Ο μέσος άνθρωπος στις μέρες μας, κάθεται πιο πολύ από ποτέ! Αν το καλοσκεφτούμε περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας καθιστοί είτε στο αμάξι, είτε στο γραφείο, είτε στον καναπέ! Κι αυτό είναι άκρως επικίνδυνο.

Καθιστική ζωή και υγεία

Όταν καθόμαστε επιβραδύνεται ο μεταβολισμός και οι θερμίδες που καίμε μειώνονται στο ελάχιστο. Ακόμη και οι καθημερινές μας δραστηριότητες εκτός της άσκησης όπως είναι η ορθοστασία, το περπάτημα και οι ελαφριές δουλειές του σπιτιού καίνε θερμίδες. Η καθιστική εργασία και η καθιστική ζωή από την άλλη, αυξάνουν το ρίσκο πρόσληψης βάρους ή και παχυσαρκίας.

Το βασικότερο, όμως, όλων είναι ότι ο καθιστικός τρόπος ζωής συνδέεται όλο και πιο πολύ με πάνω από 30 χρόνιες ασθένειες και παθήσεις. Αυξάνει κατά 114% το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη τύπου Β και 147% το ρίσκο εμφάνισης καρδιακών βλαβών και παθήσεων κ.α.

Έρευνες έδειξαν πως εάν περπατάτε λιγότερο από 1500 βήματα την ημέρα ή κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να μειώσετε παράλληλα τις θερμίδες που καταναλώνετε, ενδέχεται να αποκτήσετε αντίσταση στην ινσουλίνη, πράγμα που συχνά οδηγεί σε διαβήτη τύπου Β. Άλλες ασθένειες που συνδέονται με την καθιστική ζωή είναι οι εκφυλισμός της μνήμης, τα μυοσκελετικά προβλήματα, η κακή κυκλοφορία του αίματος κ.α.

Η συνεργάτης μας, Pilates Instructor Μαρία Κοκώνη μας δείχνει 6 ασκήσεις που στοχεύουν στις μυϊκές ομάδες που επηρεάζονται περισσότερο από την καθιστική ζωή και παράλληλα μας βοηθούν να αυξήσουμε τον μεταβολισμό μας. Και δεν υπάρχει δικαιολογία: μπορείς να τις κάνεις από την άνεση του σπιτιού σου!

Μαρία Κοκώνη, Pilates & Clinical Pilates Instructor, https://www.instagram.com/aria.kk/

Διάβασε επίσης: 5 ασκήσεις για κοιλιά- πλάκα (και χωρίς να κουραστείς)

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet