Oι κακές συνήθειες πληρώνονται και τα αρνητικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας αργά ή γρήγορα θα κάνουν την εμφάνισή τους. Οι δερματολόγοι λένε πως τα πιο σοβαρά “αμαρτήματα” που αφορούν την περιποίηση της επιδερμίδας είναι εκείνα τα οποία δεν καταλαβαίνεις καν ότι κάνεις.

Εάν υπήρχε δικαστήριο στο οποίο θα δικάζονταν… οι αμέλειες που οι γυναίκες “διαπράττουν” στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου τους, τότε το να κοιμόμαστε μακιγιαρισμένες και να ξεχνάμε να εφαρμόζουμε αντιηλιακό προσώπου, θα δικάζονταν με την εσχάτη των ποινών! Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα λάθη!

Υπάρχουν πολλές ακόμα φαινομενικά  μικρές  “ατασθαλίες” στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας, οι οποίες θα εξαγρίωναν ένα ολόκληρο… δικαστήριο από δερματολόγους! Άλλωστε οι ίδιοι υποστηρίζουν πως δεν έχουν τέλος τα λάθη που κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών.

#1 Λάθος: Νομίζεις πως αγοράζεις τα σωστά προϊόντα για εσένα;

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην επιλέγουμε τα προϊόντα μας ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας αλλά ανάλογα με τα συμπτώματα της επιδερμίδας μας τα οποία θέλουμε να καταπολεμήσουμε. Π.χ ρυτίδες, ακμή, ερυθρότητα. 

3 λάθη περιποίησης που δεν επιτρέπουν οι δερματολόγοι

Πιο συγκεκριμένα:

Είναι κοινή συνήθεια να επιλέγουμε π.χ. τις κρέμες που χρησιμοποιούμε στο πρόσωπό μας ανάλογα με το αν η επιδερμίδα μας είναι λιπαρή, ξηρή ή μικτή. Σωστό ως ένα σημείο αλλά ως πότε;

Οι περισσότερες γυναίκες νομίζουν πως ο τύπος της επιδερμίδας τους είναι πάντα ο ίδιος και εμμένουν στις αντίστοιχες στοχευμένες συνθέσεις καλλυντικών. Στην πραγματικότητα όμως αυτό είναι λάθος! Καμία γυναίκα δεν έχει ένα συγκεκριμένο τύπο δέρματος για μια ολόκληρη ζωή! Αντίθετα, καθώς τα χρόνια περνούν γίνεται πιο ξηρό, λεπτό και ευαίσθητο. Διαταραχές ορμονικής φύσεως, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες διαφορές στην υφή και κατά συνέπεια στις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

#2 Λάθος: Νομίζεις πως η ακμή δε θέλει ενυδάτωση;

Είναι γεγονός πως η ακμή μπορεί “να μας χτυπήσει την πόρτα” είτε στην εφηβεία είτε αν είμαστε 40 χρονών αφού και στις δύο περιπτώσεις οφείλεται σε ορμονικά αίτια. Στην κατηγορία όμως των ενηλίκων, η υπερβολική έκκριση σμήγματος οφείλεται σε πιο περίπλοκα αίτια όπως είναι η εμμηνόπαυση, το έντονο στρες, η εγκυμοσύνη και η υπερβολικά εύθραυστη επιδερμίδα. Η φαρμακευτική αγωγή που θα συστήσει ο γιατρός είναι φυσικά απαραίτητη. 

3 λάθη περιποίησης που δεν επιτρέπουν οι δερματολόγοι

Πιο συγκεκριμένα:

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες που αντιμετωπίζουν ακμή αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο προϊόν και ιδιαίτερα ενυδατική κρέμα, καθώς φοβούνται πως έτσι χειροτερεύουν την κατάσταση. 

Στην πραγματικότητα όμως, είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζουμε την ενυδάτωση με τη θεραπεία της ενήλικης ακμής. Πρώτον, γιατί όσο περνούν τα χρόνια η κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας αποδυναμώνεται και θέλει επιπλέον υποστήριξη και δεύτερον, επειδή ουσίες όπως benzoyl peroxide που βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα στις κρέμες που καταπολεμούν την ακμή, καταστρέφουν την επιδερμίδα ενός ενήλικα, αφού δεν αναδομείτε πλέον ούτε το ίδιο εύκολα, ούτε το ίδιο γρήγορα.

#3 Λάθος: Νομίζεις ότι φοράς την κρέμα σου ή τον ορό τη σωστή χρονική στιγμή;

Πολλές γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται πως τα  καλλυντικά που εφαρμόζουν στην επιδερμίδα πρέπει να χρησιμοποιούνται την κατάλληλη στιγμή. 

3 λάθη περιποίησης που δεν επιτρέπουν οι δερματολόγοι

Πιο συγκεκριμένα:

Για παράδειγμα, οι αντιοξειδωτικές φόρμουλες είναι καλύτερο να χρησιμοποιούνται το πρωί αντί για το βράδυ ώστε να εισχωρούν πιο αποτελεσματικά οι βιταμίνες στο δέρμα. Αντίθετα, τα απολεπιστικά προϊόντα ή όσα περιέχουν ρετινόλη και πεπτίδια, είναι πιο δραστικά τη νύχτα.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτό συμβαίνει γιατί, καθώς κοιμόμαστε ο οργανισμός αποβάλλει με φυσικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα, συνεπώς ένα προϊόν που έχει τη συγκεκριμένη δράση θα βοηθήσει ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο άμεσο. Αντίστοιχα στη δεύτερη περίπτωση, φόρμουλες που περιέχουν ρετινόλη ή πεπτίδια χρειάζονται περίπου 8 ώρες “ανεμπόδιστης” εργασίας για να δράσουν σωστά, οπότε τι καλύτερο από την ώρα του ύπνου που το δέρμα είναι καθαρό, χαλαρό και προστατευμένο από εξωτερικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!