Έχεις παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό ή για κάποιο διάστημα έχεις σταματήσει να απολαμβάνεις τη σεξουαλική επαφή. Τις πρώτες φορές ίσως δεν έδωσες τόση σημασία όμως τώρα έχει αρχίσει να σε προβληματίζει. Αν δεν μπορέσεις να χαλαρώσεις ξέρεις ότι δεν θα το απολαύσεις πλήρως κι αυτό σου δίνει έναν παραπάνω λόγο να αγχωθείς και φυσικά μπαίνεις έτσι σε έναν φαύλο κύκλο.

Εάν καταλάβεις όμως τους λόγους που δεν απολαμβάνεις τόσο τη σεξουαλική επαφή πια ίσως βοηθηθείς και να τους ξεπεράσεις. Τι συμβαίνει λοιπόν;

επαφή

#1 Άγχος να ευχαριστήσεις τον σύντροφό σου

Ίσως αισθάνεσαι τόση πίεση για να ευχαριστήσεις το σύντροφό σου που τελικά αγχώνεσαι και δε μπορείς να απολαύσεις το τώρα και το σεξ. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να θυμάσαι ότι η δική σου απόλαυση είναι εξίσου σημαντική με του συντρόφου σου και ότι αξίζεις την ίδια προσοχή.

Από την άλλη, μπορεί να θες να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο αλλά δεν το έχεις επικοινωνήσει με τον άλλο είτε από φόβο ότι θα σε απορρίψει είτε από ντροπή.

#2 Ανασφάλειες

Όλοι έχουμε βιώσει έστω κάποια στιγμή σε αυτή τη ζωή ανασφαλείς! Κάποιο σημείο του σώματός μας δεν μας αρέσει ή κάτι μας φαίνεται στραβό ακόμα κι αν δεν ξέρουμε τι! Πολλοί άνθρωποι π.χ. αισθάνονται άβολα με ανοιχτά τα φώτα ή να είναι εντελώς γυμνοί. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να θυμάσαι πως στον άλλο αρέσεις όπως είσαι κι από τη στιγμή που ξεκινάει να σε προσεγγίζει ερωτικά δεν βλέπει τις «ατέλειες» που βλέπεις εσύ.

επαφή

#3 Κολπική ξηρότητα

Παρότι μπορεί να νιώθεις σεξουαλική διέγερση, όπως πολλές γυναίκες μπορεί να έχεις κολπική ξηρότητα. Αυτό είναι φυσιολογικό σε κάποια στάδια της ζωής μιας γυναίκας, ειδικά κατά την εμμηνόπαυση ή το θηλασμό.

Για να το καταπολεμήσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λιπαντικά που θα σε βοηθήσουν με την κολπική ξηρότητα, αλλά και για να απολαύσετε πλήρως το σεξ.

#4 Εμμονή με τον οργασμό

Ναι, είναι τέλειο να καταφέρεις να έρθεις σε οργασμό δεν συμβαίνει όμως πάντα. Ειδικά εάν το σκέφτεσαι επίμονα και δεν αφήνεσαι είναι πολύ πιθανό να μη συμβεί τελικά. Ο μεγαλύτερος εχθρός του οργασμού είναι το άγχος!

επαφή

#5 Μπορεί να έχεις ανοργασμία

Μία πάθηση που επηρεάζει το σεξ. Σε αυτή την περίπτωση, παρά την υπερβολική διέγερση και τη σεξουαλική επιθυμία, οι γυναίκες δε μπορούν να φτάσουν σε οργασμό. Αν και μπορεί να οφείλεται σε κάποια στάδια της εμμηνόπαυσης, τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα.

Οι ρίζες της μπορεί να βρίσκονται στην κακή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και την άγνοια του ατόμου για τις επιθυμίες του και το σώμα του. Επιπλέον, ίσως συνδέεται με περιόδους άγχους, ενώ συναντάται συχνότερα σε άτομα με κατάθλιψη.

Διάβασε επίσης: 5 σημάδια ότι το κακό sex θα παραμείνει κακό sex!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet