Μια συνέντευξη έδωσε στο Vanity Fair η Kylie Jenner – κοσμεί και το εξώφυλλο του περιοδικού- στο οποίο περιέγραψε τις εμπειρίες της με τη φήμη και το πως αντιμετώπισε το γεγονός ότι ήταν reality star από τόσο νεαρή ηλικία. Όπως εξήγησε, δεν διαβάζει καθόλου τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς «δεν χρειάζεται να τους επιτρέψω να μπουν στη ζωή μου».

Για όποιον πιστεύει ότι μπορεί να γνωρίζει την τηλεπερσόνα απλά ακολουθώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της, αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος πίσω από κλειστές πόρτες. Η Kylie, αντιμετώπισε την επιλόχειο κατάθλιψη δύο φορές: την πρώτη μετά τη γέννηση της κόρης Stormi και τη δεύτερη μετά τη γέννηση του γιου της Aire.

Στη συνέντευξη, περιγράφει λεπτομερώς τον «επώδυνο» αγώνα της με την επιλόχειο κατάθλιψη και ρίχνει φως στον αντίκτυπο του τοκετού στην ψυχική υγεία.

«Έχω βιώσει (επιλόχειο κατάθλιψη) δύο φορές», λέει η Kylie στο δημοσίευμα. «Η πρώτη φορά ήταν πολύ δύσκολη, αλλά η δεύτερη ήταν πιο διαχειρίσιμη».

Όταν ρωτήθηκε τι θα συμβούλευε τις άλλες γυναίκες που παλεύουν με επιλόχειο κατάθλιψη, η συνιδρυτής της Kylie Cosmetics λέει: «Θα έλεγα σε αυτές τις γυναίκες να μην σκέφτονται υπερβολικά τα πράγματα και να ζήσουν όλα τα συναισθήματα εκείνης της στιγμής στο έπακρο.

«Μείνε μέσα σε εκείνη τη στιγμή, ακόμα κι αν είναι επώδυνη. Ξέρω, εκείνες τις στιγμές, σκέφτεσαι ότι δεν θα περάσει ποτέ, ότι το σώμα σου δεν θα είναι ποτέ όπως πριν, ότι δεν θα είσαι ποτέ η ίδια. Αυτό δεν είναι αλήθεια.»

Και πρόσθεσε: «Οι ορμόνες, τα συναισθήματα σε αυτό το στάδιο, είναι πολύ, πολύ πιο ισχυρά και μεγαλύτερα από εσένα. Η συμβουλή μου είναι να ζήσεις αυτή τη μετάβαση χωρίς φόβο για τα επακόλουθα. Ο κίνδυνος είναι να χάσεις όλα τα πιο όμορφα πράγματα της μητρότητας επίσης».

Η Kylie μίλησε επίσης για τη χαρά της μητρότητας: «Βρίσκομαι στο νοσοκομείο μόνη μου με ένα νέο και άγνωστο πλάσμα στην αγκαλιά μου. Είναι μια τόσο μοναδική και ιδιαίτερη κατάσταση…».

Η Kylie μίλησε για πρώτη φορά για το δύσκολο ταξίδι της μετά τον τοκετό, τον Οκτώβριο του 2022 στην αδερφή της Kendall Jenner κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου των The Kardashians.

«Έκλαιγα ασταμάτητα όλη μέρα τις πρώτες τρεις εβδομάδες», είχε είπε η Kylie στην Kendall. «Είναι απλώς τα baby blues, και μετά φεύγει. Μου είχε συμβεί και με τη Stormi».

Τι πρέπει να ξέρεις για την επιλόχειο κατάθλιψη

Η επιλόχειος κατάθλιψη εμφανίζεται μετά τον τοκετό και επηρεάζει έως και 1 στις 8 γυναίκες που γεννούν. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν το κλείσιμο στον εαυτό, το κλάμα περισσότερο από το συνηθισμένο, το αίσθημα ανησυχίας ή υπερβολικό άγχος, αισθήματα θυμού και αμφιβολίες για την ικανότητά φροντίδας του μωρού. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες μετά τον τοκετό ή ακόμα και μήνες. Εκτός από το «baby blues» που βιώνουν πολλές γυναίκες μετά τον τοκετό, η επιλόχειος κατάθλιψη είναι πιο έντονη και διαρκεί περισσότερο.

Οι επιλογές θεραπείας για την επιλόχειο κατάθλιψη ποικίλλουν ανάλογα με τη σοβαρότητα, αλλά οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα μπορεί να προτείνουν ψυχοθεραπεία ή ομάδες υποστήριξης.

Διάβασε ακόμη: Μωρό και καλεσμένοι στο σπίτι: πώς να το χειριστείς

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet