Τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές πισίνες προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία μας. Εκτός από διασκέδαση και χαλάρωση, η κολύμβηση είναι μια από τις καλύτερες προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα σου. Γιατί όμως να επιλέξεις μια εσωτερική πισίνα αντί για μια εξωτερική; Εδώ είναι μερικοί λόγοι:

Πρόσβαση όλο το χρόνο
Οι υψηλές θερμοκρασίες που συνδέονται με το καλοκαίρι κάνουν τους πάντες να λαχταρούν την ανακούφιση που προσφέρει μια πισίνα. Τόσο οι εσωτερικές όσο και οι εξωτερικές πισίνες μπορούν να σε βοηθήσουν να δροσιστείς κατά τη διάρκεια της έντονης ζέστης του καλοκαιριού, ωστόσο οι εσωτερικές πισίνες είναι προσβάσιμες όλο το χρόνο.

Indoor κολύμβηση: Τα οφέλη της και γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Προπόνηση όλο το χρόνο
Η κολύμβηση προσφέρει ανακούφιση για πολλά είδη σωματικών και ιατρικών προβλημάτων. Οι εσωτερικές πισίνες που είναι εγκατεστημένες σε σχολεία, ξενοδοχεία, ιαματικά λουτρά, ακόμη και σπίτια επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να κάνει καρδιαγγειακή άσκηση ή απλώς να ανακάμψει μετά από βαριά άσκηση οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, είτε είναι καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας ή άνοιξη.

Indoor κολύμβηση: Τα οφέλη της και γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Ιδιωτικότητα
Οι εσωτερικές πισίνες γενικά δεν απαιτούν τόσο χώρο όσο οι εξωτερικές. Το μικρό τους μέγεθος τις καθιστά πιο προσιτές και βολικές, ειδικά αν είσαι από τα άτομα που δεν τους αρέσει να μοιράζονται πισίνες με πλήθη, μπορείς απλά να εγκαταστήσεις μία στο σπίτι σου.

Εύκολος έλεγχος θερμοκρασίας
Οι εσωτερικές πισίνες είναι συνήθως εξοπλισμένες με συστήματα θέρμανσης και αυτόματα καλύμματα πισίνας, ώστε να ελέγχεις την θερμοκρασία του νερού με βάση τη θερμοκρασία περιβάλλοντος και τις ανάγκες σου. Αυτό σου δίνει μια καλύτερη εμπειρία κολύμβησης οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, μεγιστοποιεί τη χρήση της πισίνας και σου επιτρέπει να αξιοποιήσεις στο έπακρο την επένδυσή σου.

Indoor κολύμβηση: Τα οφέλη της και γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Λιγότερη χρήση χημικών
Σε αντίθεση με τις εξωτερικές πισίνες που εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία, οι εσωτερικές πισίνες προστατεύονται από το άμεσο ηλιακό φως, πράγμα που σημαίνει ότι δεν απαιτούν τόση χλωρίωση και απολύμανση.

Indoor κολύμβηση: Τα οφέλη της και γιατί πρέπει να ξεκινήσεις τώρα!

Προπονητής στην κολύμβηση μας εξηγεί τα οφέλη

Ο Παναγιώτης Καρράς, απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών (ΣΕΦΑΑ) με ειδικότητα το άθλημα της κολύμβησης, προπονητής κολύμβησης και ενδυνάμωσης σε γκρουπ και ατομικά μας εξηγεί.

κολύμβυση οφέλη για την υγεία

«Η κολύμβηση είναι η ιδανικότερη άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα με μηδενικές επιβαρύνσεις του μυοσκελετικού συστήματος και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, ανεξάρτητα της σωματικής διάπλασης.
Το καθένα από τα τέσσερα στυλ (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα) εστιάζει σε διαφορετικές μυϊκές ομάδες και επιτυγχάνει διαφορετικά αποτελέσματα. Όλα όμως, ασκούν το πιο βασικό μυ την καρδιά. Η κολύμβηση βοηθά την καρδιά να λειτουργεί καλύτερα ,αυξάνει τη ροή του αίματος και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα του οργανισμού».

«Η σωματική και ψυχική ευεξία που αποκτά ένας κολυμβητής, είναι το βασικό πλεονέκτημα της κολύμβησης!»

Διαβάστε επίσης:

Περπάτημα: Τα 5 λάθη που καταστρέφουν την προσπάθειά σας και πρέπει να αποφεύγετε

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet