Οι γιορτές πέρασαν και φάγαμε και ήπιαμε και ξαναφάγαμε και ξαναήπιαμε και γενικά ήπιαμε! Οι δικαιολογίες με άλλα λόγια τελείωσαν και ήρθε η ώρα της αποτοξίνωσης. Οκ hear me out: δοκίμασε για ένα μήνα να κόψεις το αλκοόλ κι αν δεν σου βγει με τίποτα σταματάς. Όμως αξίζει να κάνεις το challenge «One month dry» και θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε τα κατάλληλα κίνητρα.

Το να κόψεις το αλκοόλ για ένα μήνα θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα, να έχεις περισσότερη ενέργεια, να βελτιώσεις την ψυχική σου υγεία και τη συγκέντρωσή σου, να έχεις πιο λαμπερό δέρμα, να εξοικονομήσεις χρήματα και να αισθάνεσαι καλύτερα.

αλκοόλ

Τι προκαλεί η χρόνια και βαριά κατανάλωση του αλκοόλ;

Όταν καταναλώνεις για αρκετό καιρό μεγάλες ποσότητες αλκοόλ θα έχεις παρατηρήσει κάποια ή και όλα τα παρακάτω: αύξηση βάρους, δερματικές, καρδιακές, υπατικές παθήσεις, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, πεπτικά προβλήματα και ορισμένοι καρκίνοι είναι ακόμη πιο πιθανοί σε αυτούς που πίνουν πολύ συχνά. Το αλκοόλ είναι καταθλιπτικό και μπορεί να αυξήσει τα συμπτώματα των διαταραχών άγχους και κατάθλιψης. Η κούραση, η ομίχλη του εγκεφάλου (fog brain) και η απώλεια μνήμης μπορεί να προκληθούν και από την τακτική κατανάλωση αλκοόλ.

Ποια τα πλεονεκτήματα για την υγεία σου;

Εάν σταματήσεις να πίνεις για ένα μήνα, θα βελτιώσεις σημαντικά τη συνολική υγεία και ευεξία σου. Θα ξεκινήσεις να κοιμάσαι καλύτερα, θα αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένη και νωθρή. Τα επίπεδα συγκέντρωσης και μνήμης σου θα αυξηθούν ως αποτέλεσμα του καλύτερου ύπνου και είναι πιθανό η διάθεση και η ψυχική σου υγεία να βελτιωθούν επίσης. Επιπλέον, θα αισθάνεσαι το δέρμα σου πιο ενυδατωμένο και υγιές ενώ οποιαδήποτε ξηρότητα, πρήξιμο ή ερυθρότητα σιγά σιγά θα φύγει.

Μετά από ένα σχετικά μικρό διάστημα θα ξεκινήσεις να ξεφουσκώνεις και να χάνεις πιο εύκολα βάρος. Ακόμα κι όταν τελειώσεις το μήνα αποτοξίνωσής σου μπορείς να διατηρήσεις τα αποτελέσματα εάν σταματήσεις να πίνεις πολύ.

αλκοόλ

Μετά από μερικές εβδομάδες, η λειτουργία του ήπατος θα βελτιωθεί, που σημαίνει ότι θα μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του για να σε απαλλάξει από τις τοξίνες, να μεταβολίσει τους υδατάνθρακες και τα λίπη σε θρεπτικά συστατικά και πολλά άλλα.

Καθώς συμβαίνει αυτό, θα αισθάνεσαι πιο υγιής και πιο ενεργητική με βελτιωμένη πέψη, σταθεροποιημένο βάρος, καλύτερη υγεία του δέρματος και μπορεί ακόμη και να παρατηρήσεις βελτίωση στη διάθεσή σου.

Μετά από μόλις μία εβδομάδα, θα δεις διαφορά στη σωματική και ψυχική σας υγεία και αυτό θα βελτιώνεται όσο περνάει ο μήνας.

Cheers (με ένα μη αλκοολούχο κοκτέιλ) σε αυτό!

Διάβασε ακόμα: Πότε το 1 ποτηράκι παραπάνω αλκοόλ γίνεται πρόβλημα;

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet