Οι πληροφορίες μας λένε ότι οι συνδρομές στα γυμναστήρια αυτό το μήνα έχουν αυξηθεί θεαματικά. Λογικό, αφού ήδη έχουμε αρχίσει να φοράμε τα μαγιό μας. Καθόλου λογικό όμως, αν πιστεύεις ότι σε ένα μήνα θα αποκτήσεις ένα νέο σώμα. Όποιος λόγος κι αν σε έχει οδηγήσει στο γυμναστήριο, δεν έχει σημασία. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι πρώτες φορές απαιτούν πολλή υπομονή και προσοχή.

Είτε θέλεις να χάσεις κιλά, είτε θέλεις να βρεις τη φόρμα σου, είτε να δεις το σώμα σου να γραμμώνει το σίγουρο είναι ότι η γυμναστική του αρχάριου δεν έχει σχέση με του προχωρημένου.

γυμναστήριο

Πρώτη εβδομάδα στο γυμναστήριο λοιπόν και αν  αναρωτιέσαι «Τι πρέπει να κάνω;», το ΄χουμε

Η άσκηση στο γυμναστήριο δεν είναι τόσο εύκολη όσο μπορεί να σου φαίνεται. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές που μπορούν να κάνουν την εμπειρία της προπόνησής πιο διασκεδαστική και να φέρουν τους στόχους σου πιο κοντά.

1. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Ξεκίνα θέτοντας μικρούς και εφικτούς στόχους και λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο φυσικής σου κατάστασης. Αυτό θα κρατήσει ενεργό το κίνητρο. Η άσκηση δεν είναι η περίπτωση που πέφτουμε με τα μούτρα. Τα μικρά και σταθερά βήματα είναι αυτά που φέρνουν τα μεγάλα αποτελέσματα.

2. Συμβουλέψου έναν επαγγελματία

Πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης, καλό είναι να συμβουλευτείς έναν γυμναστή. Μπορεί να αξιολογήσει το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, να σε βοηθήσει να θέσεις ρεαλιστικούς στόχους και να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα προπόνησης προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις ικανότητές σου.

γυμναστήριο

3. Ξεκίνα αργά

Ο ειδικός σίγουρα θα προτείνει να ξεκινήσεις αργά, ώστε να αποφύγεις τραυματισμούς και εξάντληση. Ξεκίνα με ελαφρύτερα βάρη και ασκήσεις χαμηλότερης έντασης και αυξάνοντας σταδιακά την ένταση και τη διάρκεια με την πάροδο του χρόνου.

4. Εστιάστε στη σωστή τεχνική

Όταν εκτελείς μια άσκηση, δώσε βαρύτητα να μάθεις τη σωστή τεχνική και όχι να κάνεις άπειρες επαναλήψεις. Αυτό όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού, αλλά διασφαλίζει επίσης ότι στοχεύεις τους σωστούς μύες και μεγιστοποιείς την αποτελεσματικότητα κάθε άσκησης.

5. Κάνε σωστό ζέσταμα

Πάντα να ξεκινάς την προπόνησή σου με μια δυναμική προθέρμανση για να προετοιμάσεις το σώμα σου για άσκηση. Ανέβασε παλμούς, ζέστανε τους μύες και κάνε διατάσεις. Ομοίως ολοκλήρωσε το πρόγραμμα με στατικές διατάσεις για να βοηθήσεις τους μύες σου να ανακάμψουν.

6. Ενυδατώσου

Πιες άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Η αφυδάτωση έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοσή σου και επηρεάζει τη συνολική σου ευεξία.

γυμναστήριο

7. Άκου το σώμα σου

Δώστε προσοχή στα σήματα που στέλνει το σώμα σου. Εάν αισθανθείς πόνο, ζάλη ή δύσπνοια κατά τη διάρκεια της άσκησης, σταμάτησε αμέσως και αναζητήστε ιατρική βοήθεια εάν είναι απαραίτητο. Το να πιέζεις την υπερβολική δυσφορία ή να αγνοείς τον πόνο μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς ή άλλα προβλήματα.

8. Βάλε ποικιλία

Το να κάνεις την ίδια προπόνηση καθημερινά μπορεί να είναι μονότονο. Απόφυγε την πλήξη ενσωματώνοντας ποικιλία στις προπονήσεις σου, δοκίμασε διαφορετικές τεχνικές, εξοπλισμό και μαθήματα για να διατηρήσεις την ώρα αυτή ενδιαφέρουσα και κυρίως για να προκαλέσεις το σώμα σου με διαφορετικούς τρόπους.

Θυμήσου, όλοι ξεκινούν από κάπου και η πρόοδος απαιτεί χρόνο. Μείνε αφοσιωμένη κάνει υπομονή και απόλαυσε το ταξίδι προς τον πιο υγιή εαυτό σου.

Διάβασε ακόμη: 6 αποτελεσματικοί τρόποι για να καις 500 θερμίδες την ημέρα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet