Τα σπάσατε! Δεν τα βρίσκετε βρε παιδί μου για τους Χ-Ψ λόγους. It’s ok. Οι άνθρωποι χωρίζουν, τα βρίσκουν με άλλους, μένουν μόνοι ή καμιά φορά τα βρίσκουν με τους παλιούς. Μην αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι επειδή οι φίλες σου, η μαμά σου ή ο οποιοσδήποτε σου λέει όχι! Όχι και πρέπει δεν υπάρχουν καλό μου κορίτσι! Στο μόνο όχι που πατάω πόδι είναι αν ήταν τοξικός συναισθηματικά και κακοποιητικός σωματικά! Εκεί είναι ένα τεράστιο όχι με μεγάλα κόκκινα γράμματα!

Όπως έλεγα! Τίποτα δεν απαγορεύεται εάν σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα και είσαι οκ με το να γυρίσεις στον/στην πρώην σου. Όμως χρωστάς στον εαυτό σου να τον προστατέψεις και καλό θα ήταν να «σου» απαντήσεις ειλικρινά αυτές τις ερωτήσεις πριν γυρίσεις στην παλιά σου σχέση.

πρώην

Για ποιο λόγο χώρισες;

Εάν επιστρέψεις πρέπει να σιγουρευτείς πως θα γυρίσεις σε μια υγιή σχέση. Θα πρέπει να σκεφτείς όλα εκείνα που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και να δεις εάν είσαι έτοιμη να τα δουλέψεις και να τα ξεπεράσεις χωρίς εγωισμούς. Εάν αυτά τα θέματα έχουν επιλυθεί- συγχωρεθεί τότε ίσως μπορείς να αρχίσεις να σκέφτεσαι την επανασύνδεση.  

Έχω δώσει χρόνο στον εαυτό μου;

Ένας χωρισμός μας περνάει από πολλά στάδια όπως άλλωστε και το πένθος: άρνηση, θυμός, διαπραγμάτευση, κατάθλιψη, αποδοχή. Μπορεί να σου έρθουν με μπερδεμένη σειρά ή να έρθουν και να ξαναφύγουν. Όμως θα τα περάσεις! Σιγουρέψου πως σου έχεις δώσει χρόνο να “σε ξαναχτίσεις”, να σε ανακαλύψεις πέρα του συντρόφου σου και της συνθήκης της σχέσης. Αν δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία και την ειρήνη μόνη σου, τότε δε θα μπορέσεις με κανέναν δίπλα σου.

Σου λείπει ο άνθρωπος ή η σχέση

Κάτσε και σκέψου σοβαρά! Μου λείπει ο άνθρωπος που είχαμε σχέση; Ή μου λείπει η ιδέα του ανθρώπου που είχα σχέση και η συνθήκη της σχέσης; Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βλέπεις τον άνθρωπό σου όπως θα ήθελες να είναι και να θες να γυρνάς σπίτι σε μια αγκαλιά. Όλα αυτά είναι οκ! Όμως εάν οι προσδοκίες σου δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα τότε αξίζει πραγματικά να γυρίσεις σε μια κατάσταση που σε επηρεάζει αρνητικά ψυχολογικά και δεν καλύπτει τις ανάγκες και τα θέλω σου; Δε νομίζω.

πρώην

Είσαι σίγουρη ότι δεν επιστρέφεις στη συνήθεια;

Κεφάλαιο συνήθεια. Από τα πιο δύσκολα πράγματα να διαχειριστείς όταν μια σχέση τελειώνει. Όπως χαρακτηριστικά λέω στις φίλες μου “εδώ βάζο σπάει στο σπίτι και λυπάσαι, σκέψου να χάσεις άνθρωπο από τη ζωή σου”. Εάν μετά τη σχέση πανικοβλήθηκες και προσπάθησες να βρεις τον «καινούργιο» είναι ένα σημάδι πως η συνήθειά σου είναι ισχυρή. Δεν είναι κακό να έχεις συνηθίσει σε μια κατάσταση και να αγαπάς τη ρουτίνα σου. Θα σου κάνει όμως κακό να έχεις δημιουργήσει μια καλύτερη για εσένα ρουτίνα και να γυρίσεις πίσω σε μια τοξική συνήθεια απλά και μόνο γιατί είναι εύκολο!

Και η ερώτηση Τζακ ποτ: Αξίζει να αγνοήσω όλο τον κόπο που έκανα για να τον ξεπεράσω;

Εδώ είσαι μόνη σου! Ο φόβος είναι ανασταλτικός παράγοντας για πολλά πράγματα. Εάν φοβάσαι ότι θα «χαραμίσεις» τον κόπο σου τότε σκέψου γιατί θεωρείς πως ο κόπος σου θα πάει στράφι. Από την άλλη εάν φοβάσαι πως θα χάσεις την ευκαιρία σου σκέψου τους λόγους που το να γυρίσεις πίσω συνιστά καλή επιλογή.

Tip: πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε όλες τις σκέψεις σου, όσο μπερδεμένες κι αν είναι. Μετά κάνε στήλες με τις θετικές και τις αρνητικές (ακόμα κι αν αυτές είναι αντικρουόμενες). Επανέλαβε την ίδια διαδικασία και μια άλλη μέρα- και ξανά. Σε λίγο, μόλις, καιρό θα δεις πως πολλά πράγματα θα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν στο μυαλό σου. Από εκεί και πέρα η επιλογή δική σου!

Διάβασε ακόμη: 4 κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις εάν κάνεις διάλειμμα στη σχέση σου

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet