Γιατί δεν χάνω κιλά; Τι ασκήσεις πρέπει να κάνω; Πως θα αυξήσω τον μεταβολισμό μου; Όλα αυτά είναι ερωτήματα που όλοι μας έχουμε κάνει κάποια στιγμή!

Τι είναι ο μεταβολισμός;

Μεταβολισμός είναι το ποσό της ενέργειας που απαιτείται για τη διατήρηση των βασικών λειτουργιών του οργανισμού. Τέτοιες λειτουργίες είναι η αναπνοή, η καρδιακή συστολή, ο μεταβολισμός των κυττάρων κ.α. Ο μεταβολισμός του κάθε ανθρώπου εξαρτάται και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, κάποιοι από τους οποίους είναι τροποποιήσιμοι ενώ άλλοι αμετάβλητοι.

Πως ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μας με την άσκηση;

Ο βασικός μεταβολισμός σχετίζεται άμεσα και αντιστρόφως ανάλογα με την ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι με την αύξηση της ηλικίας ο μεταβολισμός εμφανίζει μειωμένη λειτουργικότητα. Παρόλα αυτά η άσκηση είναι ένας παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει το μεταβολισμό μας να συνεχίσει να λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα!

Ο μυϊκός ιστός αποτελεί σαφώς πιο μεταβολικά ενεργό ιστό από το λιπώδη ιστό. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο αυξημένο είναι το ποσοστό της μυϊκής μάζας στο σώμα τόσο πιο αυξημένος είναι και ο βασικός μεταβολισμός. Για το λόγο αυτό οι άντρες έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερο βασικό μεταβολισμό από τις γυναίκες, καθώς φυσιολογικά έχουν περισσότερο μυϊκό ιστό.

Πώς μπορεί όμως να βελτιωθεί η σύσταση του σώματός μας και να ενισχυθεί ο μυϊκός μας ιστός; Την απάντηση έρχεται να μας τη δώσει η άσκηση η οποία εκτός από την οξεία επίδρασή της στο μεταβολισμό, καθώς κατά τη διάρκειά της καταναλώνονται πολλαπλάσιες θερμίδες από ότι στην ηρεμία, επηρεάζει διαχρονικά και τη σύσταση του σώματος. Αυτό σημαίνει ότι στα οφέλη της άσκησης δεν ανήκουν μόνο οι θερμίδες που καταναλώνονται κατά τη διάρκεια εκτέλεσής της, αλλά πολύ σημαντικό είναι ότι μετατρέποντάς την σε συνήθεια αυξάνουμε και ενισχύουμε το μυϊκό μας σύστημα.

Κατά αυτόν τον τρόπο οδηγούμαστε στην απόκτηση ενός υψηλότερου μεταβολισμού είτε είμαστε άνδρες είτε γυναίκες.

Ξεκίνα με άσκηση λοιπόν!

Η Μαρία Κοκώνη, η pilates instructor μας, μας δείχνει 5 ασκήσεις για να κάνεις το μεταβολισμό σου να δουλεύει στο φουλ και μας λέει 5 tips για να τον κρατάμε σε εγρήγορση!

Μαρία Κοκώνη, Pilates & Clinical Pilates Instructor, https://www.instagram.com/aria.kk/

Δες ακόμη: Κάνεις καθιστική ζωή; Αυτές οι 6 ασκήσεις από την Pilates instructor θα σε σώσουν

5 ασκήσεις για κοιλιά- πλάκα (και χωρίς να κουραστείς)

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet