Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μειώνει τις αναστολές και αυξάνει την επιθυμία για σεξ. Τι γίνεται όμως όταν έρθει η ώρα η επιθυμία να γίνει πράξη;

Πλήθος ερευνών έχει δείξει ότι η κατάχρηση αλκοόλ μειώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις των αντρών. Ωστόσο, μια νεότερη επιστημονική έρευνα από την Αυστραλία, ανατρέπει την καθιερωμένη αντίληψη, δείχνοντας ότι και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ο κανόνας του μέτρου.

Από την άλλη μεριά το αλκοόλ αυξάνει την ερωτική επιθυμία των γυναικών. Εάν μια γυναίκα πιει και κάποιος τη φλερτάρει είναι πολύ πιθανό να κάνει σεξ μαζί του ακόμα κι αν σε άλλη περίπτωση δεν έκανε.

αλκοόλ

Η έρευνα που έγινε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών Keogh του πανεπιστημίου της Δυτ. Αυστραλίας από  τον επιδημιολόγο Κιου-Κιμ Τσιού και την ομάδα του, υποστηρίζει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μακροπρόθεσμα προστατεύει από τη σεξουαλική ανικανότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, οι άνδρες που πίνουν μια μέτρια ποσότητα αλκοόλ- δηλαδή 1 ή 2 ποτήρια την ημέρα, αναφέρουν 25%-30% λιγότερα προβλήματα στύσης σε σχέση με όσους πίνουν τσάι. Όσοι καταναλώνουν μέχρι τέσσερα ποτά τη μέρα, επί πέντε μέρες την εβδομάδα, εμφανίζουν «ευνοϊκή συσχέτιση» με την ομαλή στυτική λειτουργία.

Όσοι βγαίνουν το Σαββατοκύριακο και του αλλάζουν τα φώτα, έχουν μικρότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους πίνουν μόνο μια φορά την εβδομάδα ή λιγότερο. Μεγαλύτερο ρίσκο κακής σεξουαλικής επίδοσης εμφανίζουν οι «προχωρημένοι» πότες (ακόμα και όταν το έχουν κόψει), όσοι καπνίζουν και πίνουν και όσοι υποφέρουν από την καρδιά τους.

Aπό την άλλη το αλκοόλ μας κάνει να έχουμε μεγαλύτερο θάρρος απέναντι σε κάποιον σεξουαλικό σύντροφο με αποτέλεσμα να εκφράζουμε πιο ανοιχτά την επιθυμία μας να κάνουμε σεξ μαζί του. Επίσης μειώνει τις αναστολές μας και αυξάνει κατά πολύ τη σεξουαλική μας επιθυμία. Το αλκοόλ απελευθερώνει ενδορφίνες (τις «ορμόνες χαράς») που συνδέονται με τους υποδοχείς οπιούχων στον εγκέφαλο.

αλκοόλ

Αυτά τα χαλαρά συναισθήματα της κοινωνικότητας και χαλαρότητας μπορεί να βοηθήσουν στην υπερνίκηση των σεξουαλικών αναστολών και οι μελέτες έχουν δείξει ότι, όταν καταναλώνεται με μετριοπάθεια, το αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει μερικές γυναίκες να φτάσουν πιο εύκολα στον οργασμό.

Σύμφωνα με την έρευνα, όσοι άνδρες υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία, είναι πιθανότερο -σε σχέση με το μέσο όρο- να εμφανίσουν και καρδιακή πάθηση, γι’ αυτό ο Τσιου συνέστησε περαιτέρω έρευνα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στο αλκοόλ, τη στυτική δυσλειτουργία και τις καρδιακές παθήσεις. Σε κάθε περίπτωση, ο ερευνητής προειδοποίησε ότι η έρευνά του δεν δίνει άλλοθι στους άνδρες να το ρίξουν στο ποτό.

Διάβασε ακόμη: Πρωινό σεξ: γιατί είναι το καλύτερο ξεκίνημα για τη μέρα σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet