Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη φυσική κατάσταση είναι η ποικιλία των επιλογών που μπορείς να έχεις σε ασκήσεις, είτε προτιμάς την yoga, το γυμναστήριο ή το τρέξιμο.

Παρακάτω, σου παρουσιάζουμε τις πέντε καλύτερες ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να κάψεις το ανεπιθύμητο λίπος. Είτε είσαι αρχάρια στην προπόνηση είτε βρίσκεσαι σε προχωρημένο επίπεδο και απλά θες να δοκιμάσεις κάτι καινούριο, σε έχουμε καλύψει σε όλα.

Οι ασκήσεις που ενδείκνυνται για το κάψιμο του λίπους

Τρέξιμο

Μια εξαιρετική άσκηση για την απώλεια βάρους. Το τρέξιμο βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, καίει θερμίδες και αυξάνει την αντοχή σου. Ωστόσο, δεν είναι τόσο φιλικό για κάποιον που είναι αρχάριος. Για αυτό καλό θα ήταν να ξεκινήσεις να προσπαθείς να τρέξεις για 30 με 40 λεπτά σε κάθε σου προπόνηση. Προσπάθησε να μην κάνεις υπερβολές, αντίθετα μείνε πιστή σε ένα σχέδιο προόδου και προσπάθησε με αργά, αλλά σταθερά βήματα να αυξάνεις τους χρόνους σου.

Θες να κάψεις λίπος; Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ασκήσεις για εσένα

Ποδηλασία

Η ποδηλασία ως αερόβια προπόνηση είναι εξαιρετική για την βελτίωση της αντοχής και την υποστήριξη του καρδιαγγειακού συστήματος. Επίσης, λειτουργεί και ως μία καλή άσκηση για την απώλεια βάρους. Μελέτη διαπίστωσε ότι γυναίκες, που έκαναν ποδήλατο σε εσωτερικούς χώρους για 60 λεπτά καθημερινά για λίγο περισσότερο από 6 μήνες έχασαν 12% του συνολικού σωματικού τους βάρους. Ωστόσο η άσκηση αυτή δεν είναι ιδανική για αρχάριους καθώς η κακή φυσική κατάσταση, η έλλειψη κινητικότητας και η χαμηλή αντοχή θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα.

Περπάτημα

Ένας συνδυασμός προπόνησης ενδυνάμωσης και περπατήματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις βάρος. Έτσι, τα πάντα, από τις δουλειές του σπιτιού μέχρι μια μεσημεριανή βόλτα αυξάνουν την κινητικότητα και συμβάλλουν στο κάψιμο του λίπους. Αυξάνοντας την ώρα που διαθέτουμε στο περπάτημα και προσπαθώντας να φτάσουμε τα 10.000 βήματα ημερησίως, είναι ένα μεγάλο βήμα και ένας εφικτός στόχος.

Yoga

Το να κάνεις yoga προκειμένου να χάσεις βάρος μπορεί να μην φαίνεται ρεαλιστικό, κυρίως επειδή ένα από τα κύρια οφέλη της είναι η γαλήνη της ψυχικής μας κατάστασης. Ωστόσο, εκτός από τα zen vibes, υπάρχουν πολλά άλλα οφέλη για την φυσική σου κατάσταση. Εστίασε στις πιο έντονες ροές yoga (Vinyasa και Ashtanga) για υψηλότερη καύση θερμίδων.

Θες να κάψεις λίπος; Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ασκήσεις για εσένα

Pilates

Το να κάνεις Pilates κάθε μέρα ή ακόμα και τρεις φορές την εβδομάδα μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος αυξάνοντας τον καρδιακό σου ρυθμό, ωστόσο η άσκηση αυτή δεν έχει την ίδια ένταση με το τρέξιμο και το ποδήλατο. Παρά το γεγονός αυτό οι Pilates είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τονώσεις και να ενδυναμώσεις το σώμα σου. Εστίασε στην πρόοδο και συγκεντρώσου στην σύνδεση του μυαλού και των μυών για να κάψεις όλο το λίπος που επιθυμείς.

Διαβάστε επίσης:

Indoor κολύμβηση: Τα οφέλη της και γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet