Μπορεί τα πρότυπα ομορφιάς να αλλάζουν, όμως υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά για το τί είναι σέξι, που είναι απαράμιλλα σε όλους τους αιώνες. Για λόγους που γνωρίζει το DNA μας και η κυτταρική μας μνήμη. Ας δούμε λοιπόν τί είναι σέξι για τους άντρες, ποια ακριβώς χαρακτηριστικά τους έλκουν πάνω σε μια γυναίκα;

Χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, ο εγκέφαλός τους είναι προγραμματισμένος να έλκεται από αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, για λόγους που έχουν να κάνουν με την αναπαραγωγή και την επιβίωση του ανθρώπινου είδους:

1.       Αθλητικό σώμα. Ένδειξη καλής υγείας. Με καμπύλες όμως. Το αντρικό μάτι πέφτει πάντα πάνω σε σφιχτές καμπύλες. Το γυναικείο σώμα δεν είναι σαν το αντρικό, χρειάζεται και λίπος για να είναι υγιές και λειτουργικό.

2.       Στρογγυλά οπίσθια. Γιατί από εκεί θα πάρει ο γυναικείος οργανισμός λίπος για να μπορέσει να το κάνει γάλα και να θηλάσει. Άρα ο αντρικός εγκέφαλος είναι προγραμματισμένος να έλκεται από στρογγυλά μεγάλα οπίσθια γιατί στην πραγματικότητα μόνο έτσι θα τραφεί σωστά ο απόγονός του.  

3.       Πλούσιο στήθος. Το στήθος δεν μας χρειάζεται για τον θηλασμό. Θηλάζουμε μόνο με την θηλή, όπως οι πίθηκοι. Όλος αυτός ο λιπώδης ιστός που έχει η γυναίκα γύρω από την θηλή, είναι απλά για λόγους έλξης. Και δεν υπήρχε από την αρχή του ανθρώπινου είδους. Όταν οι άνθρωποι περπατούσαμε ακόμη στα τέσσερα, τα θηλυκά οπίσθια ήταν που κοιτούσαν τα αρσενικά. Έτσι διεγείρονταν, και τα καβαλούσαν. Όταν οι άνθρωποι σηκωθήκαμε στα δύο, πλέον αυτό το είδος φλερτ δεν ήταν τόσο εύκολο. Κατά την διαδικασία της εξέλιξης, τα θηλυκά του ανθρώπινου είδους άρχισαν σταδιακά να αποκτούν στήθος, οπίσθια από μπροστά δηλαδή. Για να έλκουν τα αρσενικά που συναντούσαν, από την στιγμή που σηκωθήκαμε στα δύο πόδια.

4.       Μικρή  μέση, επίπεδη κοιλιά και καμπυλωτοί γοφοί. Μπορεί τα πρότυπα ομορφιάς, να παχαίνουν και να αδυνατίζουν, πάντα όμως σε όλη την Ιστορία, θεωρείται ότι η μέση πρέπει να είναι το 70% των γοφών. Κι αυτό για την κυοφορία. Το ιδανικό γυναικείο σώμα διώχνει το λίπος από τις περιοχές γύρω από την μήτρα και το στέλνει στους γοφούς. Το σώμα κλεψύδρα δηλαδή, είναι και ο γυναικείος σωματότυπος με την καλύτερη δυνατότητα κυοφορίας. Στους άντρες επίσης αρέσει και η επίπεδη κοιλιά. Η οποία δείχνει ολοφάνερα, ότι αυτή η γυναίκα δεν έχει μείνει έγκυος από άλλον άντρα.  

5.       Ψηλά πόδια. Στην εποχή των σπηλαίων, ήταν το σήμα κατατεθέν ότι μια γυναίκα έχει φτάσει σε αναπαραγωγική ηλικία. Γιατί, στην εποχή των σπηλαίων, όπου ο άνθρωπος ζούσε κάποια λίγα χρόνια, η αναπαραγωγική ηλικία ήταν… η εφηβεία. Όταν ένα κορίτσι μπαίνει στην εφηβεία, το σώμα του αλλάζει από τις ορμόνες. Τα πόδια γίνονται μακρύτερα και κλέβουν ένα 10% από τον κορμό. Μόλις ολοκληρωθεί η εφηβεία, στα 21, ο κορμός θα μεγαλώσει και θα κλέψει πίσω αυτό το 10% από τα πόδια. Αλλά στα 21 τελείωνε και το θέμα της αναπαραγωγής στην εποχή των σπηλαίων. Άρα τα μακριά πόδια έδιναν το σήμα ότι μια γυναίκα ήταν σε αναπαραγωγική ηλικία. Αυτός είναι και ο λόγος που οι γυναίκες φόρεσαν τακούνια. Δίνουν στο γυναικείο σώμα την εφηβική όψη γονιμότητας.  

6.       Γλυκό, κάπως παιδικό πρόσωπο. Γιατί προκαλεί προστατευτικά συναισθήματα σε έναν άντρα.  

7.       Μεγάλα μάτια. Κατά την διέγερση, οι κόρες διαστέλλονται, κι έτσι τα μάτια φαίνονται πιο μεγάλα. Αυτό το εφέ προσπάθησαν να μιμηθούν οι αρχαίοι Αιγύπτιου με το κολ. Ήταν το πρώτο μακιγιάζ που εφευρέθηκε, και αυτό για να μεγαλώνει και άλλο τα μάτια.

8.       Αισθησιακά, σαρκώδη χείλη. Κατά τη διέγερση επίσης, το αίμα ρέει στα χείλη των γεννητικών οργάνων αλλά και στα χείλη του προσώπου, και τα διογκώνει εξίσου. Τα σαρκώδη γυναικεία χείλη προκαλούν σέξι σκέψεις γι΄ αυτό το λόγο υπάρχει στην κυτταρική μνήμη. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, μετά το κολ ανακάλυψαν και το κραγιόν, που στην αρχή είχε μόνο ένα χρώμα: κόκκινο. Για να μιμείται ακριβώς αυτήν την ξαφνική εισροή αίματος κατά την διέγερση.

9.       Ψηλός λαιμός. Κατά την εξέλιξη ο αντρικός λαιμός κόντυνε και χόντρυνε, για να αντέχει τα χτυπήματα στην μάχη και στο κυνήγι. Οπότε ο γυναικείος λαιμός που παρέμεινε λεπτός, θεωρείται άκρως θηλυκός, δείχνει την διαφορά των φύλων. Ένα εφέ για να φαίνεται λεπτότερος και ψηλότερος ο λαιμός είναι να φοράμε λεπτά και μακριά σκουλαρίκια.

10.   Μακριά μαλλιά. Άσχετα με το στιλ της κάθε γυναίκας και τις τάσεις της κομμωτικής, το 70% των αντρών ακόμη και σήμερα λένε ότι θέλουν μακριά μαλλιά σε μια γυναίκα. Τα μακριά λαμπερά μαλλιά είναι ένδειξη καλής υγείας – και αναπαραγωγικής ικανότητας.  Στην πραγματικότητα μέχρι μια εποχή, και γυναίκες και άντρες άφηναν μακριά τα μαλλιά τους και αυτό θεωρούνταν πολύ ελκυστικό και για τα δύο φύλα. Μέχρι που ο Απόστολος Παύλος, στην «Επιστολή προς Κορινθίους» δήλωσε ρητώς ότι από εδώ και πέρα οι άντρες θα κόβουν τα μαλλιά τους «για να τιμούν τον Θεό» ενώ οι γυναίκες θα αφήνουν μακριά τα μαλλιά τους «για να τιμούν τον άντρα».

Αν πρέπει να έχουμε τα παραπάνω χαρακτηριστικά για να κατακτήσουμε έναν άντρα; Όχι βέβαια, είναι μόνο για αρχέγονους λόγους έλξης και διέγερσης. Για να ερωτευτούν μια γυναίκα, απ΄ την άλλη, αλλάζουν τα δεδομένα. Οι άντρες μέχρι σήμερα σε όλες τις έρευνες δηλώνουν ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο διάλεξαν την σύντροφό τους ήταν η προσωπικότητά της. Η  ομορφιά της έρχεται ως δεύτερος λόγος, και τρίτος το μυαλό της.  

Photo by We-Vibe Toys on Unsplash

Δες και τα υπόλοιπα βίντεο της Ειρήνης Χειρδάρη:


Πώς πάω από τον κλειτοριδικο στον κολπικό οργασμό;

Πώς θα καταλάβεις από τη γλώσσα του σώματός του ότι του αρέσεις.

Γνωρίζεις το πρωτόκολλο των Dating Apps;
5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σεξ για να κολλήσει μαζί σου!

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια!

Squirting ή αλλιώς γυναικεία εκσπερμάτιση: Πως θα το πετύχεις σε 3 βήματα!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet