Νιώθεις ότι είσαι σε μια τοξική σχέση; Έχεις δει σημάδια στην σχέση σου ή αποφεύγεις να τα αναγνωρίσεις; Δεν είναι ποτέ εύκολο να εντοπίσεις ένα πρόβλημα αλλά και να φύγεις από μια σχέση γιατί πάντα σε δένουν κάποιες όμορφες αναμνήσεις.

Σίγουρα όταν ξεκίνησε αυτή η σχέση όλα όταν πιο μαγικά, γιατί κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ρουτίνα, όταν χαλαρώνει ο σύντοφός μας, αλλά και εμείς; Τότε βγαίνουν στην επιφάνεια πολλά πράγματα που ίσως δεν γνώριζες και δεν φανταζόσουν στην αρχή.

τοξική σχέση

Μια υγιής ένωση έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την ειλικρίνεια, και πρέπει πάντα να εκτιμάτε ο ένας τον άλλον και αλλά και τα όριά σας. Κανένα άτομο δεν πρέπει να έχει τον έλεγχο του άλλου. Μήπως έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αναρωτιέται αν είστε σε μια υγιή σχέση ή αν κάτι δεν πάει καλά. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες σαφείς ενδείξεις ότι το άτομο που πιστεύατε ότι ήταν τέλειο έχει περισσότερα προβλήματα.

Πιστεύετε ότι η σχέση σας είναι υγιής ή ανησυχείτε ότι κάτι δεν πάει καλά; Βρήκαμε 7 σημάδια που αν τα έχεις αντιληφθεί πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι πως ίσως αυτή η σχέση δεν είναι για σένα.

1. Είναι επικριτικός μαζί σου

Κάποιος που είναι υπερβολικά επικριτικός θα σε κάνει να νιώσεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα σωστά σε απλές καθημερινές καταστάσεις όπως π.χ. ένα απλό μαγείρεμα, σου υποδεικνύει συνέχεια ότι κάνεις λάθος σε όλα. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή σου, αλλά το πρόβλημα δεν είναι δικό σου.

2. Η επικοινωνία σας είναι κακή

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θέλετε να πείτε, αλλά εσείς οι δύο δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα. Συναισθηματικά θέλετε διαφορετικά πράγματα, έχετε άλλη οπτική σε βασικά θέματα και γενικά αποφεύγετε τη συζήτηση. Αυτά είναι ένα πολύ ισχυρά σημάδια.

τοξική σχέση

3. Δεν εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον

Όταν κάποιος λέει ψέματα, απατά ή κάνει άλλα πράγματα που σε οδηγούν να μην τον εμπιστεύεσαι, τότε ένα από τα θεμέλια της σχέσης σπάει. Ο πιο βασικός κρίκος που σας συνδέει πρέπει να είναι η ειλικρίνεια. Αν αυτό δεν υπάρχει θα καταλάβεις γρήγορα ότι είσαι σε μια τοξική σχέση.

4. Υπάρχει έντονη ζήλια

Η ακραία ζήλια δεν είναι μόνο σημάδι μιας ανθυγιεινής-τοξικής σχέσης, αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνη. Η νοσηρή ζήλια εκφράζεται με παθολογικό έλεγχο και πρέπει να φύγεις γρήγορα από μια τέτοια σχέση.

5. Ασκείται λεκτική βία

Δεν υπάρχει ποτέ κανένας λόγος να φωνάζεις, να υποτιμάς κάποιον και να τον κάνεις να αισθάνεται λιγότερος. Δεν χρειάζεται να ζεις με αυτόν τον τρόπο, καθώς υπάρχει κάποιος εκεί έξω που θα σε σεβαστεί και θα σου συμπεριφερθεί σωστά. Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση είναι απόλυτα τοξική και καλύτερα να το πάρεις απόφαση και να φύγεις γρήγορα.

6. Ασκείται σωματική βία

Αν κάποιος “σηκώσει χέρι” μια φορά, τότε θα το ξανακάνει και πρέπει να φύγεις χθες! Κανείς ποτέ δεν πρέπει να σε ακουμπήσει με θυμό και αν το κάνει θα πρέπει χωρίς δεύτερη σκέψη ή ευκαιρία να φύγεις από αυτή την τοξική σχέση. Δεν πρέπει ποτέ να συγχωρέσεις και να αποδεχτείς μια τέτοια κατάσταση διότι δεν υπάρχει επιστροφή! Και σίγουρα θα επαναληφθεί.

τοξική σχέση

7. Δεν είναι εκεί για εσένα οπότε τον χρειάζεσαι

Θέλει να είσαι πάντα δίπλα του σε δύσκολες καταστάσεις αλλά εσύ μην περιμένεις πολλά! Εκείνος έχει το χρόνο του, το πρόγραμμα του, τις δουλειές του, και δεν θέλει να τον σκοτίζεις και πολύ. Ακούγεται ωραίο;

8. Σου λέει ψέματα

Εάν δεν μπορείς να εμπιστευτείς το σύντροφό σου, τότε ποιον μπορείς να εμπιστευτείς; Αν σου πουν ψέματα μια φορά, τότε θα το ψέμα θα γίνει η καθημερινότητά σας. Δεν θα ξέρεις πραγματικά τι είναι αληθινό και τι όχι!

 
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet