Είσαι στην αναζήτηση για νέα δουλειά και όπως είναι λογικό αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις σε μια ανταγωνιστική αγορά, που θα κάνει τους εργοδότες να σε προσέξουν; Οκ το βιογραφικό είναι πάντα σημαντικό και καλό να το ανανεώνεις. Όμως, δεν είναι το μόνο που μετράει. Το βιογραφικό είναι η εξώπορτα μιας συνέντευξης που δείχνει τα στάδια που έχεις περάσει στη ζωή σου και σε έχουν κάνει αυτό που είσαι επαγγελματικά. Εσένα και άλλους 100 που θα περάσουν από αυτό τη συνέντευξη. Τι είναι όμως, αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις;

Ο Permanent Placement & Career Transition Director της Adecco Ελλάδος, κ. Χάρης Κωνσταντινίδης αναφέρει: «Η αναζήτηση εργασίας είναι ένα δύσκολο project» παραδέχεται ο ίδιος «αλλά όποιος διαθέτει υπομονή, επιμονή και πλάνο ενεργειών έχει αρκετά περισσότερες πιθανότητες να κάνει ένα πρώτο ή ένα επόμενο επαγγελματικό βήμα συγκριτικά με τον υποψήφιο που απλώς αποστέλλει το βιογραφικό του σημείωμα σε διευθύνσεις e-mail περιμένοντας να τον καλέσουν πίσω. Χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία, οργάνωση και αφοσίωση. Έχουμε μετρήσει ότι απαιτούνται 25-30 ώρες την εβδομάδα ενασχόλησης με την διαδικασία της εύρεσης εργασίας. Πρόκειται δηλαδή σχεδόν για μια «full time job». Θέλει κόπο, χρόνο και προσωπικό κυνήγι».

δουλειά

Εκτός από ένα καλό βιογραφικό σημείωσε και τα παρακάτω tips που θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις

Δείξε θετικός

Ακόμα και στις μεγάλες και φαινομενικά αυστηρές εταιρίες εργάζονται άνθρωποι. Δείξε πως αντιμετωπίζεις την καθημερινότητα θετικά και κυρίως τις δυσκολίες. Ένας θετικός άνθρωπος μπορεί να εμπνεύσει το υπόλοιπο team να δει τα πράγματα λίγο πιο θετικά.

Να είσαι ξεκάθαρη

Πολλές φορές κρύβουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να διεκδικήσουμε είτε επειδή ντρεπόμαστε είτε επειδή νομίζουμε πως θα μας απορρίψουν. Όταν πας για συνέντευξη να είσαι ξεκάθαρη με αυτό που αποζητάς από τη θέση αλλά και το περιβάλλον στο οποίο θα εργάζεσαι. Αυτό θα δείξει στους εν δυνάμει εργοδότες σου πως είσαι αποφασιστική και γνωρίζεις τι θέλεις.

δουλειά

Να δείξεις πως μπορείς να χειριστείς πιεστικές καταστάσεις

Σε μια δουλειά δεν κυλάνε όλα ρόδινα. Φτιάξε διάφορα υποθετικά σενάρια κρίσεων και σημείωσε τους τρόπους με τους οποίους θα τα αντιμετώπιζες. Κυρίως πρέπει να δείξεις στους εργοδότες σου πως έχεις υπομονή, αποφασιστικότητα και ικανότητα να ελίσσεσαι σε δύσκολες καταστάσεις.

Να έχεις κάνει τη μελέτη σου

Όταν πας σε μια εταιρία πρέπει να έχεις κάνει τη μελέτη σου για την εταιρία στην οποία απευθύνεσαι. Εάν σου ζητηθεί να κάνεις παρατηρήσεις μπορείς να σημειώσεις ορισμένα πράγματα χωρίς να γίνεις προσβλητική ή ματαιόδοξη. Είναι βασικό να μην κάνεις σύγκριση της εταιρίας που θες να σε προσλάβει με άλλες αλλά να επικεντρωθείς αποκλειστικά στο να «ξεψαχνίσεις» αυτή που σε ενδιαφέρει.

Διάβασε ακόμα: Πώς να μην χάνεις την ψυχραιμία σου στο γραφείο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet