Το Brain Fitness της εποχής μας είναι η νευροανάδραση. Η νευροανάδραση είναι μια καινοτόμα επιστημονική ανακάλυψη για τους σκοπούς υποστήριξης των αστροναυτών της ΝΑSA, που εφαρμόζουν σήμερα η Νευροψυχολογία και οι Γνωσιακές Νευροεπιστήμες για τη βελτίωση της υγείας με μακροχρόνια αποτελέσματα. Επίσης εφαρμόζεται και σε αθλητικές ομάδες όπως οι Manchester United, Juventus και Real Madrid. Με άλλα λόγια, έτσι όπως πηγαίνουμε στο γυμναστήριο για να γυμνάσουμε το το σώμα μας, έτσι και η νευροανάδραση που είναι το σύγχρονο brain fitness, γυμνάζει τον εγκέφαλό μας.

Πού εφαρμόζεται το Brain Fitness

Το Brain Fitness εφαρμόζεται σε μια σειρά καταστάσεων ή διαταραχών που συνδέονται με τη λειτουργικότητα του εγκεφάλου. Ενδεικτικά, μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις ADD/ ADHD (διάσπαση προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα), προβλήματα συμπεριφοράς, ειδικά μαθησιακά προβλήματα,  τρίξιμο δοντιών, χρόνιους πόνους, προβλήματα ύπνου, ημικρανίες, ή κόπωση.

Brain Fitness: Τι μπορεί να προσφέρει η εκπαίσευση του εγκεφάλου στην ψυχολογία σου

Επιπλέον, συμβάλλει στον έλεγχο ενός εύρους συναισθηματικών διαταραχών, όπως το άγχος και η κατάθλιψη αλλά και περιπτώσεων επιληψίας, εγκεφαλικής παράλυσης και ελαφρών τραυματικών εγκεφαλικών κακώσεων.

Ο τρόπος, με τον οποίο εφαρμόζεται η μέθοδος είναι υβριδικός. Ο εξειδικευμένος χειριστής εφαρμόζει τα ηλεκτρόδια στο κεφάλι του εξεταζόμενου. Τα ηλεκτρόδια αυτά λαμβάνουν τις πληροφορίες από συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου και η πληροφορία αμέσως μεταφέρεται στον ειδικό υπολογιστή. Με τις πληροφορίες που συλλέγονται, στις επόμενες συνεδρίες ο ειδικός θα ξέρει πού ακριβώς να εφαρμόσει τη θεραπεία στοχευμένα.

Νευροανάδραση Αθηνών

Η Λυδία Τσιτσιπά είναι συνιδιοκτήτρια του Athens Neurotraining Center και πιστοποιημένη στην εκπαίδευση νευροανάδρασης ενώ ολοκληρώνει τις σπουδές στην Ψυχολογία. Παρακάτω μας εξηγεί με απλό τρόπο τί είναι η νευροανάδραση, το Brain Fitness της εποχής μας.

Brain Fitness: Τι μπορεί να προσφέρει η εκπαίσευση του εγκεφάλου στην ψυχολογία σου

Τί είναι η νευροανάδραση: Η νευροανάδραση είναι μία μη παρεμβατική μέθοδος η οποία εντοπίζει, καταγράφει και εκπαιδεύει το ηλεκτρικό φορτίο του εγκεφάλου.

Σε τί βοηθάει η νευροανάδραση: Η νευροανάδραση εξασφαλίζει τη μέγιστη απόδοση και τη
λειτουργικότητα του εγκεφάλου. Βοηθάει στην διαχείριση του άγχους και του συναισθήματος, στα θέματα ύπνου και συγκέντρωσης, στον εθισμό και στην αποκατάσταση. Έχει ειδικές εφαρμογές σε παιδιά και εφήβους και χρησιμοποιείται για Peak performance σε αθλητές, στελέχη και ειδικές μονάδες ασφαλείας.

Για περισσοτερες πληροφορίες δείτε το www.athensneurotraining.com

Διαβάστε επίσης:

Τελικά, οι άντρες διαλέγουν γυναίκες που μοιάζουν στη μαμά τους;


Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet