ΚΡΙΟΣ

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στον Τοξότη, εγκυμονεί μοιραίες συναντήσεις αλλά και οριστικό τέλος για άτομα και καταστάσεις που δεν αξίζουν τον χρόνο και την ενέργειά σου. Καλό είναι να προσέχεις όταν οδηγείς ή ταξιδεύεις. Μην προτρέχεις στις συζητήσεις, ιδιαίτερα τις επαγγελματικές. Αγόραζε και μην πουλάς, όπως έλεγαν οι γιαγιάδες μας. Κοινώς άκου το συνομιλητή σου και μη βιάζεσαι να τοποθετηθείς γιατί, ακολουθώντας αυτή τη στάση, θα κερδίσεις περισσότερα. Μη διαστάσεις να δώσεις τέλος σε άτομα ή παρέες που δεν σου προσφέρουν καμία ευχαρίστηση. Οι μοιραίες συναντήσεις μπορεί να κρύβουν έναν έρωτα ή μια φιλία που θα σε βάλει στη διαδικασία να δεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Με την ανάδρομη Αφροδίτη από τις 19 Δεκεμβρίου είναι πιθανό να δεχθείς κάποια επαγγελματική πρόταση από συνάδελφο που δουλεύατε μαζί στο παρελθόν.

TIP: Μη διστάσεις να αναθεωρήσεις τους στόχους σου με σκοπό να τους κάνεις πιο συμβατούς προς τις ανάγκες σου, συναισθηματικές και υλικές. Το τετράγωνο του Κρόνου και του Ουρανού σε καλεί να τολμήσεις.

ΤΑΥΡΟΣ

ΤΑΥΡΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στιγματίζει όλο το Δεκέμβριο με τις επιδράσεις της και δημιουργεί καταστάσεις που σε εξωθούν να καταβυθιστείς στις πιο μύχιες πλευρές του εαυτού σου. Η υποχρέωση προς τον εαυτό σου είναι να συνειδητοποιήσεις ότι οι ανικανοποίητες επιθυμίες σου είναι συνέπεια και της δικής σου ανοχής. Σεβάσου τις ανάγκες σου, ιεράρχησέ τες και μετά διεκδίκησε από τους άλλους να τις σέβονται. Αυτή είναι η πρόκλησή σου έναντι των ανθρώπων που σε περιβάλλουν και το ζητούμενο του τετραγώνου Κρόνου – Ουρανού που ταλανίζει το ζώδιό σου. Παρατηρείς τα άτομα και τις καταστάσεις της ζωής σου και υιοθετείς αλλαγές. Όσο κι αν σε δυσκολεύουν οι αλλαγές, είναι ο μόνος τρόπος για να κατακτήσεις μία θέση στον Ήλιο και να κάνεις κάποια ουσιαστικά ξεκινήματα προς την επιτυχία. Βγάζεις από τη ζωή σου την τοξικότητα και μένεις με αυτούς που σέβονται τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

TIP: Μην αφήνεις την οργή να επηρεάσει τις συμπεριφορές σου αλλά, ταυτόχρονα, μην τη συγκρατείς γιατί θα μετατραπεί σε ψυχοσωματικά. Προσπάθησε να τη χρησιμοποιήσεις ως κινητήριο δύναμη για να βγάλεις από τη ζωή σου αυτούς και αυτά που τη δημιουργούν.

ΔΙΔΙΜΟΙ

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η ολική έκλειψη Ηλίου σε τοποθετεί ενώπιον του καθρέφτη σου. Καθρέφτης σου είναι τα άτομα που σε περιβάλλουν και καλείσαι να συνειδητοποιήσεις ότι είναι επιλογές σου, ιδιαίτερα αν εντάσσονται στην προσωπική σου ζωή. Αν λοιπόν έχεις προβλήματα ή κάτι δεν σου αρέσει ή σε πνίγει το παράπονο επειδή δεν σε ικανοποιούν, είναι στο χέρι σου να αναθεωρήσεις τις επιλογές σου. Ο ευέλικτος χαρακτήρας σου σε διευκολύνει να κάνεις αλλαγές, οπότε χρησιμοποίησε τις ενέργειες του Δεκέμβρη για να δώσεις ένα τέλος εκεί που πρέπει. Έτσι μόνο θα μπορέσεις να κάνεις μια νέα αρχή. Από τις 19 Δεκεμβρίου που η Αφροδίτη θα είναι ανάδρομη ίσως προκύψει ένα οικονομικό θέμα που εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό. Οι συγκυρίες σου επιτρέπουν να κάνεις αρκετά συμφέροντες διακανονισμούς.

TIP: Η Ηλιακή έκλειψη είναι Νέα Σελήνη, οπότε διευκολύνει τα ξεκινήματα. Δώσε τον χώρο να μπουν καινούργια πρόσωπα στη ζωή σου, την προσωπική και κοινωνική και ετοιμάσου να εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Αφροδίτη σχεδόν όλο το Δεκέμβρη θα βρίσκεται στην αγκαλιά του Πλούτωνα στον Αιγόκερω και από τις 19 του μήνα θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία της. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει τις σχέσεις σου και φαίνεται ότι το πάθος θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο του μήνα. Να προσέχεις, ωστόσο, καθώς μαζί με το πάθος μπορεί να εκφραστούν και στοιχεία παθολογικά, όπως υπέρμετρη ζήλια, απολυτότητα, συναισθηματικοί χειρισμοί. Βάλε σαφή όρια στο πώς θέλεις να σου συμπεριφέρονται αλλά προσπάθησε να μην ενδώσεις και εσύ στον πειρασμό των χειρισμών, στους οποίους έχεις φυσικό ταλέντο. Απόλαυσε το αισθησιακό κλίμα κι αν θέλεις να φλερτάρεις, να ξέρεις ότι έχεις αυξημένα ποσοστά επιτυχίας. Με την έκλειψη του Ηλίου στον Τοξότη φαίνεται ότι θα έχεις πολλή δουλειά και υποχρεώσεις που θα νιώθεις ότι σε πνίγουν.

TIP: Οι αναθεωρήσεις συνεργασιών και συμμαχιών είναι στο πρόγραμμα. Πάρε το χρόνο σου πριν πάρεις αποφάσεις γιατί θα σου αποκαλυφθούν τα γεγονότα που θα σου επιτρέψουν να κάνεις τις σωστές επιλογές.

ΛΕΩΝ

ΛΕΩΝ

Το τετράγωνο του Κρόνου και του Ουρανού δημιουργεί μία συνθήκη εντάσεων που μπορεί να ξεσπάσει σε όλους τους τομείς. Καλό θα ήταν να παρατηρήσεις τα γεγονότα και να δεις σε ποιον τομέα ηλεκτρίζεται η ατμόσφαιρα. Σκέψου έγκαιρα ποιο είναι το ζητούμενό σου και πράξε ανάλογα. Οι πιέσεις που θα δεχθείς και ήδη δέχεσαι είναι πολλές και από πολλές πλευρές, γεγονός που μπορεί να σε κάνει να αντιδράσεις σπασμωδικά με δυσάρεστες συνέπειες. Απαιτείται σύνεση, υπομονή και μεθοδικότητα για να κάνεις τις σωστές κινήσεις και να ανακτήσεις τις ισορροπίες σου με όποιον τρόπο επιλέξεις. Μολονότι έχεις αναλάβει πολλές υποχρεώσεις και έχεις πολλή δουλειά, θα δυσκολευτείς να αντισταθείς σε ένα project που έρχεται στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του μήνα από άτομο που είχατε συνεργαστεί στο παρελθόν.

TIP: Η έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη εγκυμονεί μοιραίες εξελίξεις στον αισθηματικό τομέα. Αν κάνεις τώρα μία ερωτική γνωριμία, μπορεί να είναι καθοριστική για το μέλλον. Αν έχεις έναν δεσμό, οι εξελίξεις θα σε εκπλήξουν αλλά, ακόμη κι αν σε αναστατώσουν αρχικά, στο τέλος θα χαρείς και θα νιώσεις λύτρωση.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη του Ηλίου στον Τοξότη στιγματίζει ενεργειακά το Δεκέμβριο και σε βάζει στη διαδικασία να επαναξιολογήσεις τη στάση σου στην οικογένεια. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να διασταυρωθούν τα ξίφη με τους οικείους σου από την παραμικρή αφορμή. Πρόσεχε γιατί μπορεί να πεις πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις αργότερα. Αν αισθάνεσαι ότι οι δικοί σου υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, θέσε τα όριά σου αλλά φρόντισε να κρατήσεις μία σταθερή στάση για να τα υποστηρίξεις. Η περίοδος είναι ακατάλληλη για να δρομολογήσεις υποθέσεις που αφορούν στην ακίνητη περιουσία σου εκτός αν προκύψουν προβλήματα που θα σε αναγκάσουν, πράγμα πολύ πιθανό. Με το τετράγωνο του Κρόνου και του Ουρανού θα κουραστείς στη δουλειά καθώς θα αναλάβεις να επιλύσεις σημαντικά θέματα.

TIP: Η παρατεταμένη σύνοδος της Αφροδίτης και του Πλούτωνα «μιλάει» για ανεβασμένη λίμπιντο και αισθησιακή ατμόσφαιρα ενώ η ανάδρομη κίνηση της Αφροδίτης στο δεύτερο δεκαπενθήμερο ανοίγει τον φάκελο επανασυνδέσεις.

ΖΥΓΟΣ

ΖΥΓΟΣ

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω σε καλούν να εστιάσεις την προσοχή σου στο σπίτι και να φέρεις τα πάνω κάτω με αλλαγές που θέλεις να κάνεις. Οι σχέσεις σου με την οικογένεια γίνονται ακόμη πιο ουσιαστικές καθώς σου δίνονται οι ευκαιρίες να διεισδύσεις στις πιο μύχιες πλευρές των οικείων σου. Αυτή η συνάντηση των ψυχών θα σε λυτρώσει, ακόμη κι αν γίνει επειδή πρέπει να επιλυθούν προβλήματα. Είναι πιθανό να αναγκαστείς να ασχοληθείς με την ακίνητη περιουσία σου, ιδιαίτερα αν εκκρεμούν κληρονομικές γραφειοκρατικές υποθέσεις ή μπορεί να έχεις μία αναπάντεχη μετακόμιση. Με την έκλειψη του Ηλίου στον Τοξότη αναμένονται μοιραίες γνωριμίες και συναντήσεις. Εποικοδομητικές συζητήσεις μπορεί να καταλήξουν σε μια ενδιαφέρουσα συνεργασία ή και στην οργάνωση των επόμενων κινήσεων με το ταίρι σου.

TIP: Να θυμάσαι ότι η επιταγή του Κρόνου από τον Υδροχόο είναι να πάρεις την ερωτική σου ζωή στα σοβαρά και να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Σε αυτή την περίπτωση, θα σε πριμοδοτήσει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Το τετράγωνο Κρόνου – Ουρανού σε ταλανίζει όλο το Δεκέμβριο και αξιώνει να μη φοβηθείς τις αλλαγές και να βγάλεις οριστικά από τη ζωή σου άτομα και καταστάσεις που είναι τοξικά για εσένα. Προσπάθησε να αποκοπείς από το συναίσθημα και να δεις τα γεγονότα όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Αποσυνδέσου από τις εξαρτήσεις και σκέψου αν οι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν στη ζωή σου είναι ωφέλιμοι ή ανώφελοι. Κράτα αυτούς που σε χαροποιούν, αυτούς με τους οποίους μπορείς να συνεργαστείς και να συνδιαλλαγείς και άσε τους άλλους να μείνουν μακριά σου σε μια λυτρωτική απόσταση που θα σου επιτρέψει να γεμίσεις τα κενά με τα καλύτερα που έρχονται. Η σύνοδος της Αφροδίτης και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω φέρνει στη ζωή σου άτομα που θα καθορίσουν εξελίξεις είτε στην ευρύτερη κοινωνική σου ζωή είτε σε προσωπικό επίπεδο.

TIP: Με την έκλειψη Ηλίου στον Τοξότη καλείσαι να αποφασίσεις πού και πώς θα αναλώσεις τους πόρους σου, συναισθηματικούς και οικονομικούς. Πρόσεχε: μην παρασυρθείς από κόλακες και αυταπάτες.

ΤΟΞΟΤΗΣ

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη του Ηλίου που πραγματοποιείται στο ζώδιό σου στις 4 Δεκεμβρίου, δίνει το στίγμα της σε όλον τον μήνα. Το θέμα που σου θέτει είναι σημαντικό καθώς σε καλεί να δεις τον εαυτό σου αντικειμενικά και υπεύθυνα έναντι των άλλων και να προβείς στις απαραίτητες αναθεωρήσεις όταν και όπου χρειάζονται. Το θέμα είναι να συνειδητοποιήσεις αν ανατροφοδοτείσαι από τις σχέσεις σας ή απλά αν αναλώνεσαι σε άτομα και καταστάσεις που για εσένα είναι μόνο χάσιμο χρόνου και ενέργειας. Οι αναθεωρήσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά καλό είναι να πρόκειται για αποτέλεσμα ενδοσκόπησης και αυτοκριτικής. Ο Κρόνος και οι όψεις του σου επιβάλλουν να κάνεις πολύ συνετά βήματα και να μη χάνεις το μέτρο στις συναλλαγές σου. Ακόμη και στον αισθηματικό τομέα, καλό είναι να προσέχεις τί λες, πώς το λες και, κυρίως, τι υπόσχεσαι.

TIP: Με την Αφροδίτη και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, είναι πιθανό να έχεις κάποιο έκτακτο έξοδο ή να κάνεις μία πολλά υποσχόμενη επένδυση μέσα στο Δεκέμβριο.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η παρατεταμένη σύνοδος της Αφροδίτης και του Πλούτωνα στο ζώδιό σου υπόσχεται ανεβασμένη λίμπιντο, ερωτική ένταση, αισθησιασμό και πάθη. Ωστόσο, ελλοχεύει ο κίνδυνος πίσω από τα πάθη να κρύβεται και μία παθολογική συμπεριφορά με πολλές δόσεις ανάγκης συναισθηματικού ελέγχου. Αυτή η τάση πρέπει να αποφεύγεται και αν την προκαλεί το ταίρι σου, καλό είναι να βάλεις τα όριά σου και να μην ενδώσεις σε ένα παιχνίδι επικράτησης με μάχες που μόνο χαμένους θα έχουν. Στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκέμβρη γίνονται πιθανές οι επανασυνδέσεις. Αν επιθυμείς τον πρώην, οργάνωσε «τις συμπτώσεις» που θα σας φέρουν σε επαφή. Με το τετράγωνο του Κρόνου και του Ουρανού καλό είναι να προσέχεις τη διαχείριση των οικονομικών σου γιατί είναι πιθανό να προκύψουν έκτακτα έξοδα.

TIP: Η έκλειψη του Ηλίου στον Τοξότη επιβάλλει να κλείσεις οριστικά υποθέσεις του παρελθόντος, γραφειοκρατικές ή συναισθηματικές. Σπεύσε να απαλλαγείς από τα βάρη σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Το τετράγωνο του Κρόνου που βρίσκεται στο ζώδιό σου και του Ουρανού θέτει θέματα σχέσεων, κυρίως οικογενειακών. Ίσως δημιουργηθούν εντάσεις που θα οφείλονται στη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας. Είναι πιθανό να προκύψει μία αιφνιδιαστική μετακόμιση ή μία βλάβη στο σπίτι. Να προσέχεις τα ηλεκτρολογικά και, γενικά, απόφυγε τις αγορές ηλεκτρικών ειδών μέσα στον μήνα. Οι αποκαλύψεις που θα γίνουν, θα αποδειχθούν ευεργετικές για εσένα, ακόμη κι αν αρχικά σε σοκάρουν καθώς θα καταλάβεις ποιοι λειτουργούν υπονομευτικά εναντίον σου. Με την έκλειψη του Ηλίου στον Τοξότη, μπαίνουν καινούργιες φιλίες και συνεργασίες στη ζωή σου. Άτομα που θα αποδειχθούν σημαντικά καθώς θα καθορίσουν κάποιες εξελίξεις. Συνεπώς, αν πρέπει να βάλεις στον πάγο κάποιες σχέσεις, μην ανησυχείς γιατί θα έρθουν οι καλύτερες που θα γεμίσουν τα κενά.

TIP: Ένας κρυφός έρωτας μπορεί να σε μαγέψει. Μαγεία, ωστόσο, μπορεί να είναι και τα έξτρα χρήματα που μπορεί να εισπράξεις μέσα στον Δεκέμβριο.

ΙΧΘΕΙΣ

ΙΧΘΕΙΣ

Η Ηλιακή έκλειψη πραγματοποιείται στις 4 Δεκεμβρίου στον Τοξότη και σε επηρεάζει με έναν τρόπο που σε αναστατώνει και σε αγχώνει υπερβολικά. Είναι πιθανό να προκύψουν προβλήματα στη δουλειά ή να νιώσεις ότι αδικείσαι από τους ανωτέρους σου. Θα αναγκαστείς να επωμιστείς πολλές ευθύνες, πιθανόν περισσότερες από τις αντοχές σου γι’ αυτό να προσέχεις τον εαυτό σου. Πρόσεχε γιατί η πολυλογία και η αφηρημάδα μπορεί να σε εκθέσουν. Μην μπλέκεσαι σε πηγαδάκια, μην παρασύρεσαι από κόλακες που μπορεί να σε εκμεταλλευτούν, μην εμπιστεύεσαι άτομα που δεν γνωρίζεις καλά. Προσπάθησε να φιλτράρεις αυτά που γράφεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, μέσα σε όλα είναι πιθανό να υπάρξουν και κάποιες επαγγελματικές προτάσεις. Μην τις αγνοήσεις γιατί η περίοδος ευνοεί ξεκινήματα. Όμως καλό είναι να τις ψάξεις καλά πριν αποφασίσεις.

TIP: Με τη σύνοδο της Αφροδίτης και του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, φαίνεται ότι οι φίλοι ή το ταίρι σου έχουν τη διάθεση να σε ακούν με ενσυναίσθηση και να σε στηρίζουν.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet