Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που έδωσε το πράσινο φως στο αντιικό φάρμακο Molnupiravir για τη θεραπεία της Covid-19.Το χάπι έχει εγκριθεί για τη θεραπεία της ήπιας έως μέτριας βαρύτητας της νόσου σε ενήλικες που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό και έχουν τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για την ανάπτυξη σοβαρής νόσου.

Σύμφωνα με την Corriere de la sera το Molnupiravir σε αυτή τη φάση είναι υπό εξέταση από άλλους διεθνείς φορείς, όπως ο FDA των ΗΠΑ και ο Ευρωπαϊκός EMA. Ο EMA δήλωσε σήμερα ότι “οι μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί να μειώσει την ικανότητα του κορωνοϊού να πολλαπλασιάζεται στο σώμα, αποτρέποντας έτσι τη νοσηλεία ή τον θάνατο σε μολυσμένους ασθενείς“, και συνέχισε ότι είναι “έτοιμο να συμβουλεύσει τα μέλη κράτη να διαθέσουν αυτή τη νέα θεραπεία για επείγουσα χρήση, πριν από την άδεια κυκλοφορίας.

Το Molnupiravir είναι ένα αντιικό φάρμακο που στην κλινική μελέτη Φάσης 3 (που διενεργήθηκε σε 775 ασθενείς) έδειξε ότι μειώνει στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε ενήλικες ασθενείς με ήπιο και μέτριο Covid που δεν είχαν εμβολιαστεί και κινδύνευαν να αναπτύξουν σοβαρά συμπτώματα της ασθένειας. Αφορά και όσους έχουν μολυνθεί από τις παραλλαγές όπως η Δέλτα.

Το φάρμακο χορηγείται από το στόμα, και η δόση είναι τέσσερα χάπια την ημέρα για πέντε ημέρες. Είναι αποτελεσματικό εάν χρησιμοποιηθεί στα αρχικά στάδια της μόλυνσης. Κάθε κύκλος θεραπείας μπορεί να κοστίζει ως και 1000 ευρώ.


Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet