Δεν είναι τυχαίο ότι η έλξη από ένα ή πολλά αρώματα καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις αναμνήσεις μας. Συνδέουμε διαφορετικά αρώματα με διαφορετικές στιγμές και εμπειρίες στη ζωή μας: τη μυρωδιά της μητέρας μας, το πρώτο μας ταξίδι, το πρώτο φιλί, τις πρώτες μας καλοκαιρινές διακοπές. Άλλωστε τα αρώματα αφορούσαν πάντα τα συναισθήματα, τη νοσταλγία και την ικανότητά μας να τα εκφράσουμε μέσα από μια συγκεκριμένη επιλογή.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η εξήγηση αυτής της άμεσης σύνδεσης είναι απλώς φυσιολογική. Οι μυρωδιές και τα αρώματα επηρεάζουν άμεσα την ψυχο-συναισθηματική μας ισορροπία. Σε αντίθεση με άλλες αισθήσεις όπως η όραση ή η αφή, οι οσφρητικές πληροφορίες λαμβάνουν χώρα στο ασυνείδητο.

Οι ειδικοί του τομέα της αρωματοποιίας, εξηγούν ότι τα μόρια της όσφρησης ρέουν στο μεταίχμιο σύστημα του εγκεφάλου, όπου συναισθήματα, διαθέσεις και αναμνήσεις βρίσκονται υπό επεξεργασία. Το άρωμα ενσωματώνεται σε μια ισχυρή ιστορία που μπορεί να επηρεάσει τα συναισθήματά μας. Τα εσπεριδοειδή και το σύκο για παράδειγμα, συνήθως ανακαλούν όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις.

άρωμα

Μια άλλη ιδιαίτερη πτυχή σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Salento, Puglia είναι ο δεσμός μεταξύ της όσφρησης και της συναισθηματικής εμπειρίας. Η όσφρηση είναι η πιο ενστικτώδης και αυθόρμητη αίσθηση: μέσω αυτής, ο εγκέφαλός μας χαρακτηρίζει, σε κλάσματα του δευτερολέπτου, κάθε οσμή ανάλογα με τα συναισθήματα που προκαλεί.

Γιατί λοιπόν να μη χρησιμοποιήσεις τη δύναμη των αρωμάτων για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου καθημερινά, ακόμα και όταν ανοίγεις την ντουλάπα σου με τα ρούχα σου να μυρίζουν εξίσου όμορφα όπως εσύ, με την αίσθηση ευεξίας να σε ακολουθεί όλη τη μέρα;

άρωμα

Πώς θα το κάνεις αυτό; Με τα αρωματικά φακελάκια της Good Life, που σχεδιάζονται από μια οικογενειακή μονάδα τρίτης γενιάς με μακρόχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία. Εμπνευσμένα από τη φύση, με αρωματικές πρώτες ύλες από όλο τον κόσμο, φυσικά βότανα και αρωματικές ενώσεις τα αρωματικά φακελάκια Good Life είναι η απόλυτη επιλογή για το άρωμα των ρούχων σου. Εμείς διαλέξαμε μερικά από τα αγαπημένα μας αρώματα που διαρκούν μήνες!

Extratip: Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε ντουλάπες, συρτάρια ή μεταξύ των αντικειμένων που θέλεις να αρωματίσεις όπως εσώρουχα, λευκά είδη, χαρτικά, τσάντες, αποσκευές κ.λπ.

άρωμα

Ανακάλυψε όλη σειρά αρωμάτων στο www.e-goodlife.gr

Facebook | Instagram

Πού θα τα βρεις: Σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών και σε όλες τις γνωστές αλυσίδες super markets, καθώς και σύντομα στο Amazon και στο www.e-goodlife.eu. Τα προϊόντα Good Life τηρούν τα πρότυπα ασφαλείας της Διεθνούς Ρυθμιστικής Αρχής Αρωμάτων (IFRA) για τα φυσικά αρωματικά υλικά. Η Good Life δεν πραγματοποιεί δοκιμές σε ζώα.Κάθε αρωματικό φακελάκι έχει δαφανές περιτύλιγμα για να εξασφαλίζεται η διάρκεια του αρώματος. Το άρωμα με συνήθη χρήση διαρκεί 12-24 μήνες.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet