Είτε σε χώρισε είτε τον χώρισες, το να λες αντίο στον άνθρωπο που μέχρι χτες θεωρούσες αδελφή ψυχή σου, είναι σκληρό και σίγουρα πονάει πολύ! Αν και πάντα ευχόμαστε ότι αυτό δεν θα συμβεί αυτή τη φορά, να που συμβαίνει πάλι! Αν δε συνέβαινε, δεν θα είχαμε τις ρομαντικές ταινίες, δεν θα είχαν γραφτεί τραγούδια, δεν δεν δεν! Και επειδή μπορεί να ακούσεις καμία δακρύβρεχτη μπαλάντα ή το τραγούδι που σου θυμίζει τον πρώην σου και να θες να του στείλεις, να ξέρεις δεν είσαι η μόνη!

Δεν θα σου πω όχι (θα ήταν θράσος να μιλήσω εγώ!) αλλά να ξέρεις σίγουρα ότι πολλοί άνθρωποι το κάνουμε- ή έστω σκεφτόμαστε να το κάνουμε! Αλλά πριν πιείς τα κρασάκια σου (ναι! σε σένα μιλάω!),  άσε κάτω το ποτήρι και δώσε προσοχή στα επόμενα που ακολουθούν γιατί πριν σηκώσεις το κινητό σου και στείλεις στον πρώην σου πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα! Φυσικά και δεν τα λέω εγώ- με τι μούτρα, ξαναλέω…- τα λέει η ψυχολόγος και εκπαιδεύτρια sex Liz Powell η οποία συνοψίζει: «Ορισμένες φορές είναι λάθος το timing και άλλες απλά δεν είστε ο ένας για τον άλλον!». Ναι Liz μου, έλα να το συζητήσουμε μετά από ένα μπουκάλι κρασί!

πρώην

Κοίτα πρώτα από όλους τον εαυτό σου!

Πριν αρχίσεις τα μηνύματα, κάνε μια καλή ενδοσκόπησή- τα «θέλω» σου, τις ανάγκες σου, τις επιθυμίες σου και σε τι σημείο είσαι στη ζωή σου! Έχει μεγάλη διαφορά να τα ξαναβρείς με κάποιον επειδή αισθάνεσαι μοναξιά από το να τα ξαναβρείτε επειδή τον αγαπάς! «Μερικές φορές χανόμαστε στις σκέψεις μας για το τι πραγματικά θα μας ωφελήσει μακροπρόθεσμα και δεν συνειδητοποιούμε αν όντως οι πράξεις μας βγάζουν νόημα», λέει η Powell. Έχει τεράστια σημασία σε τι σημείο βρίσκεσαι γενικά στη ζωή σου: ξεκινάς μια καινούργια δουλειά; Ασχολείσαι με κάποιο δύσκολο project; Ζεις κάποια άλλη απώλεια στη ζωή σου; Όλα αυτά και άλλα πολλά μας επηρεάζουν καθημερινά και τα συναισθήματα είναι περίεργη υπόθεση. Με λίγα λόγια, είσαι στη φάση να σκεφτείς καθαρά και να προσπαθήσεις εκ νέου για κάτι που χάλασε για κάποιο λόγο; Ή όλο αυτό τελικά θα σε κρατήσει πίσω;

Αξιολόγησε την τωρινή σου σχέση

Το να θες να τα βρεις με τον πρώην ενώ είσαι μόνη είναι μια ιστορία. Το να βγαίνεις όμως με κάποιον και να κάνεις τέτοιες σκέψεις, είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία! Δεν είναι αφύσικο να σκέφτεσαι τον πρώην σου καμιά φορά ή να έχεις κάποια συναισθήματα για εκείνον. Όμως αυτές οι σκέψεις δεν πρέπει υποχρεωτικά να σε οδηγήσουν στο να στείλεις!

Η Powell λέει πως πριν στείλεις, πρέπει να αναλογιστείς: «Σκέψου μήπως παραφουσκώνεις μόνη σου τα συναισθήματά σου! Ξοδεύεις πολύ χρόνο στο να σκέφτεσαι τι θα γινόταν; Συγκρίνεις τον τωρινό σου σύντροφο με τον πρώην; Χρησιμοποιείς αυτά τα συναισθήματα για να απομακρύνεις τον τωρινό σου σύντροφο; Συνήθως αυτά σκεφτόμαστε όταν δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα που προκύπτει στη σχέση ή αν είναι πιο πρόσφατη σχέση, φοβάσαι να δεθείς με τον τωρινό σου σύντροφο και ψάχνεις τρόπους να αποστασιοποιηθείς συναισθηματικά», εξηγεί η Powell. Πριν όμως κάνεις οτιδήποτε, δες τι συμβαίνει με την τωρινή σου σχέση γιατί προφανώς υπάρχουν λόγοι που χώρισες  από τον πρώην σου και σίγουρα κάτι είδες στον νυν σου! Οπότε βάλε τα πράγματα κάτω και αξιολόγησε!

πρώην

Να είσαι ρεαλίστρια!

«Ναι, ευχαριστώ!», θα μου πεις! Αφού τα βάλεις κάτω και σκεφτείς γιατί τερματίστηκε η σχέση εξ αρχής και ανεξάρτητα από το πώς είναι τα πράγματα μεταξύ σας, η Powell σε συμβουλεύει να προσπαθήσεις να εμβαθύνεις στο πραγματικό νόημα των συναισθημάτων σου! Μπορεί να αγαπάς ακόμα τον πρώην σου αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα βρείτε! «Πολλές φορές παίρνοντας απόσταση από κάποιον, τον εξιδανικεύουμε. Αυτό συναισθηματικά μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματική κατάσταση και να μας κάνει να πιστέψουμε ότι αυτή τη φορά ο δεσμός θα λειτουργήσει διαφορετικά. Μερικές φορές χανόμαστε τόσο στις σκέψεις μας που δεν μας περνάει καν από το μυαλό αν μας θέλει ο πρώην μας πίσω!», λέει η Powell.

Μην το δεις σαν διαγωνισμό!

Είτε ο πρώην σου βγαίνει με κάποια είτε όχι, δεν υπάρχει κάποιο βραβείο που θα σου δοθεί αν τον «κερδίσεις» πίσω: «Θα απέφευγα τη λογική “θέλω να τον κερδίσω πίσω”», λέει η Powell και συνεχίζει: «Σε μιαν εποχή που το dating αντιμετωπίζεται ως πρόκληση, είναι πολύ ανθυγιεινό και τοξικό να προσπαθήσεις να κερδίσεις πίσω κάποιον πρώην για ένα στοίχημα που έχεις βάλει με τον εαυτό σου. Εάν το κάνεις για αυτούς τους λόγους, σίγουρα δεν πρέπει να ξανασμίξετε!»

Μην σκεφτείς υπερβολικά πώς θα τον προσεγγίσεις!

Αφού έχεις κάτσει και σκεφτεί σοβαρά (ακούς;) τους λόγους που θες πίσω τον πρώην σου και αφού αποφάσισες ότι θες, μην το πολυσκεφτείς! Εάν δεν βγαίνει με κάποιον, είναι απλό! Αλλά ακόμα και εάν βγαίνει! Εσύ μπορείς να εκφράσεις τη θέση σου και το τι θα κάνει ο άλλος, είναι δική του υπόθεση! Δεν είσαι στρατηγός να καταστρώσεις σχέδιο μάχης και να έχεις στρατηγική ακρίβεια! Ναι, θα είναι αμήχανο αλλά τουλάχιστον θα ξέρεις, θα έχεις μια απάντηση! Keep it simple και απλά στείλε «Θες να βρεθούμε να αράξουμε κάποια στιγμή;»

Διαβάστε επίσης: 4 Οικονομικές συμβουλές για Millennials

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet