Σε αντίθεση με ότι μπορεί να πιστεύουμε, υπάρχουν τρεις μόνο λόγοι που οδηγούν τα ζευγάρια στο χωρισμό. H sex coach και sex therapist Ειρήνη Χειρδάρη έχει τις απαντήσεις!

1. Ρουτίνα

Σε μια σχέση μπαίνουμε για να καλύψουμε τη συναισθηματική μας ασφάλεια. Και η ρουτίνα είναι απαραίτητη σε αυτό, καθώς είναι κυρίαρχη ανάγκη στους ανθρώπους. Έχουμε όμως και άλλες συναισθηματικές ανάγκες: την ανασφάλεια, την περιπέτεια, τη διασκέδαση, το καινούριο. Εκεί βρίσκεται και η ερωτική επιθυμία, στην ανασφάλεια. Πως όμως μπορούμε να βρούμε τη σωστή ισορροπία σε αυτά τα δύο;

2. Καβγάδες

Οι καβγάδες είναι αδύνατο να αποφευχθούν σε μια σχέση. Και είναι σημαντικό να συμβαίνουν γιατί δείχνουν ότι το ζευγάρι κάτι προσπαθεί να λύσει. Είναι πιο υγιές ένα ζευγάρι να μαλώνει από ένα ζευγάρι που έχει περάσει στην απάθεια και έχει παγώσει ο ένας με τον άλλον. Το θέμα είναι πως θα μάθουμε να επικοινωνούμε το πρόβλημά μας προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις χωρίς να καβγαδίζουμε.

ζευγάρια

3. Κακό ή καθόλου σεξ

Το σεξ επηρεάζεται μάλιστα πολύ από τους δύο προηγούμενους λόγους. Που σημαίνει ότι αν ένα ζευγάρι δουλέψει τη Ρουτίνα και τους Καβγάδες, ελπίζουμε ότι το σεξ θα επανέλθει. Και υπάρχουν άπειροι τρόποι για να επανέλθει η επιθυμία και να ανανεωθεί ερωτικά.

Δες ακόμη ένα βίντεο από την Ειρήνη Χειρδάρη: 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σεξ για να κολλήσει μαζί σου!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet