1. Βελτιώνει την ευλυγισία. Κάθε κίνηση που κάνουμε απαιτεί ευλυγισία, από τη μεταφορά βαριών αντικειμένων μέχρι το σιδέρωμα των ρούχων. Καθώς μεγαλώνουμε, αρχίζουμε να χάνουμε την ευλυγισία μας και οι καθημερινές εργασίες γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Εάν δεν γυμναζόμαστε καθόλου, ή κάνουμε έναν εξαιρετικά καθιστικό τρόπο ζωής, η ευλυγισία χάνεται ακόμα πιο γρήγορα. Καθώς συνδυάζει τις διατάσεις με την ενδυνάμωση των μυών, το Pilates αποδεικνύεται από τις πιο αποτελεσματικές δραστηριότητες για τη βελτίωση της ελαστικότητας.
  2. Βελτιώνει την κυκλοφορίας του αίματος. Αυτό το πλεονέκτημα το προσφέρουν όλα τα είδη άσκησης. Το pilates όμως ειδικά, που περιλαμβάνει ασκήσεις για ολόκληρο το σώμα προσφέρει ύψιστο όφελος. Μάλιστα, καθώς διορθώνει τη στάση του σώματος, βελτιώνει ακόμη περισσότερο τη ροή του αίματος.
  3. Προσφέρει καλύτερη πνευμονική λειτουργία. Μια άλλη ευεργετική πτυχή για την υγεία μας είναι ότι αυξάνει τη λειτουργία των πνευμόνων μέσω της σωστής στάσης του σώματος. Η στάση είναι συνδεδεμένη με την αναπνοή και έτσι δεν θα ασκείται πίεση στο διάφραγμα επιτρέποντας την πλήρη και σωστή λειτουργία του. Με το πέρασμα του χρόνου, μάλιστα, οι αναπνοές μας θα γίνονται επίσης πιο βαθιές.
  4. Εξασκεί το συντονισμό. Αναφερόμαστε στην ενίσχυση του δεσμού μεταξύ του σώματος, του εγκεφάλου και των ματιών μας που λόγω τραυματισμών ή ηλικίας, μπορεί σιγά σιγά να τον χάσουμε. Η μειωμένη κινητική λειτουργία επηρεάζει το συντονισμό, επομένως εξασκώντας το μέσω του pilates βοηθάμε στην ενίσχυση αυτού του δεσμού.
  5. Ευνοεί τον ύπνο. Η αϋπνία είναι ένα από τα σύγχρονα προβλήματα του ανθρώπου, αυτή η ανικανότητα να αποκοιμηθούν ή να έχουν έναν ξεκούραστο νυχτερινό ύπνο. Αυτό επηρεάζει την ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής. Δυστυχώς, όταν δεν αντιμετωπίζεται, η αϋπνία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην ανάπτυξη κατάθλιψης και να επηρεάσει τη ζωή ενός ατόμου ακόμη περισσότερο. Το pilates ελευθερώνει το μυαλό από κάθε ανησυχία και το γεγονός ότι κουράζει το σώμα, αλλά όχι σε σημείο εξόντωσης, βοηθάει στο να κοιμόμαστε πιο γρήγορα και να ξεκουραζόμαστε καλύτερα.
  6. Βελτιώνει τη δύναμη του κορμού. Ενώ αυτή η γυμναστική ενισχύει ολόκληρο το σώμα σας, η βασική περιοχή στην οποία εστιάζει είναι ο κορμός μας. Αυτοί οι μύες είναι υπεύθυνοι για τη σταθερότητα και την ισορροπία και είναι απαραίτητοι σε όλες τις κινήσεις που κάνουμε. Επιπλέον, η επαρκής δύναμη στον κορμό μειώνει τις πιθανότητες να υποστούμε κάποιο τραυματισμό.
  7. Βελτιώνει τη συγκέντρωση. Το pilates κάνει θαύματα και στο μυαλό. Το γεγονός ότι εστιάζουμε στις κινήσεις όταν τις εκτελούμε, βοηθά συνολικά στη συγκέντρωση, δημιουργώντας μια καλύτερη σύνδεση μεταξύ του σώματός μας και του μυαλού. Με τη συγκέντρωση, βελτιώνεται και η ισορροπία.
  8. Απελευθερώνει από το άγχος. Δυστυχώς, το άγχος είναι ένα ενεργό μέρος της σύγχρονης ζωής και πολλοί παράγοντες μπορούν να το προκαλέσουν, είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοί. Η σωστή εισπνοή και εκπνοή κατά τη διάρκεια του pilates και η συνειδητοποίηση της άσκησης βοηθάει στο να αρχίσουμε να ζούμε τη στιγμή, ανακουφίζοντας από την πίεση που νιώθουμε.
  9. Ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου. Όλα τα είδη γυμναστικής βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου και στην αύξηση της ικανότητάς επίλυσης προβλημάτων. Σε αντίθεση με το cardio και τις ασκήσεις fitness ωστόσο, το pilates βοηθά ακόμη περισσότερο καθώς μας χαρίζει μεγαλύτερη αυτογνωσία.
  10. Είναι παράλληλα αποκατάσταση. Αν είχατε κάποιο τραυματισμό ή ατύχημα και θέλετε να επαναφέρετε τη ζωή στις δραστηριότητές σας το συντομότερο δυνατόν το pilates είναι ιδανικό, καθώς παρέχει αποκατάσταση σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη γυμναστική. Το γεγονός ότι περιλαμβάνει ασκήσεις χαμηλής πρόσκρουσης κάνει την εκτέλεσή τους ασφαλή, σας επιτρέπει να παραμείνετε δραστήριοι χωρίς να βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο και να γυμνάσετε όλες τις άλλες περιοχές που δεν επηρεάζονται προκειμένου να διατηρήσετε την ευεξία σας, αφήνοντας το τραυματισμένο μέρος να ανακάμψει αργά.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet