Μια πολύ συγκινητική ανοικτή επιστολή προς τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης απηύθυνε η σύζυγος του Ουκρανού προέδρου, η Olena Zelenska στην πρώτη της δημόσια δήλωση από την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής.

Στην επιστολή η σύζυγος του Zelenski παρουσιάζει τη φρίκη του πολέμου, ιδιαιτέρως για τις γυναίκες και τα παιδιά. Δίνει μάλιστα και τα ονόματα ορισμένων παιδιών-θυμάτων του πολέμου ως τώρα:

olena zelenska

«Είναι η οκτάχρονη Αλίς, η οποία πέθανε στους δρόμους της Οχτίρκα ενώ ο παππούς της προσπαθούσε να την προστατεύσει. Είναι η Πολίνα από το Κίεβο, που σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό μαζί με τους γονείς της. Είναι ο 14χρονος Αρσένιι, που χτυπήθηκε από τα ερείπια στο κεφάλι και δεν μπορούσε να διασωθεί καθώς οι πυρκαγιές δεν επέτρεπαν σε ασθενοφόρο να τον προσεγγίσει», γράφει στην επιστολή της.

«Όταν η Ρωσία λέει ότι δεν ανοίγει πόλεμο κατά των πολιτών, εγώ σας δίνω τα ονόματα των παιδιών που δολοφονήθηκαν πρώτα», προσθέτει.

olena zelenska
Παιδιά από την Ουκρανία σε καταφύγιο μετά την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

«Αυτός ο πόλεμος διεξάγεται εναντίον του άμαχου πληθυσμού και όχι μόνο μέσω βομβαρδισμών», τόνισε.

«Οι δρόμοι μας είναι πλημμυρισμένοι από πρόσφυγες», είπε.

«Κοιτάξτε στα μάτια αυτών των κουρασμένων γυναικών και παιδιών που κουβαλούν μαζί τους τον πόνο και τον πόνο της καρδιάς που αφήνουν τους αγαπημένους τους και τη ζωή όπως την ήξεραν πίσω τους».

Στη συνέχεια ευχαριστεί τη διεθνή κοινότητα για την υποστήριξη, καθώς και τις γειτονικές χώρες που άνοιξαν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες. Ωστόσο επαναλαμβάνει και την έκκληση του προέδρου Ζελένσκι στις Δυτικές χώρες για επιβολή μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, κάτι που το ΝΑΤΟ επιμένει ότι θα σημάνει στρατιωτική εμπλοκή των Δυτικών δυνάμεων με ρωσικά αεροσκάφη.

«Κλείστε τους ουρανούς και στο έδαφος θα τα καταφέρουμε μόνοι μας στον πόλεμο», γράφει η Olena Zelenski.

«Με την επιστολή αυτή θέλω να πω στον κόσμο: “Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι ένας πόλεμος “κάπου εκεί μακριά”, αλλά ένας πόλεμος στην Ευρώπη, κοντά στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν δεν σταματήσουμε τον Πούτιν, που απειλεί να αρχίσει πυρηνικό πόλεμο, δεν θα υπάρχει ασφαλές σημείο στον κόσμο για κανέναν μας”.

Διάβασε ακόμα: Η είδηση που δεν θέλαμε να διαβάσουμε: Ζητούν ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά από την Ουκρανία

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet