Περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο καθισμένοι σε ένα γραφείο και δεν βρίσκουμε στιγμή για άσκηση; Κανένα πρόβλημα. Με αυτές τις απλές ασκήσεις μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον καθιστικό τρόπο ζωής και να ανακτήσουμε την ευεξία μας.

Η καθιστική ζωή κάνει κακό, δεν είναι μυστικό. Πολυάριθμες επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν, στην πραγματικότητα, ότι όσοι περνούν περισσότερες από 3-4 ώρες την ημέρα καθισμένοι και δεν έχουν τακτική σωματική δραστηριότητα κινδυνεύουν με σοβαρές ασθένειες όπως είναι η παχυσαρκία, οι καρδιακές παθήσεις και τα κυκλοφορικά προβλήματα. Η απάντηση βρίσκετε στην κίνηση.

καθιστική ζωή

Οι ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε!

#1 Μάθετε να αναπνέετε σωστά

Η πρώτη άσκηση θα σας επιτρέψει να ανακτήσετε τον πλήρη έλεγχο της αναπνοής σας προκειμένου να κάνετε τους μύες σας να χαλαρώσουν και να απελευθερώσουν το άγχος.

Πώς θα το πετύχετε; Ξαπλώστε στο πάτωμα ανάσκελα με τα γόνατά λυγισμένα. Βάλτε το ένα χέρι στο στήθος και ένα στην κοιλιά.

Αναπνεύστε από τη μύτη ελέγχοντας με τα χέρια ότι το στήθος κάνει μια ελάχιστη κίνηση και η κοιλιά κατεβαίνει. Επαναλάβετε όσο πιο συχνά μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επειδή μάλλον στο γραφείο θα είναι δύσκολο να ξαπλώσετε κάτω, κάντε την άσκηση ακουμπώντας την πλάτη, τους αγκώνες και τις φτέρνες στον τοίχο.

Μάθετε τις υπόλοιπες ασκήσεις στο Faysbook.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet