Η κοινωνική αποστασιοποίηση αλλά και η δυσκολία να κάνεις κανείς σχέσεις λόγω της πανδημίας Covid-19, έχουν δημιουργήσει έναν πυρετό στους κατοίκους του πλανήτη, οι οποίοι θέλουν επιτέλους να φλερτάρουν ελεύθερα!

Τα δύο τελευταία χρόνια ο εγκλεισμός, η κοινωνική απομόνωση αλλά και ο φόβος που έφερε η πανδημία, κατέστησαν πολύ δύσκολες τις νέες γνωριμίες και τη δημιουργία σχέσεων. Το φλερτ περιορίστηκε πίσω από οθόνες και ολόκληρος ο πλανήτης έμαθε να φλερτάρει μέσω του κινητού του. Παρόλα αυτά η ανάγκη για κανονικό φλερτ, χωρίς τους κανόνες της πανδημίας, αυξάνεται συνεχώς.

Μια έρευνα που έκανε η εφαρμογή Snapchat έδειξε πως, ειδικότερα όσοι είναι μόνοι τους, θέλουν να φλερτάρουν πολύ παραπάνω και πολύ πιο άμεσα απ’ ότι στο παρελθόν. Πιο συγκεκριμένα, το 74% των singles φλερτάρει περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια από τα προηγούμενα που δεν υπήρχε καραντίνα. 

Η έρευνα τονίζει πως αν και οι συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο έχουν αρχίσει πάλι να επιδιώκονται λόγω των εμβολίων, τα ποσοστά στις συναντήσεις παραμένουν χαμηλά. Μάλιστα το 82% των singles δηλώνει πως δεν είναι έτοιμοι ακόμα για ραντεβού δια ζώσης επειδή φοβάται.

covid-19

Επιπλέον το 60% του πληθυσμού  που ενδιαφέρεται να συνάψει κάποια σχέση, ξεκινάει την συζήτηση με τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 ως απαραίτητη προϋπόθεση για κάποια ερωτική συνάντηση.

Σε αντίθεση με τον υπόλοιπο πλανήτη, τα dating apps στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δημοφιλή. Έτσι, το ποσοστό των Ελλήνων που φλέρταραν μέσω εφαρμογών γνωριμιών είναι πολύ μικρότερο σε αναλογία με το παγκόσμιο. Το 68,3% των χρηστών των συγκεκριμένων εφαρμογών στην Ελλάδα τις χρησιμοποίησε λιγότερο συχνά για να φλερτάρει κατά την περίοδο του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας COVID – 19.

Βέβαια, οι μισοί περίπου Έλληνες χρησιμοποιούν άλλα social media (Facebook, Instagram, Twitter) και σχεδόν ένας στους τρεις, εφαρμογές Άμεσης Ανταλλαγής Μηνυμάτων (WhatsApp, Viber, Snapchat, Messenger) για να φλερτάρουν ή να αναζητήσουν ερωτικό σύντροφο, και μόνο κάτι παραπάνω από το 10% του πληθυσμού χρησιμοποιεί τις σχετικές εφαρμογές γνωριμιών ή sites για τον ίδιο σκοπό – με το Tinder (59,5%) και το Badoo (54,3%) να είναι με διαφορά οι πιο δημοφιλείς εξ’ αυτών.

Ενώ στην αρχή της πανδημίας και την περίοδο των πρώτων περιοριστικών μέτρων, η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων είχε «πάρει τα πάνω της», τώρα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα θυμίζει την … γραμμή της καρδιακής λειτουργίας. Η κόπωση από την παράταση των περιοριστικών μέτρων φαίνεται ότι «σκοτώνει» και τη διάθεση για σεξ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, την περίοδο εγκλεισμού που διανύουμε σε δείγμα 2.000 ατόμων, η ερωτική διάθεση μειώθηκε πολύ σε ποσοστό 22%, μειώθηκε στο 27,75%, ενώ έμεινε σταθερή στο 31,25%. Αύξηση της ερωτικής διάθεσης δήλωσε το 13,75% και μεγάλη αύξηση μόνο το 5,25%.

covid-19

Ουσιαστικά, τα αποτελέσματα δείχνουν πως το φλερτ ψάχνει διεξόδους να επανέλθει δυναμικά στη ζωή μας και χρησιμοποιεί ως όπλο του την τεχνολογία. Αντίθετα, η επαφή δια ζώσης και η σεξουαλική επαφή έχουν μειωθεί εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19. Ο εμβολιασμός πλέον διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο και στην ερωτική μας ζωή καθώς για πολλούς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να συναντηθούν με ένα πιθανό ταίρι.

Διαβάστε επίσης: Covid-19: Σου προκαλεί άγχος η νέα μετάλλαξη; Οι ειδικοί μας λένε πώς να το αντιμετωπίσεις!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet