Επιστροφή στο σχολείο! Και μπορεί η πρώτη εβδομάδα να περνάει χαλαρά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τις επόμενες! Σύντομα θα αρχίσει και το διάβασμα στο σπίτι και ένα γραφείο είναι απαραίτητο.

Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται το παιδί σας, εφόσον πάει σχολείο, πρέπει να έχει ένα γραφείο για να μπορεί να δουλέψει παραγωγικά, αλλά και να παίξει, να ζωγραφίσει, να χρησιμοποιήσει υπολογιστή κλπ. Παλιότερα καθόμασταν στο τραπέζι της τραπεζαρίας, στο τραπεζάκι του σαλονιού, ακόμη και στο πάτωμα. Είναι όμως θέση αυτή για ένα παιδί για να διαβάσει απερίσπαστο; Άσε που δεν βοηθάει στη σωστή στάση του σώματός τους στο γράψιμο και το διάβασμα.

Επιχείρηση παιδικό γραφείο: Οι απαραίτητες αγορές και σε τι να δώσεις σημασία

Aν δεν το έχετε ήδη κάνει, ξεκινήστε να φτιάχνετε το γραφείο του παιδιού σας. Για αρχή:

Καθορίστε μια επιφάνεια γραφείου με μερικά βασικά κομμάτια. Προμηθευτείτε ένα λειτουργικό γραφείο, ένα φωτιστικό, ράφια τοίχου και έναν πίνακα ανακοινώσεων.

Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένας πρακτικό γραφείο

Καλό φωτισμός Το να έχουμε καλό φωτισμό είναι πολύ σημαντικό για τα μάτια μας, ειδικά κατά την ανάγνωση και τη γραφή. Ακόμη κι αν το δωμάτιο έχει φυσικό φως, μια λάμπα γραφείου παρέχει άμεσο φως στον χώρο εργασίας, ακόμη πιο απαραίτητο όταν δύει ο ήλιος.

Επιχείρηση παιδικό γραφείο: Οι απαραίτητες αγορές και σε τι να δώσεις σημασία
Γραφείο Ikea

Αποθήκευση: Υπάρχουν τέλεια γραφεία χωρίς συρτάρια. Ενώ αυτή η μίνιμαλ αισθητική είναι υπέροχη, δεν είναι πρακτικά. Ιδανικά λοιπόν, αναζητήστε ένα γραφείο με συρτάρια, όπου το παιδί μπορεί να αποθηκεύσει χαρτιά, εργασίες, γραφική ύλη, μικροπράγματα κ.λπ. Για επιπλέον αποθήκευση και λειτουργικότητα, τα ράφια για τα βιβλία και τα μανταλάκια είναι εξαιρετικές επιλογές.

Οργάνωση: για μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους, χάρακες, σελοτέιπ, ψαλίδια κ.λπ. Τα διαχωριστικά, τα κουτιά και οι θήκες βοηθούν να διατηρείται ο χώρος του παιδιού σας πιο τακτοποιημένος. Το να έχουν μια θέση για όλα τους ενθαρρύνει να τοποθετούν τα πράγματά τους εκεί που ανήκουν.

Επιχείρηση παιδικό γραφείο: Οι απαραίτητες αγορές και σε τι να δώσεις σημασία

Πρίζα: πια τα παιδιά όλων των ηλικιών χρησιμοποιούν συσκευές είτε για να παίξουν, είτε για να κάνουν εργασίες. Φροντίστε οι πρίζες να είναι ασφαλείς και επιπλέον δημιουργήσετε ένα χώρο για να αποθηκεύονται τα καλώδια που θα φορτίζουν τις συσκευές τους.

Σωστή καρέκλα: εάν δουλεύετε σε γραφείο, τότε ξέρετε πόσο σημαντικό μπορεί να είναι το σωστό κάθισμα. Αφήστε το παιδί να δοκιμάσει μερικές καρέκλες για να αισθανθεί ποια του είναι πιο άνετη. Εσείς τσεκάρετε αν στηρίζεται το κάτω μέρος της πλάτης του.

Επιχείρηση παιδικό γραφείο: Οι απαραίτητες αγορές και σε τι να δώσεις σημασία

Διάβασε ακόμη: Πως να επιλέξεις μη τοξικά πράγματα για το παιδί σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!