βοηθά να προστατέψει τον εαυτό του και την υγεία του. Πες του πως και εμείς οι μεγάλοι πρέπει να κάνουμε εμβόλια για να μην αρρωσταίνουμε βαριά.

εμβόλιο

Διάβασε ακόμη: Θέλεις να κάνεις το παιδί σου να σε ακούσει; Είναι απλό, μίλα του ήρεμα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet