Τα τελευταία χρόνια, όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι περιπτώσεις καταγραφής περιστατικών έμφυλης βίας κατά των γυναικών έχουν αυξηθεί. Κάτι που σημαίνει ότι και η δουλειά της Δέσποινας Τσούμα, Υπεύθυνης Νομικών Υπηρεσιών στη ΔΙΟΤΙΜΑ, έχει γίνει ακόμα πιο δύσκολη. 

γυναίκα
Γεωργία Χατζηιωαννίδη, υπεύθυνη Διαχείρισης Περιστατικών Έμφυλης Βίας και Δέσποινα Τσούμα, Υπεύθυνης Νομικών Υπηρεσιών στη ΔΙΟΤΙΜΑ

Το έργο της εστιάζει στην υποστήριξη γυναικών που έχουν υποστεί ενδοοικογενειακή βία. Προσφέρει πληροφόρηση και νομική βοήθεια στις επιζώσες. Τις βοηθά να ξεκινήσουν μία νέα ζωή. 

γυναίκα

Βέβαια, τα περιστατικά που διαχειρίζεται την επιβαρύνουν, την επηρεάζουν. Γιατί μοιράζεται τον πόνο αυτών των γυναικών. Την ίδια στιγμή, όμως, γνωρίζει ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της με όση δύναμη διαθέτει. Οπότε, μάλλον είναι η κατάλληλη να απαντήσει στην ερώτηση τι σημαίνει «δυνατή γυναίκα». 

«Δυνατή γυναίκα είναι αυτή που γνωρίζει καταρχήν τον εαυτό της, μπορεί να προσπεράσει τα στερεότυπα και να μιλήσει με την πραγματική της φωνή γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που θέλει. Εγώ αντλώ δύναμη σε αυτή τη ζωή από αυτά που έχω κάνει και έχω ζήσει μέχρι τώρα», λέει.

Το όνειρό της Δέσποινας για τη ΔΙΟΤΙΜΑ είναι να ανανεώνεται συνέχεια. Να βρίσκει τρόπους να υποστηρίζει τα ευάλωτα αυτά πλάσματα σε όλα τα επίπεδα, να τα βοηθάει να ανακαλύψουν ξανά εκείνη τη χαμένη δύναμη που κρύβεται μέσα τους. Και είναι ένα όνειρο που δεν πρόκειται να επιτρέψει σε πονοκεφάλους και σωματικούς πόνους να της στερήσουν. Γι’ αυτό, έχει πάντα μία δυνατή λύση.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet