Είναι δεδομένο ότι το γραφείο που δουλεύουμε αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Σίγουρα έχεις κάποιο συνάδελφο που σε κάνει να γελάς, ή κάποιον που είναι το στήριγμά σου στη δουλειά, ο work body σου που λέμε ή εκείνον που σου τη σπάει λίγο κλπ. Τους συναδέλφους, όπως και την οικογένειά σου, δεν τους διαλέγεις! Θα βρεθούν μπροστά σου, θα κάτσουν δίπλα σου, θα δουλέψεις μαζί τους, θα αναγκαστείς να περάσεις το λιγότερο 8 ώρες μαζί τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι θα περνάς και καλά. Ποιες είναι όμως αυτές οι προσωπικότητες και πως πρέπει να τις χειριστείς;

1. Ο συνάδελφος που κάνει όλο το γραφείο να μυρίζει με τα φαγητά του

Ειλικρινά δεν αντέχω να μυρίζω το μπρόκολό σου! Επίσης μην με κάνεις να υποφέρω με το ψάρι σου και να σε φθονώ που δεν παχαίνεις! Αρκετά! Φυσικά η λύση είναι απλή: ευγενικά πας και ζητάς να συνεχίσει το φαγητό του στην κουζίνα ή αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα να ανοίξουν μερικά παράθυρα!

γραφείο

2. Ο συνάδελφος που λέει όλες τις λεπτομέρειες της ζωή του. ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

Όχι, δεν θέλουμε να ακούσουμε για αυτό το σπυρί που έβγαλες σε αυτό το περίεργο σημείο. Πες με χιούμορ “Δεν θα ήθελα να ξέρω” ή ” Too much information”!

3. Εκείνος που μουρμουράει

Μην μου το κάνεις αυτό. Πρώτον αισθάνομαι ότι πρέπει να πάω σε ωριλά και τους φοβάμαι (συγγνώμη στον κλάδο). Δεύτερον θα με κάνεις να σηκωθώ από το γραφείο μου και δεν θέλω! Ή μίλα κανονικά ή μη μιλάς καθόλου! Ευχαριστώ! Εξήγησέ του ότι δεν του απαντάς γιατί δεν τον ακούς κι αν μπορεί να ανεβάσει λίγο το volume!

4. Ο συνάδελφος που σου προκαλεί ενοχές γι’ αυτό που τρως

«Ναι θα το φάω αυτό!» άσε με καλέ μου άνθρωπε στην ησυχία μου! Ναι, ο καφές μου έχει τρεις κουταλιές ζάχαρη! Μια χαρά έχω στη ζωή μου μην μου την κόψετε! Οι παραπάνω απαντήσεις αρκούν! Άμα πια!

5. Ο άρρωστος!

Ο συνάδελφος που είναι άρρωστος και πρέπει να πάει σπίτι του πριν μας κολλήσει όλους. Έχουμε μάθει και σε τηλεργασία! Σταμάτα να φτερνίζεσαι πάνω στο πληκτρολόγιο μου. Απλά, σταμάτα! Εδώ ζητάς ευγενικά είτε από τον συνάδελφό σου είτε από τη διεύθυνση να εργαστεί το άρρωστο άτομο από το σπίτι! Μερικοί πάμε για ρεκόρ στον Covid- δεν θέλουμε κι άλλο!

γραφείο

6. Ο Κουλ Νάρκισσος

Σκορπάει θετικά vibes και χαμόγελα εκνευριστικής ανωτερότητας σε όλο το γραφείο και συχνά μπορεί να τον δεις να κάθεται ανάποδα στην καρέκλα του και να λέει πόσο τον αγαπούν όλοι και πόσο καλός είναι σε αυτό που κάνει. Κάντο μπλουζάκι σταμάτα να το λες! Εδώ δεν αλλάζει, απλά το ανέχεσαι! Αν σε ενοχλήσει πολύ κάνε μια νύξη μήπως πιάσει το μήνυμα ότι κουράζει!

7. Ο Υπναράς

Συχνά ξεχνάει τι ώρα είναι και ανά τακτά χρονικά διαστήματα χαλαρώνει στο γραφείο του και «κατεβάζει ρολά». Ή είναι αυτός που συνέχεια νυστάζει! Έχει γεννηθεί για να νυστάζει και υποφέρει που αναγκάζεται να ξυπνήσει για να πάει στη δουλειά! Εσένα κάπως σε αγαπώ! Αυτόν αφήστε τον ήσυχο ή κεράστε τον καφέ!

8. Ο Εργασιομανής

Συχνά θα τον δεις στο γραφείο να κάνει μεταμεσονύκτιες υπερωρίες. Σηκώνεται από την καρέκλα του μόνο όταν τον «καλεί η Φύση». Μήπως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι απλώς εργασιομανής, αλλά έχει φορτωθεί τη δουλειά και του παρακάτω; Δώσ’ του ένα χέρι βοήθειας!

9. Ο Κοινωνικός

Πετάει με τη καρέκλα του από το ένα γραφείο στο άλλο για να πιάσει ψιλή κουβέντα με τους άλλους συναδέλφους του και να ανταλλάξουν τα νέα της ημέρας. Εάν το παρακάνει πες με χιούμορ “Πάμε! Δουλεύουμε τώρα” ή δώστε ένα ραντεβού για διάλειμμα να τα πείτε!

10. Ο «Συνηθισμένος»

Επιλέγει την πιο απλή καρέκλα και το πιο αδιάφορο γραφείο και παραμένει ήρεμος και σιωπηλός το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, χωρίς ωστόσο να είναι αρνητικός σε οποιαδήποτε κοινωνική προσέγγιση. Σε εκείνον μπορείς απλά να πηγαίνεις που και που στο γραφείο του να του κάνεις παρέα!

γραφείο

Διάβασε ακόμη: Έχεις χιούμορ; Είσαι ο καλύτερος εργαζόμενος, σύμφωνα με το Forbes

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet