Μέσα σε έναν μήνα που έχει τις δυσκολίες του, ας βάλουμε λίγη αλεγκρία στη ζωή μας κι ας ασχοληθούμε με την Αφροδίτη, γνωστή και ως Θεά του Έρωτα!

Η Αφροδίτη την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου περνάει στον Αιγόκερω, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 6 Μαρτίου του 2022. Η πολύμηνη παρουσία της στο ίδιο ζώδιο οφείλεται στο γεγονός ότι θα είναι ανάδρομη από τις 19 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 29 Ιανουαρίου 2022. Επομένως, αξίζει να γνωρίζουμε πώς επιδρά η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω και, επιγραμματικά, πώς επηρεάζει κάθε ζώδιο.

Τα χαρακτηριστικά της Αφροδίτης

Η περσόνα της Αφροδίτης στον Αιγόκερω είναι μία συνεσταλμένη, συντηρητική φιγούρα που υποδουλώνεται στα «πρέπει» της. Ωστόσο, πίσω από αυτή την κοινωνικώς αποδεκτή Κυρία, κρύβεται μία στιβαρή αρχόντισσα που ξέρει πώς να υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Ξέρει τι θέλει και πώς να το κατακτήσει, είναι πρακτική και οριοθετημένη. Δεν αφήνει το συναίσθημα να την παρασύρει σε ανερμάτιστες σχέσεις. Είναι φιλόδοξη και καπάτσα!

Πίσω από τον καθωσπρεπισμό που δεν είναι αμφισβητήσιμος, κρύβεται το αρχέτυπο θηλυκό που είναι έτοιμο για όλα! Έτοιμο να γευτεί και τις «πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της ανάγκης. Μέσα από το αρχέτυπό της, ο άνθρωπος αναγνωρίζει, εκφράζει και ικανοποιεί τις ανάγκες του, συναισθηματικές και υλικές. Αν τις ικανοποιήσει νιώθει ασφαλής και πλήρης.

Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω αποζητά την προσπάθεια να καλυφθούμε συναισθηματικά και υλικά, όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Στην αναζήτηση της απογυμνωμένης αλήθειας που βιώνουμε κι όχι στις δικαιολογίες που δημιουργούν οι ανασφάλειές μας όταν δεν είμαστε εντάξει με τους εαυτούς μας.

Με λίγα λόγια οι ενέργειες του τετραμήνου που ακολουθεί είναι φορτισμένες από την αναγκαιότητα να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας. Να βάλουμε τα όριά μας και να προσπαθήσουμε σθεναρά για την ικανοποίηση των φιλοδοξιών μας. Αλλά να έχουμε επίγνωση και μέχρι πού φθάνουμε, βάσει των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των συνθηκών. Να μην ξεχνάμε ότι οι απολαύσεις της ζωής, η αγάπη, το σεξ, είναι ακρογωνιαίοι λίθοι για το αίσθημα ασφάλειας που αποζητούμε. Να μάθουμε να διεκδικούμε την ικανοποίηση των αναγκών μας στο εδώ και τώρα, με πράξεις και όχι με θεωρίες ή σχέσεις βγαλμένες από την κρύπτη.

Ας δούμε τώρα ποιες ανάγκες εξυπηρετεί η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω για κάθε ζώδιο ξεχωριστά. Μην ξεχνάτε φίλες μου: επικεντρωθείτε σε αυτούς τους τομείς που ευνοείστε γιατί «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

(Σ.Σ: για τις επιδράσεις της Αφροδίτης στην περίοδο της ανάδρομης κίνησής της, θα επανέλθω.)

ΚΡΙΟΣ: Θετικές εξελίξεις στην καριέρα και στην κοινωνική ζωή. Ευκαιρίες για καινούργιες συνεργασίες.

ΤΑΥΡΟΣ: Ανοίγουν παράθυρα ψυχαγωγίας, επαφές με άτομα που θα σε βοηθήσουν να φιλοσοφήσεις τη ζωή και να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες σου.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Η λίμπιντο ανεβαίνει και μαζί της ο μαγνητισμός σου και οι επιτυχίες σου στον έρωτα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Θα έχεις εύνοια και θετικές εξελίξεις σε σχέσεις, ερωτικές και επαγγελματικές.

ΛΕΩΝ: Η καθημερινότητά σου εμπλουτίζεται με πράγματα που σου αρέσουν. Καλή περίοδος για να βελτιώσεις και την εμφάνισή σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Ερωτικές επιτυχίες, φλερτ, ανανέωση. Ταλέντα και χόμπι μπορεί να μετατραπούν σε πηγές έξτρα εισοδήματος.

ΖΥΓΟΣ: Ετοιμάσου για μετακόμιση, ανακαίνιση, θετική έκβαση σε θέματα ακίνητης περιουσίας, συγκατοίκηση, ή δημιουργία οικογένειας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Γνωριμίες, φλερτ, εποικοδομητικές επαφές και συζητήσεις, καθώς και καινούργιες συνεργασίες θα είναι στο προσκήνιο.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Καλή περίοδος για διεκδίκηση των συμφερόντων σου, υλικών και συναισθηματικών.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Η τύχη σε ευνοεί στον έρωτα, στις σχέσεις, στις συνεργασίες. Μπαίνουν επίσης καινούργια άτομα στη ζωή σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Αύξηση των οικονομικών σου, μυστικοί έρωτες και πάθη, οριστικό κλείσιμο εκκρεμών υποθέσεων και καταστολή του άγχους που σου δημιουργούν.

ΙΧΘΥΕΣ: Κάνε στόχο σου αυτό που σου αρέσει και θα βρεις τους συνεργάτες για να το υλοποιήσεις. Καινούργιες φιλίες.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet