Δεν υπάρχει κάποιος ή κάποια που να μην έχει πληγωθεί, να μην έχει εξαπατηθεί, να μην έχει δώσει χωρίς να λάβει πίσω τα αντίστοιχα. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες και όσο περνάει ο καιρός γίνονται ολοένα και δυσκολότερες.

Το να αγαπηθούν ουσιαστικά δύο άνθρωποι είναι τόσο εύκολο, όσο και το να κάνουν κακό ο ένας στον άλλον, συχνά χωρίς να το θέλουν ή να το συνειδητοποιούν. Μεγαλώνοντας, καταλαβαίνουμε ότι είναι σημαντικό να απομακρύνουμε τις τοξικές συμπεριφορές από τη ζωή μας, να εστιάζουμε περισσότερο σε όσα εμείς έχουμε ανάγκη και να θωρακίσουμε την συναισθηματική μας ισορροπία.

Είτε πρόκειται για ερωτικές, είτε για φιλικές σχέσεις, μην επιτρέπετε ποτέ χειριστικές καταστάσεις και μη δίνετε δεύτερη ευκαιρία αν έχουν προηγηθεί συμπεριφορές, που σας έχουν προσβάλει ή σας έχουν πληγώσει βαθιά.

Συνήθως, όλες οι αδυναμίες, οι ανασφάλειες και οι προβληματικές συμπεριφορές αποκαλύπτονται άμεσα, αρκεί να είμαστε παρατηρητικοί και να μην αγνοούμε τα σημάδια. Εξάλλου, δεν άλλαξε ποτέ κανείς!

Υπάρχουν 4 πράγματα που μπορείτε να κάνετε και τα οποία θα σας βοηθήσουν να σταματήσετε να πληγώνεστε από τις σχέσεις σας.

Σταματήστε να κάνετε υποθέσεις

Αρχίστε να επικοινωνείτε ουσιαστικά και να μιλάτε για όσα σκέφτεστε. Αντί να βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα και να υποθέτετε πράγματα για το άλλο άτομο, γιατί να μην κάνετε μια καλή παλιομοδίτικη συνομιλία από καρδιάς; Μην αφήνετε το μυαλό σας να σας κάνει κόλπα. κάντε ερωτήσεις, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας και ξεκαθαρίστε πού βρίσκεστε και οι δύο.

Ζήστε στο παρόν, όχι στο μέλλον

Τα παραμύθια και οι κινηματογραφικές σχέσεις είναι κάτι που όλοι και όλες θέλουμε. Όμως, ζούμε με την πραγματικότητα και όχι με τις ιδανικές συνθήκες που έχουμε πλάσει στη φαντασία μας. Εστιαστεί στο παρόν και στα δεδομένα που αυτό σας δίνει και αφήστε τα μακρόπνοα σχέδια να σας τα υποδείξει η ίδια η ζωή. Με τον τρόπο αυτό δεν τρέφετε αυταπάτες που στο μέλλον μπορεί να σας πληγώσουν.

Ex, No Way!

Ο πρώην είναι πρώην για κάποιο λόγο ή ίσως και για περισσότερους από έναν λόγους. Γιατί λοιπόν να απασχολείτε την καρδιά και το μυαλό σας με το παρελθόν; Η αλήθεια είναι ότι όσο κοιτάτε προς τα πίσω δε θα μπορέσετε ποτέ να προχωρήσετε πραγματικά μπροστά. Κάθε φορά που τον/την θέλετε πίσω, σκεφτείτε γιατί κάποτε θέλατε να φύγει από τη ζωή σας. Αντίστοιχα, αν σας χώρισε, σίγουρα δεν αξίζει την προσοχή σας, όχι από εγωισμό, αλλά γιατί αξίζουμε να περιτριγυριζόμαστε από ανθρώπου που μας αγαπούν για αυτό που είμαστε. Διαφορετικά δε θα είναι κανείς από τους δύο ευτυχισμένος.

Divine Timing, Trust It

Ο χρόνος είναι πάντα σωτήριος είτε γιατί επουλώνει τις πληγές μας, είτε γιατί ξεκαθαρίζει το σκηνικό απαλλάσσοντας μας από ψυχοφθόρες υποθέσεις που δεν στην βασίζονται αποκλειστικά και μόνο στις δικές μας ανασφάλειες και την ανάγκη μας να δημιουργήσουμε την ιδανική σχέση. Δώστε λοιπόν τον απαιτούμενο χρόνο και σε εσάς και στον άνθρωπο που σας ενδιαφέρει και μην πιέζετε καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης:Τα 5 πιο σοβαρά λάθη που μπορεί να καταστρέψουν ένα γάμο

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet