Αν το επιτρέπαμε, τα παιδιά θα μπορούσαν να τρέφονται μόνο με επεξεργασμένα τρόφιμα. Κι εσύ παλεύεις να τους μάθεις να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να πίνουν το γάλα τους, να τρώνε τα φρούτα και τα λαχανικά τους, να μην γίνονται επιλεκτικά…. Ήξερες όμως ότι υπάρχουν συνδυασμοί τροφίμων όμως, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν επιζήμιοι για την υγεία τους;

Για παράδειγμα, οι συνδυασμοί κάποιων φρούτων με γαλακτοκομικά μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μπορεί να προκαλέσουν στιγμιαία τροφική δηλητηρίαση σε ένα μωρό, σοβαρούς πόνους στην κοιλιά, κοιλιοκάκη και άλλα προβλήματα.

φρούτα

Οι συνδυασμοί γάλακτος με φρούτα που πρέπει να αποφεύγεις:

1. Γάλα και σταφύλια

Αν του δώσετε σταφύλια, αποφύγετε το γάλα μέσα στην ίδια ώρα. Η πρωτεΐνη γάλακτος θα στερεοποιηθεί όταν έρθει σε επαφή με το οξύ των συγκεκριμένων φρούτων και τη βιταμίνη C που περιέχουν, προκαλώντας γαστρεντερικό πόνο και διάρροια.

2. Γάλα και πεπόνι και καρπούζι

Το γάλα είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πρωτεΐνες. Εάν το παιδί φάει παράλληλα πεπόνι ή καρπούζι, το οξύ τους μπορεί να δεσμεύσει την πρωτεΐνη του γάλακτος. Το γάλα πιθανότατα θα πήξει και πιθανώς θα ζυμωθεί προκαλώντας φούσκωμα, ναυτία και μετεωρισμό και το παιδί θα νιώθει άρρωστο.

3. Γάλα με φρούτα που περιέχουν κιτρικό οξύ

Οι τροφές με κιτρικό οξύ όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, το μανταρίνι, τα λάιμ έχουν βιταμίνη C και αυτά τα φρούτα κάνουν το γάλα να πήζει. Είναι σημαντικό να απομακρυνθούν κατά μια ώρα τουλάχιστον αυτές οι δύο τροφές.

φρούτα

Οι κανόνες που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν φτιάχνεις χυμούς και smoothies με φρούτα για τα παιδιά

1. Φτιάξτε χυμό με βιολογικά φρούτα και λαχανικά

2. Τα λαχανικά που έχουν χυμό και μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το καρότο, τα μπαστουνάκια σέλινου και το παντζάρι.

3. Φρέσκοι χυμοί: Απόφυγε καλύτερα γενικότερα την ανάμειξη φρούτων και λαχανικών με γάλα. Φτιάξε ένα χυμό φρούτου τη φορά. Ακολουθώντας τις οδηγίες του παιδιάτρου μπορείς να προσθέσεις γάλα ξηρών καρπών.

Διάβασε ακόμη: Πως θα προφυλάξεις το παιδί σου από τις αλλεργίες της Άνοιξης

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet