«Το 1992 δεν είναι μια χρονιά που θα αναπολώ με αδιάλυτη ευχαρίστηση. Σύμφωνα με τα λόγια ενός από τους πιο συμπαθητικούς αλληλογραφούντες μου, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα ‘Annus Horribilis’, Φοβερό Έτος». Η βασίλισσα Ελισσάβετ, που ουδέποτε παραπονιόταν δημοσίως, έκανε αυτή την τελείως έξω από τα συνηθισμένα δήλωση τον Νοέμβριο του 1992, σε μια εκδήλωση που τιμούσε τα 40 έτη της στον θρόνο. Η φράση και τo περιστατικό πέρασαν στην Ιστορία και είναι ένα από τα επεισόδια που εξιστορούνται στην νέα σεζόν του The Crown.

Αν και η βασίλισσα δεν αναφέρθηκε τότε στα γεγονότα που την ώθησαν να δώσει τον χαρακτηρισμό αυτό στην χρονιά εκείνη, δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη προσπάθεια από τη μεριά του κοινού για να τα μαντέψουν.

Η μία καταστροφή μετά την άλλη έπληξαν τη βρετανική βασιλική οικογένεια το 1992.

Η βασίλισσα είχε βρεθεί ξαφνικά σε μια κατάσταση εκτός ελέγχου: οι γάμοι των παιδιών της κατέρρεαν ο ένας μετά τον άλλο υπό σκανδαλώδεις συνθήκες που αμαύρωναν την φήμη και το γόητρο της βασιλικής οικογένειας εκθέτοντας την Ελισάβετ ως μονάρχη αλλά και ως κεφαλή της Εκκλησίας.

Η χρονιά ξεκίνησε με έναν κακό οιωνό και κατέληξε επεισοδιακά:

Η επίσκεψη της πριγκίπισσας Νταϊάνα στην Ινδία τον Φεβρουάριο του 1992 χαρακτηρίστηκε από την εμβληματική εικόνα της πριγκίπισσας να ποζάρει ολομόναχη μπροστά στο Ταζ Μαχάλ με τον Κάρολο να απουσιάζει συμβολίζοντας τα συναισθήματα απομόνωσης της Νταϊάνα  και προοιωνίζοντας τα όσα θα ακολουθούσαν.

Ελισάβετ
Ο παραμυθένιος γάμος του Ανδρέα και της Σάρα Φέργκιουσον κατέληξε με σκάνδαλο.

Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς ο πρίγκιπας Ανδρέας και η Σάρα Φέργκιουσον ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους έπειτα από έντονη φημολογία γύρω από τον άλλοτε παραμυθένιο γάμο τους.

Έναν μήνα αργότερα, τον Απρίλιο, εκδόθηκε το διαζύγιο της πριγκίπισσας Άννας που είχε ανακοινώσει τον χωρισμό της από τον σύζυγό της Μαρκ Φίλιπς τον Αύγουστο του 1989 έπειτα από σχεδόν 16 χρόνια γάμου.  Εν τω μεταξύ είχε γίνει γνωστός ο δεσμός της Άννας με ένα μέλος της φρουράς της βασίλισσας, τον Timothy Laurence. 

Διάβασε τη συνέχεια στο Hello.gr

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet