Οι μέρες αυτές στιγματίζονται από τις ενέργειες του Ποσειδώνα καθώς ο Ερμής και η Αφροδίτη σχηματίζουν όψεις τετραγώνου με τον Κύριο των θαλασσών. Σε όλες τις συμβολικές γλώσσες η θάλασσα ταυτίζεται με το Συλλογικό Ασυνείδητο, την ολότητα. Ο Ποσειδώνας μας ταξιδεύει σε αυτόν τον κόσμο μέσω του υποσυνειδήτου μας που έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει και να αποδέχεται στοιχεία του συλλογικού ασυνειδήτου. Σε έναν τέλειο κόσμο που η ανθρωπότητα θα αποτελούνταν από ανώτερα πνευματικά όντα, ο Ποσειδώνας σχετίζεται με τη Χριστική άνευ όρων και ορίων αγάπη, με την απόλυτη Πίστη προς το Θείο, με την απόλυτη ελευθερία που είναι κατάκτηση του μύστη. Ελευθερία από κάθε ποταπό συναίσθημα, από πάθη, από εξαρτήσεις, ακόμη και από προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες.

Στον κόσμο μας ο Ποσειδώνας είναι το αλόγιστο συναίσθημα που εκφράζεται ως αυταπάτη, εξαπάτηση, συναισθηματική υπερχείλιση, κατάλυση της λογικής, κατάλυση της σταθερότητας. Με τις όψεις που σχηματίζει επιβάλλεται η προσοχή μας προς όλους και όλα. Κλείνουμε τα αυτιά μας στους κόλακες, τιθασεύουμε την τάση σας να ωραιοποιούμε άτομα και καταστάσεις, δεν εμπιστευόμαστε εύκολα τους άλλους, ασκούμε αυτοκυριαρχία και έλεγχο στις συναισθηματικές μας υπερχειλίσεις, εκλογικεύουμε τις καταστάσεις, κρατάμε αποστάσεις.

Ας δούμε σε ποιον τομέα θα μας επηρεάσουν τα τετράγωνο του Ερμή και της Αφροδίτης από τον Τοξότη με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στους Ιχθύς, ανάλογα με το ζώδιο και των ωροσκόπο μας:

ΚΡΙΟΣ: Μείνε μακριά από κόλακες και όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Κράτα τις επιφυλάξεις σου πριν εμπιστευτείς μια καινούργια γνωριμία και πρόσεχε όταν οδηγείς, Μην δίνεις υποσχέσεις με το ρίσκο να μην τις κρατήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ: Μην αφήνεις τις παρελθούσες τραυματικές εμπειρίες να σε ρίξουν ψυχολογικά γιατί θα βουλιάξεις στο αρνητικό συναίσθημα και δεν θα είναι εύκολο να συνέλθεις. Απόφυγε τους οικονομικούς διακανονισμούς γιατί μπορεί να εκτιμήσεις λάθος τα πράγματα.

ΔΙΔΥΜΟΙ: Μην αφήνεις κανέναν να παίξει με τα συναισθήματά σου και να σε χειριστεί. Εννοείται ότι πρέπει κι εσύ να κατανικήσεις την τάση σου για συναισθηματικούς ελέγχους και χειρισμούς. Ακατάλληλες ημέρες για συμφωνίες και υπογραφές.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Πρόσεχε τις κινήσεις σου στη δουλειά και μην μπλέκεις το συναίσθημα με την ψυχρή λογική που επαγγελματικά θα είναι η ασπίδα σου. Χάνεις πολλή ενέργεια. Χρειάζεσαι περισσότερη ξεκούραση. Καλό είναι να προσέχεις την υγεία σου. 

ΛΕΩΝ: Αν κάνεις τώρα μια ερωτική γνωριμία, καλό είναι να κρατήσεις τις επιφυλάξεις σου γιατί θα έχεις την τάση να προβάλεις στους άλλους τους δικούς σου ευσεβείς πόθους. Μην αφήνεις το συναίσθημα να σε παρασύρει, καταλύοντας τη δημιουργικότητά σου.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Προσπάθησε να αποφύγεις τις «βαριές» συζητήσεις με την οικογένειά σου. Αυτές τις κουβεντούλες που καταλήγουν να θυμάσαι τι έγινε στο παρελθόν. Η κατάληξη θα είναι τα κλάματα και η ψυχολογική κατάπτωση.

ΖΥΓΟΣ: Συγκεντρώσου όσο μπορείς σε αυτό που κάνεις, ιδιαίτερα όταν οδηγείς καθώς η αφηρημάδα σου μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα. Κλείσε τα αυτιά σου στους κόλακες γιατί θα σε χρησιμοποιήσουν.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Είναι προτιμότερο να μείνεις μακριά από την αγορά αυτές τις μέρες καθώς κινδυνεύεις να ξοδευτείς για πράγματα που ίσως να μη χρησιμοποιήσεις ποτέ. Καλύτερες να αποφύγεις συμφωνίες που μπορεί να επηρεάσουν τα οικονομικά σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ: Η τάση σου να τα βλέπεις όλα υπέροχα, αγγελικά πλασμένα σε κλίμα υπεραισιοδοξίας από τη μια είναι αξιοθαύμαστη αλλά από την άλλη μπορεί να σου κοστίσει ακριβά αν δεν βάζεις στις συναλλαγές σου τη λογική και δεν αποστασιοποιείσαι.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Προσπάθησε να μην παρασυρθείς από άτομα του παρελθόντος σου που θέλουν να ξαναμπούν στη ζωή σου, ιδιαίτερα αν το διακύβευμα είναι η σημερινή σου σχέση. Να θυμάσαι όχι μόνο τι σε ενώνει με το παρελθόν αλλά και τι σε είχε χωρίσει.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Μην παρασυρθείς από αυτούς που ισχυρίζονται ότι είναι στο πλευρό σου χωρίς να το αποδεικνύουν με πράξεις. Φοβού τους Δαναούς κυρίως στη δουλειά και σε χώρους που πιθανώς δραστηριοποιείσαι  σε συλλογικό επίπεδο. 

ΙΧΘΥΕΣ: Οι κόλακες στη δουλειά μπορεί να σε παρασύρουν σε αποφάσεις που θα βλάψουν την καριέρα σου. Μη βιαστείς να πάρεις θέσεις και όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι. Μην λες τις ιδέες σου για να μην τις δεις υλοποιημένες από άλλους.

Διάβασε ακόμη: Οι αστρολογικές προβλέψεις του μήνα Δεκεμβρίου από τη Σμάρω Σωτηράκη

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet