Το φούσκωμα στην κοιλιά αποτελεί ένα αρκετά δυσάρεστο συναίσθημα, που όχι μόνο είναι άβολο και ενοχλητικό για την διεκπεραίωση των καθημερινών μας δραστηριοτήτων, αλλά μπορεί να συνοδεύεται και από έντονους πόνους, δυσχεραίνοντας επιπλέον την κατάσταση.

Που οφείλεται;

Η πιο συνηθισμένη αιτία που προκαλεί πρήξιμο και δυσφορία στην κοιλιά, είναι η παγίδευση αερίων στο έντερο, όταν δεν υπάρχει κίνδυνος άλλης πάθησης ή δυσανεξίας σε κάποια τροφή. Άλλες αιτίες είναι η δυσκοιλιότητα, η κατάποση αέρα, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, η κοιλιοκάκη (αδυναμία του εντέρου να απορροφήσει τη γλουτένη) κ.α.

Tι μπορείς να κάνεις;

Μπορείς να ανακουφιστείς από το πρήξιμο με απλούς τρόπους! Απόφυγε τροφές που φουσκώνουν, μάσησε καλά τα πάντα, κάνε μικρά και συχνά γεύματα και όχι μεγάλα και αραιά, πιες πολύ νερό, αλλά μακριά από τα γεύματά σου. Θα σε βοηθήσει πολύ και η συστηματική γυμναστική. Υπάρχουν ασκήσεις που στοχεύουν στην άμεση ανακούφισή. Η Pilates Instructor Mαρία Κοκώνη μας δείχνει τρεις ασκήσεις για άμεση ανακούφιση και τρία tips για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα φουσκώματα.

Δες ακόμη τα βίντεο: Οι 2 σε 1 ασκήσεις για σφιχτούς γλουτούς και δυνατή μέση! 

5 ασκήσεις & 5 tips για να αυξήσεις το μεταβολισμό σου! 

Κάνεις καθιστική ζωή; Αυτές οι 6 ασκήσεις από την Pilates instructor θα σε σώσουν

5 ασκήσεις για κοιλιά- πλάκα (και χωρίς να κουραστείς)

Μαρία Κοκώνη, Pilates & Clinical Pilates Instructor, https://www.instagram.com/aria.kk/

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet