Είναι το ραντεβού του 21ου αιώνα. Ο πιο γρήγορος τρόπος να γνωρίσεις κάποιον και να βγεις έξω μαζί του. Αν ωστόσο, χρησιμοποιείς τα dating apps ή αν το σκέφτεσαι, είναι σημαντικό να μάθεις το πρωτόκολλο του digital dating. Για να γλιτώσεις χρόνο, κόπο και απογοήτευση.

Η συνεργάτης μας sex coach και sex therapist Ειρήνη Χειρδάρη, μας βοηθάει να μυηθούμε στον κόσμο των dating apps, μας επισημαίνει τι λάθη δεν πρέπει να κάνουμε και μας δίνει tips για να βρούμε το τέλειο match!

Tips & info για ασφαλή και ευχάριστη πλοήγηση στα dating apps που θα σε οδηγήσουν σε real life ραντεβού:

 • Κάνε ξεκαθάρισμα. Μόνο όταν σου αρέσει κάποιος πραγματικά κάνε like. Επιβάλλεται να τσεκάρεις αν έχει περισσότερες από μία φωτογραφίες στο προφίλ του.
 • Όταν γίνει match, μετέφερε την επικοινωνία σύντομα από το dating app στο Instagram ή στο facebook. Πες του: «επειδή δε μπαίνω συχνά εδώ, για να μην χαθούμε, θες να ανταλλάξουμε Instagram ή facebook;» 
 • Τσέκαρε το προφίλ του για να διαπιστώσεις αν εξακολουθεί να σου αρέσει. Αν οι φωτογραφίες του ανταποκρίνονται σε εκείνες που είδες στο dating app. Αν όχι, σημαίνει ότι έχει χρησιμοποιήσει φωτογραφίες κάποιου άλλου, ή έχει κάνει photoshop, οπότε επιστρέφεις στο app και τον κάνεις unmatch. 
 • Έλεγξε καλά το προφίλ του, για να δεις από αυτά που ανεβάζει, αν σου κάνει σαν τύπος. Στην πραγματικότητα, παίρνεις περισσότερες πληροφορίες από το προφίλ κάποιου στα social media παρά αν τον γνώριζες ένα βράδυ σε ένα μπαρ. Τσέκαρε την αισθητική του, τις ιδέες του, τα ενδιαφέροντά του, το IQ του. 
 • Αν όλα τα προηγούμενα σου αρέσουν, τότε μπες σε μια μικρή κουβέντα εκεί, στο Instagram ή στο Messenger. Θα ξεκινήσεις με κλασικές ερωτήσεις, “Με τι ασχολείσαι, που μένεις, που βγαίνεις κλπ.”. Προσοχή όμως, μην κρατήσεις πολύ ώρα την τυπική επικοινωνία, γιατί το φλερτ θα γίνει αδιάφορο. Ρώτα τον κατευθείαν, «τί τύπος είσαι»; Ρώτησε ότι πραγματικά θα ήθελες να μάθεις ώστε να αρχίσεις να γνωρίζεις κάποιον. 
 • Αν η κουβέντα ρέει, πες του «μου άρεσε πολύ που τα είπαμε, θα χαιρόμουν να σε ακούσω». Και δώσε το κινητό σου. Αν βέβαια, δεν στο έχει ζητήσει εκείνος. Πρόσεξε, μην πάρεις εσύ το δικό του τηλέφωνο, δώσε το δικό σου. 
 • Λογικά την επόμενη μέρα θα σου στείλει μήνυμα. Απάντησε ζεστά, αλλά μην κρατήσεις τη γνωριμία σε μηνύματα, είναι αδύναμο έτσι το φλερτ και γρήγορα θα γίνει βαρετό. 
 • Η φωνή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στον έρωτα. Ερωτευόμαστε από την φωνή. Άρα αν τον δεις μηνυματάκια (το έχουν πάθει πολλοί άντρες στις μέρες μας) πες του «καλά είμαι, να σε καλέσω το βράδυ, όταν τελειώσω τη δουλειά;» Και το βράδυ στείλε μήνυμα αν είναι κατάλληλη η ώρα για να μιλήσετε.
 • Ο πρώτος σου στόχος είναι να μιλάτε στο τηλέφωνο. Ο δεύτερός σου στόχος πριν βγεις ραντεβού είναι η βιντεοκλήση. Άρα ένα ραντεβού στο skype με το κρασάκι σας είναι ιδανικό σαν πρώτο ραντεβού για δυο ανθρώπους που γνωρίστηκαν διαδικτυακά. Πρέπει να ξέρεις και την κινησιολογία του, για να αποφασίσεις να βγεις μαζί του. 
 • Εννοείται μη στείλει σεξουαλικά μηνύματα, μην κάνεις cybersex, μην μπεις στην σχέση απ΄ την πίσω πόρτα, που είναι το σεξ. Στην ερωτική σχέση μπαίνουμε από τα ραντεβού.  
 • Στο πρώτο κανονικό ραντεβού, φρόντισε να περάσεις εσύ καλά, μόνο τότε πηγαίνει καλά το ραντεβού, τότε ρέει. Μέσα στη σαρωτική καθημερινότητα, έχεις έναν άντρα που σε βγάζει ραντεβού. Αυτό, από μόνο του, και τίποτα να μην συμβεί, καλύπτει συναισθηματικές ανάγκες. Άρα βάλε από πριν τον εαυτό σου σε διάθεση «τώρα θα περάσω καλά». Αυτό σημαίνει ότι δεν περνάς κάποιο τεστ στο ραντεβού. Αν βάλεις τον εαυτό σου σε διαδικασία τεστ (του αρέσω ή δεν του αρέσω) σίγουρα δεν θα ρέει το ραντεβού. 
 • Μόλις αρχίσετε να βλέπεστε, κατέβασε το προφίλ σου από το app. Και πες του: «Την περίοδο που βλέπω εσένα, βλέπω μόνο εσένα. Και θα περίμενα κι εσύ να κάνεις το ίδιο». Μπορεί να πάει σε σχέση, μπορεί να μην πάει, να μην ταιριάζετε τελικά, θα το ξέρετε σε τρεις μήνες. Αλλά, έστω και μικρό να είναι το στόρι, να είναι ωραίο, υγιές.


Τα dating apps μπορεί να φέρνουν τους υποψήφιους εραστές σε επαφή μεταξύ τους πολύ εύκολα. Μήπως όμως τελικά χαθήκαμε σε αυτόν τον ατέλειωτο ωκεανό επιλογών; Να θυμάσαι, ότι το πρώτο που δημιουργούμε όταν θέλουμε σχέση στην εποχή του ίντερνετ, όπου οι σχέσεις έχουν γίνει ευκαιριακές, είναι το ασφαλές έδαφος. Για να αναπτυχθεί αυτή η γνωριμία σε σχέση. Καλή επιτυχία!

Δες και τα άλλα βίντεο από την Ειρήνη Χειρδάρη αποκλειστικά για το TheNotebook.gr: 

5 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο σεξ για να κολλήσει μαζί σου!

Αυτοί είναι οι 3 λόγοι που χωρίζουν τα ζευγάρια!

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet