Δεν είναι ποτέ κακή στιγμή να μιλάς για το σεξ και πιο συγκεκριμένα για τη γυναικεία απόλαυση! Η ηθοποιός Emma Thompson στη νέα της ταινία είναι μίλια μακριά από την συμπαθητική Nanny McPhee και το Saving Mr. Banks!

Πρωταγωνιστεί στο Good Luck to You, Leo Grande  που μεταδίδεται τώρα στο Hulu. Μοιάζει περισσότερο με το Love Actually και η υπόθεση είναι απλή: Μια εξήντα και κάτι ψιλά χρονών χήρα, μητέρα δύο παιδιών, είναι αποφασισμένη να κερδίσει τον πρώτο της οργασμό! Αποφασίζει να λοιπόν να προσλάβει έναν εργάτη του σεξ για να το καταφέρει! Συναντιούνται στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, η Nancy (ή τουλάχιστον, αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιεί) και ο Leo (ή τουλάχιστον αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιεί) κι έτσι ξεκινούν την αναζήτηση για το σημείο G της Nancy και τη σεξουαλική της ικανοποίηση. 

Emma

Η ταινία θίγει ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, αυτό της γυναικείας ικανοποίησης! Οι άντρες τελειώνουν στο σεξ σχεδόν πάντα, πράγμα που δεν ισχύει για τις γυναίκες. Γιατί όμως είναι τόσο μεγάλο taboo να μιλάει κανείς για τη γυναικεία απόλαυση;

Σεξουαλικός προβληματισμός

Αρχικά έχουμε μια πολύ λανθασμένη εικόνα για το πώς πρέπει να μοιάζει ο οργασμός αλλά και πως τον καταφέρνεις! Η Emma Thompson δεν έχει άδικο όταν λέει πως οι άντρες νομίζουν πως με μια απλή κίνηση μπορούν να σε κάνουν να τα χάσεις! Οκ, μερικοί αδιαφορούν ή βαριούνται να ασχοληθούν γιατί για εκείνους είναι σίγουρο πως θα έρθει η απόλαυση. Από την άλλη, η ελλιπέστατη σεξουαλική εκπαίδευση, η τέχνη, η κουλτούρα, η πορνογραφία παρουσιάζεται με έναν τελείως διαστρεβλωμένο τρόπο που φτάνει να μπερδέψει και τις ίδιες τις γυναίκες οι οποίες θεωρούν πως πρέπει να βιώσουν κάτι μεγαλοπρεπές κι ότι κυρίως θα το βιώνουν κάθε φορά! Την ίδια πεποίθηση αποκομίζουν και οι άντρες!

Επιπροσθέτως, υπάρχει και άλλη μια πτυχή του προβλήματος που ονομάζεται sex μετά τα 50! Για κάποιο λόγο έχουμε στο μυαλό μας πως οι γυναίκες σταματούν να κάνουν sex μετά από μια ηλικία ή ότι δεν θέλουν- πράγμα που δεν ισχύει! Όπως ένας άντρα συνεχίζει να είναι σεξουαλικά ενεργός, έτσι και μια γυναίκα!

Emma

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου του Michigan/AARP διαπίστωσε ότι το 40% των ατόμων μεταξύ 50 και 80 ετών αναφέρουν ότι είναι σεξουαλικά ενεργά, με περισσότερους από τους μισούς από τους ερωτηθέντες που έχουν σύντροφο να λένε ότι εξακολουθούν να κάνουν sex μεταξύ τους. Οι γυναίκες είχαν λιγότερες πιθανότητες από τους άνδρες να είναι σεξουαλικά ενεργές – 31% συνολικά, σε σύγκριση με το 51% των ανδρών.

Φυσικά, μπορεί να σου ακούγεται υπερβολικό το ότι μια γυναίκα έφτασε στα 60 χωρίς οργασμό όμως δεν είναι τόσο μακριά από την πραγματικότητα όσο νομίζεις! Δεν υπάρχει δυστυχώς κάποια μελέτη που να δείχνει το ποσοστό των γυναικών που φτάνουν σε οργασμό. Επιπλέον, πολλές γυναίκες ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό ενώ άλλες πιστεύουν πως είναι… ελλαττωματικές! «Μόλις αρχίσαμε να συζητάμε για τη στυτική δυσλειτουργία, βρέθηκε φάρμακο αμέσως», λέει η Emma Thompson και συνεχίζει: «Προφανώς! Για τις γυναίκες και το σώμα τους–περίοδος, εμμηνόπαυση, οργασμός- δεν λέμε τίποτα».

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν πρέπει να είναι taboo στα σχολεία. Αντίθετα θα πρέπει να είναι υποχρεωτική! Πρέπει τα παιδιά να λύνουν τις απορίες που έχουν για το σώμα τους χωρίς να αισθάνονται ντροπή ή κάτι αντίστοιχο! Η σεξουαλική απελευθέρωση σημαίνει υγεία και πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι!

Διαβάστε επίσης: Η Jennifer Lopez σήκωσε στη σκηνή το παιδί της αποκαλώντας τ@ them-they

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet