Ενδεχομένως να έχεις ακούσει για το σαλικυλικό οξύ ως συστατικό σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Ήξερες όμως ότι μπορεί να είναι αυτό που χρειάζονται πραγματικά τα μαλλιά σου; Κι όμως! Αν θέλεις να απαλλαγείς άμεσα από τη λιπαρότητα το σαλικυλικό οξύ μπορεί να καθαρίσει τους πόρους των μαλλιών σου από τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα. Έχει αποδειχθεί ότι είναι το συστατικό που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ειδικά από το τριχωτό της κεφαλής κάτι που ευθύνεται ακόμη και για τριχόπτωση.

σαλικυλικό οξύ

Τι είναι το Σαλικυλικό Οξύ

Το σαλικυλικό οξύ είναι μια φυσική ουσία που προέρχεται από το φλοιό της ιτιάς. Ο αλεσμένος φλοιός κατεργάζεται, φιλτράρεται και στη συνέχεια χρησιμοποιείται σε φαρμακευτικά προϊόντα. Τα οφέλη του σαλικυλικού οξέος για το δέρμα και τα μαλλιά ποικίλουν ανάλογα με τη συγκέντρωση στην οποία υπάρχει σε κάθε προϊόν

Σε γενικές γραμμές:

  • Σε μικρή συγκέντρωση, προάγει την ανάπτυξη τους δέρματος
  • Συμβάλλει στην απολέπισή του
  • Συμβάλλει στη φροντίδα του προβληματικού δέρματος και της ακμής, έχει την ικανότητα να μειώνει την παραγωγή σμήγματος και να καθαρίζει πλήρως το δέρμα.

Οφέλη του σαλικυλικού οξέος για τα μαλλιά

  • Καταπολεμά αποτελεσματικά την πιτυρίδα και φροντίζει το λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.
  • Καθαρίζει και προστατεύει το φραγμό κατά των αρνητικών εξωτερικών παραγόντων.

Η χρήση ενός σαμπουάν που περιέχει σαλικυλικό οξύ μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα αν υποφέρεις από πιτυρίδα, λιπαρά μαλλιά ή την ακμή του τριχωτού της κεφαλής.

Εάν ταλαιπωρείσαι από τα παραπάνω, μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα των μαλλιών σου προϊόντα όπως, serum μαλλιών και σαμπουάν που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ειδικά για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Εάν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν με σαλικυλικό οξύ, συνιστάται να λούζεις τα μαλλιά σου με αυτό όχι περισσότερο από τρεις φορές την εβδομάδα (χρησιμοποιώντας παράλληλα το δικό σου σαμπουάν) σύμφωνα πάντα και με τη συμβουλή του δερματολόγου σου!

Προϊόντα Μαλλιών με Σαλικυλικό Οξύ:

Διάβασε επίσης: Ποια είναι τα ξεκάθαρα σημάδια ότι το δέρμα σου έχει στρες

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet