Αν είσαι λάτρης του καφέ και ψάχνεις έναν τρόπο να προσθέσεις όχι μόνο γεύση στο πρωινό σου ρόφημα, αλλά και να τονώσεις το μεταβολισμό σου, μην ψάχνεις άλλο! Απευθυνθήκαμε σε διατροφολόγους και άλλους ειδικούς σε θέματα υγείας για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη της κανέλας για την υγεία και πώς η προσθήκη του μπαχαρικού στον καφέ σου μπορεί να προωθήσει τη βέλτιστη υγεία του εντέρου. Διάβεσε παρακάτω για συμβουλές, προτάσεις και πληροφορίες από τη Valeria Dolbel, διατροφολόγο και ιδρύτρια του Beauty Diets, τη Lisa Richards, διατροφολόγο και δημιουργό του The Candida Diet και την Trista Best, MPH, RD, LD, διαιτολόγο στο Balance One Supplements.

καφέ

Αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της κανέλας στον καφέ

Ο καφές, όπως λέει η Dolbel είναι το «εργοστάσιο ενέργειας όλων των ποτών», και πολλοί υποτιμούν τα οφέλη του, όπως είναι τα αντιοξειδωτικά και η σεροτονίνη. Με τα σωστά συστατικά, μάλιστα, μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να έχουμε έναν υγιή μεταβολισμό. Η ίδια επισημαίνει την κανέλα ως ένα από αυτά, ένα υγιεινό γλυκαντικό υποκατάστατο. «Η κανέλα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο καθημερινό φλιτζάνι σας καθώς βοηθά στη μετατροπή του καφέ σε ενέργεια και βοηθά τον μεταβολισμό σας να επιταχυνθεί», προσθέτοντας ότι βελτιώνει επίσης τη γεύση του καφέ μας.

«Ο καφές δεν είναι επιδόρπιο», τονίζει η Dolbel, προειδοποιώντας ότι αν προσθέτουμε πολύ γάλα, μπορεί να γίνει όξινος και να ανακατέψει το στομάχι μας. Ενώ, εάν προσθέσουμε πάρα πολλή ζάχαρη θέτουμε το σάκχαρό μας σε κίνδυνο. Τόσο το γάλα όσο και η ζάχαρη μπορούν να κάνουν τον καφέ μας ένα ρόφημα με πολλές θερμίδες, κι αν ο στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το μεταβολισμό μας δεν το θέλουμε αυτό στην καθημερινή μας διατροφή.

καφέ

Η Richards συμφωνεί και αναγνωρίζει ότι ορισμένα ροφήματα καφέ μπορούν να προσθέσουν θερμίδες και λίπος στη διατροφή μας χωρίς να το καταλάβουμε. Βέβαια, ακόμα κι αν συνειδητοποιήσουμε ότι το αγαπημένο μας ρόφημα συμβάλλει στην αύξηση του βάρους μας, μπορεί να είναι δύσκολο να το εγκαταλείψουμε. «Κάνοντας μερικές αλλαγές στον καφέ μας, μπορούμε όχι μόνο να αποφύγουμε την αύξηση βάρους, αλλά να βοηθήσουμε στην ενίσχυση της απώλειας βάρους και του μεταβολισμού», σημειώνει η Richards. «Η προσθήκη κανέλας στον καφέ σας δεν χρειάζεται να είναι μια εποχιακή παράδοση και τα οφέλη είναι αρκετά για να σας κάνουν να το υιοθετήσετε στην καθημερινότητά σας», συνεχίζει. «Η κανέλα ενισχύει τη θερμογένεση στο σώμα, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην καύση περισσότερων θερμίδων», εξηγεί.

Η Best συμφωνεί επίσης και ενθαρρύνει τους λάτρεις του καφέ να δοκιμάσουν κάτι νέο. «Οι καταναλωτές καφέ έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο τους αρέσει ο καφές τους και δεν παρεκκλίνουν συχνά από αυτό, αλλά δυστυχώς, για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αυτές οι συνήθειες καφέ μπορεί να καθυστερούν τις προσπάθειές τους», λέει. Η χρήση κρέμας γάλακτος πλήρους λιπαρών και επεξεργασμένης ζάχαρης είναι οι δύο συνήθειες που είναι επιζήμιες, ειδικά για εκείνους που καταναλώνουν περισσότερο από 1 φλιτζάνι την ημέρα. Καταλήγει στο ότι πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουμε κανέλα για να αρωματίσουμε τον καφέ μας αντί για επεξεργασμένα σάκχαρα. Καθώς αυτό το συστατικό είναι φυσικό, αντιφλεγμονώδες, ενισχύει τον μεταβολισμό και σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα.

Photo: istockphoto.com

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet